חיזוק לצמרת התעופה האזרחית: רון-טל ליו"ר רש"ת, וקנין לחקירה הבטיחותית

הממשלה אישרה כהונה של ארבע שנים ליפתח רון-טל כיו"ר מועצת רשות שדות התעופה במקביל אושר מינויו של עופר וקנין למנהל הרשות לחקירה בטיחותית בתעופה במשרד התחבורה במשרד מדגישים חיזוק של הנהגה ניהולית, פיקוח וחקירת אירועי בטיחות

עידן יוסף חדשות ממשלה 37 תגובות
הממשלה אישרה (25.1.26) את מינויו של אלוף (מיל') יפתח רון־טל לתפקיד יושב-ראש מועצת רשות שדות התעופה, לתקופת כהונה של ארבע שנים, וכן את מינויו של עופר וקנין לתפקיד מנהל הרשות לחקירה בטיחותית בתעופה במשרד התחבורה והבטיחות בדרכים.

לפי הנימוקים שנמסרו, רון־טל מגיע עם ניסיון רב־שנים בשירות הציבורי ובניהול גופים גדולים, לצד תפקידי פיקוד בכירים בצה"ל, ובהם מפקד זרוע היבשה. בין תפקידיו האזרחיים הקודמים נמנו יושב-ראש דירקטוריון חברת החשמל לישראל, יושב-ראש דירקטוריון חברת נמלי ישראל ויושב-ראש דירקטוריון חברת מודל - חברה לביטחון.

ועדת האיתור ציינה כי מדובר במועמד בעל כישורים מתאימים, ניסיון ניהולי ומקצועי רחב בתחומי תשתיות ובטיחות, וכי הוא מתאים לאתגרים שעומדים בפני רשות שדות התעופה. בין האתגרים שהוזכרו: ניהול מערך תעופתי מורכב, שמירה על רמת בטיחות גבוהה וקידום פיתוח התעופה האזרחית בישראל.

במקביל, אושר מינויו של עופר וקנין למנהל הרשות לחקירה בטיחותית בתעופה במשרד התחבורה והבטיחות בדרכים. הרשות אחראית על חקירת תאונות ואירועי בטיחות בתעופה האזרחית בהתאם לתקנים בין־לאומיים, במטרה להפיק לקחים מערכתיים, לשפר את רמת הבטיחות ולמנוע הישנות אירועים.

על-פי המידע שנמסר, וקנין הוא בעל ניסיון מקצועי בתחום התעופה והבטיחות האווירית, עם היכרות מעמיקה של מערכי בטיחות בתעופה האזרחית, אסדרה תעופתית וניהול חקירות בטיחות. בתפקידיו הקודמים עסק בניהול, פיקוח וחקירה של אירועי בטיחות, וכן בעבודה מול גורמי תעופה, גופי אסדרה וגופים בין־לאומיים.

שרת התחבורה והבטיחות בדרכים מירי רגב בירכה: "מדובר במינויים מקצועיים ואחראיים, שיחזקו את מערך התעופה האזרחית, את הבטיחות ואת ניהול הגופים הלאומיים לטובת אזרחי ישראל". מנכ"ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים משה בן זקן הוסיף: "שילוב של הנהגה מנוסה ברשות שדות התעופה יחד עם חיזוק מערך החקירה הבטיחותית הוא צעד משמעותי לשמירה על סטנדרטים גבוהים בענף התעופה".
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 25/01/2026 | עודכן: 25/01/2026
+לקראת שינוי גדול בפינוי האשפה: הממשלה שואלת את הציבור לדעתו 22:33 25/01/26 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
המדינה בוחנת שינוי יסודי בניהול משק הפסולת ▪ נבדקת אפשרות למשק סגור ומפוקח ▪ המטרה: פחות הטמנה, יותר פיקוח ופחות פשיעה ▪ הציבור, הרשויות והחברות מוזמנים להעיר עד אמצע פברואר
סוף לבלאגן בפסולת?
+רצף התיישבותי בין באר שבע לדימונה: הממשלה מקדמת חמישה יישובים קהילתיים 16:12 25/01/26 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
מהלך לאומי לחיזוק הנגב, פיזור אוכלוסין והרחבת היצע הדיור ▪ נתניהו הציע לקרוא לאחד היישובים “רננים” על שמו של החטוף רן גואילי ז"ל ▪ היישובים יוקמו לאורך ציר 25-80 כחלק מתפיסה אסטרטגית כוללת
השרה סטרוק מציגה את תוכנית חיזוק האחיזה בדרום [צילום: קובי גדעון/לע"מ]
+הממשלה אישרה: תוכנית סיוע והוקרה למשרתי המילואים ב־6.2 מיליארד שקל לשנת 2026 13:46 25/01/26 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
תיעדוף חסר תקדים למערך הלוחם ▪ קיצור היקף שירות המילואים הממוצע ל-40 אלף משרתים ביום ▪ מדרגי פעילות חדשים לתגמול לפי רמת סיכון ▪ הרחבת מעטפת ההטבות למשפחות ולסטודנטים ▪ התאמת היקף השירות והתגמולים להערכת המצב המבצעית
מעטפת של הטבות [עיבוד AI]
+מיארה: לוין יוצר פתח לשימוש לרעה בכוחה של הממשלה ובתקציביה 11:41 25/01/26 | איתמר לוין | לרשימה המלאה
התנגדות חריפה להצעתו של לוין לשינויים בתקנון הממשלה, שנועדו להחליש ואף לבטל את הצורך בייעוץ משפטי ▪ לימון: זהו מיסוד התופעה של שיבוש תהליכי העבודה התקינים
חקיקה והחלטות בלי חוות דעת משפטיות [צילום: מעיין טואף/לע״מ]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
חיזוק לצמרת התעופה האזרחית: רון-טל ליו"ר רש"ת, וקנין לחקירה הבטיחותית
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / ממשלה 37
"המשמעות של ההצעה דנן היא הקצנת התופעה של שיבוש תהליכי העבודה התקינים בממשלה ומיסודה. כלומר, פגיעה קשה בציבור ופתיחת פתח רחב מאוד לפעולה בלתי חוקית של הממשלה, לניצול לרעה של כוחה השלטוני של הממשלה ולשימוש שלא כדין בתקציבי הממשלה". כך אומר (25.1.26) המשנה ליועצת המשפטית לממשלה, גיל לימון, על הצעתו של שר המשפטים, יריב לוין, לשנות את תקנון הממשלה ולצמצם את מעורבות הייעוץ המשפטי בעבודתה ובהליכי החקיקה מטעמה.

המדינה מודה לראשונה באופן רשמי: למרות היקף מתקפות הסייבר והנזק הכלכלי הכבד, בישראל אין כיום מסגרת חוקית לאומית אחידה המחייבת הגנה על מרחב הסייבר. תזכיר חוק הגנת הסייבר הלאומית, התשפ"ו-2026, שפרסם מערך הסייבר הלאומי בסוף השבוע, נועד לסגור את הפער - ולהפוך את הגנת הסייבר מחובה וולונטרית להסדרה מחייבת.
24/01/2026 | עידן יוסף | חדשות

משרד החינוך, בהובלת שר החינוך יואב קיש, פרסם טיוטת תקנות חדשות להערות הציבור, שמטרתן למנוע פעילות חינוכית של גורמים חיצוניים שפעילותם הציבורית עומדת בסתירה חמורה ומשמעותית למטרות החינוך הממלכתי, ובכלל זה קריאה לסרבנות או נקיטת הליכים משפטיים ומדיניים נגד מדינת ישראל וחיילי צה"ל מחוץ לישראל.
23/01/2026 | עידן יוסף | חדשות

הממשלה אישרה (18.1.26) את הצעת המשרד להגנת הסביבה להסמכת החברה הכלכלית לפיתוח הגליל התחתון והחברה לפיתוח רחובות לפעול כגופים מתכננים לצורך גיבוש תוכנית תשתית לאומית למתקני טיפול בפסולת. ההחלטה מסמנת שלב נוסף במהלך רחב שמוביל המשרד בשנים האחרונות להסדרת משק הפסולת בישראל, לאחר תקופה ארוכה שהתאפיינה בהיעדר תכנון לאומי סדור, חוסר ודאות תכנונית ומחסור בתשתיות מתקדמות.
18/01/2026 | עידן יוסף | חדשות

ועדת השרים לענייני חקיקה אישרה (18.1.26) את קידום הצעת חוק התחבורה השיתופית, המכונה "חוק אובר" לקריאה טרומית בכנסת. ההחלטה התקבלה כפוף להתניות שקבעה הממשלה, שיפורטו בהמשך ההליך החקיקתי, ומלמדת כבר בשלב זה על פער ברור בין ההצהרות הפומביות של יוזמי החוק לבין הזהירות שבה נוקט הדרג המקצועי.
18/01/2026 | עידן יוסף | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il