מיקי זוהר באקדמיית אלקאסמי: "היו שנים שערביי ישראל תמכו בליכוד - צריך לקרב אותם מחדש"

השר זוהר קרא בבאקה אל-גרבייה לשילוב אסטרטגי של המגזר באקדמיה הישראלית כדי למנוע הקצנה, ומבטיח: "לא נקצץ בתקציבי התרבות והספורט"

מירב ארד חדשות ממשלה 37 תגובות
בנאום פתוח שנשא (יום ג', 3.2.26) באקדמיית אלקאסמי, התייחס שר התרבות והספורט, מיקי זוהר, למורכבות היחסים בין המדינה לאזרחיה הערבים. השר הדגיש כי שילוב החברה הערבית במוסדות ההשכלה הגבוהה בישראל הוא "אבן יסוד בעוצמתה של המדינה" ואינטרס ביטחוני וחברתי ראשון במעלה.

השר זוהר הביע דאגה מהתופעה בה צעירים ערבים ישראלים פונים ללימודים גבוהים ברשות הפלשתינית או בחו"ל: "כאשר צעירים הולכים ללמוד במקומות שאינם אוהדים את ישראל, הנרטיב שמתקבע אצלם הוא נגד המדינה. המשימה שלי היא לוודא שכל אזרח ערבי ילמד בישראל, יהיה חלק מהאקדמיה שלנו וישיג כאן את התארים שלו."

"הקיצונים מסכנים את כולנו"

השר התייחס למתחים החברתיים וטען כי הרוב בשני הצדדים מעוניין בחיים משותפים ושגשוג. הוא התייחס לסכנת הקיצוניות ואמר כי "הבעיות של כולנו תמיד היו בגלל הקיצונים - והם נמצאים בכל פלגי האוכלוסייה. השאלה היא אם נסכים ללכת אחריהם ולהרוס את חיינו."

באשר לסוגיית שוויון הזכויות, הצהיר השר כי אזרחי ישראל הערבים הם שווי זכויות ותפקיד נבחרי הציבור לוודא שהם מקבלים את המגיע להם.

החיבור הפוליטי: בין הפריפריה למגזר

ברגע של גילוי לב, שיתף השר בסיפורו האישי כבן להורים שעלו מתוניס ומרוקו וחוו תחושות קיפוח בפריפריה: "אני מניח שערביי ישראל מסתובבים עם אותה תחושה של הוריי. אבל בסוף, אתם אלה שמעצבים את עתידכם דרך הנציגים שתבחרו."

הוא הוסיף והזכיר כי בעבר זכה הליכוד לתמיכה רחבה במגזר הערבי: "המרחק שהולך ומצטבר בין האוכלוסייה הערבית לחלק מהמפלגות היהודיות הוא מרחק שצריך לצמצם. ערביי ישראל הם חלק בלתי נפרד מהמדינה."

השר זוהר ציין כי משרדו הוא היחיד שלא קיצץ בתקציבי תוכנית החומש לחברה הערבית: "לא הסכמנו לקצץ כי אנחנו מאמינים שתקציבי תרבות וספורט הם הכלי הטוב ביותר למניעת פשיעה. השקענו תקציבים חסרי תקדים כדי לתת לצעירים אלטרנטיבה של מצוינות."
תאריך: 03/02/2026 | עודכן: 03/02/2026
+ניצחון לממשלה על מיארה בבג"ץ: נציב שירות המדינה - לא בהליך תחרותי 21:18 03/02/26 | איתמר לוין | לרשימה המלאה
הדיון הנוסף בהרכב מורחב הפך את פסק הדין של עמית וקבע, כי הממשלה תוכל למנות את הנציב בדרך שהציע נתניהו: ועדת מינויים מיוחדת תבחן את מועמדו, ללא צורך בהליך תחרותי ▪ המשנה לנשיא, סולברג: על היועמ"שית לערוך הפקת לקחים
אין סיבה לסטות מהפסיקה הקודמת [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
מיקי זוהר באקדמיית אלקאסמי: "היו שנים שערביי ישראל תמכו בליכוד - צריך לקרב אותם מחדש"
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]