נתניהו ייפגש עם טראמפ בוושינגטון ביום רביעי; במוקד הדיון - אירן

הפגישה של ראש הממשלה עם נשיא ארצות הברית שתוכננה ל-19 בחודש הוקדמה ליום רביעי הקרוב "ראש הממשלה סבור שחייבים לכלול בכל משא-ומתן את הגבלת הטילים הבליסטיים והפסקת התמיכה בציר האירני"

איציק וולף חדשות מלחמת התקומה תגובות
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, יטוס השבוע לארצות הברית והוא צפוי להיפגש עם נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, ביום רביעי הקרוב בוושינגטון. מלשכת ראש הממשלה נמסר (שבת, 7.2.26) כי במוקד הפגישה בין נתניהו לטראמפ צפוי להיות המשא-ומתן העקיף שמנהלת ארצות הברית עם אירן בתיווך עומאן.

"ראש הממשלה סבור שחייבים לכלול בכל משא-ומתן את הגבלת הטילים הבליסטיים והפסקת התמיכה בציר האירני", נמסר מלשכת ראש הממשלה.

מדובר, למעשה, בהקדמה של פגישה שתוכננה להתקיים בין נתניהו לטראמפ ב-19 בפברואר בבית הלבן. זאת, בשל הרצון של ממשלת ישראל להשפיע על העמדה האמריקנית במשא-ומתן שהחל בינה לבין אירן בעומאן ביום שישי האחרון.

על-פי ההערכות, הפערים בין הצדדים גדולים מאוד והסיכוי להגיע להסכם שימנע את העימות הצבאי באזור אינו גבוה. האמריקנים דרשו מאירן להפסיק את העשרת האורניום, ולהוציא משטח אירן את האורניום שכבר הספיקו להעשיר. כמו-כן הם דורשים להגביל את תוכנית הטילים הבליסטיים של אירן גם בכמות הטילים וגם בטווח שאליו מסוגל ארסנל הטילים שלה להגיע. כמו-כן הציגו האמריקנים דרישה מאירן להפסיק את מימון השלוחות שלה - בלבנון ובתימן. האירנים, מנגד, מתנגדים לכל הדרישות.

למרות הפערים העצומים בין הצדדים - צפוי המשא-ומתן להתחדש בתחילת השבוע הקרוב.
או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל itzik@News1.co.il. רשימות ↗
תאריך: 07/02/2026 | עודכן: 07/02/2026
+ליברמן: נתניהו הוא מוקד הכשל והוא חושש מחשיפת האמת בוועדת חקירה ממלכתית 00:47 08/02/26 | איציק וולף | לרשימה המלאה
יו"ר ישראל ביתנו מצטרף למתקפות על ראש הממשלה וטוען כי ניסיונות גלגול האחריות על אירועי 7 באוקטובר רק מחדדים את חלקו המרכזי בכשל ▪ לדבריו, חסימת ועדת חקירה נובעת מפחד מחשיפת הפרוטוקולים המלאים ▪ ליברמן סוקר שורת אזהרות, מסמכים והחלטות מדיניות שלטענתו הובילו ישירות לאירועים
ליברמן. "האמת מתועדת" [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
+בית דין מיוחד לנוח'בות: החוק מתקדם - וזכויות הקורבנות במרכז 23:42 07/02/26 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
חוק ייעודי יקבע בית דין צבאי בהרכב שופטים בדימוס ▪ נפגעי העבירה יוכלו לצפות בדיונים באולם או מרחוק וימונה מתאם למימוש זכויותיהם ▪ התביעה תועבר לפרקליטות המדינה לאחר מחלוקת ממושכת ▪ הדיונים ישודרו לציבור ויישמרו בארכיון המדינה
ההעמדה לדין תתנהל בדרום או בירושלים [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+כוחות צה"ל חיסלו מחבל שפשט לשטח הארץ ב-7 באוקטובר 21:20 07/02/26 | איציק וולף | לרשימה המלאה
המחבל שחוסל הוא מחמד צלאח אלדין חאלד אבו רקבה, מחבל מארגון הטרור חמאס שפשט לשטח מדינת ישראל בפלישת חמאס לישראל ב-7 באוקטובר 2023
המחבל חוסל במרחב הקו הצהוב בצפון הרצועה [צילום: עבד רחים חטיב, פלאש 90]
+לפיד: נתניהו לא סיפק הסבר לשלוש וחצי השעות הקריטיות בבוקר 7 באוקטובר 19:34 07/02/26 | איציק וולף | לרשימה המלאה
ראש האופוזיציה טוען כי ראש הממשלה הודה שקיבל דיווח על תחילת המתקפה ב-6:29 אך כינס הערכת מצב רק ב-9:50, ללא הסבר לפער הקריטי או להימנעות מקיום הערכת מצב טלפונית מיידית ▪ "מעקר מתוכן את טענתו לפיה 'לא העירו אותי', גם אחרי שהעירו אותו לא נקט שום פעולה במשך שעות ארוכות ויקרות"
"אין בעיה לקיים הערכת מצב בטלפון האדום" [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
נתניהו ייפגש עם טראמפ בוושינגטון ביום רביעי; במוקד הדיון - אירן
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / מלחמת התקומה
ראש האופוזיציה וראש הממשלה לשעבר, ח"כ יאיר לפיד, טוען ראש הממשלה, בנימין נתניהו לא סיפק כל הסבר להתנהלותו בשלוש וחצי השעות הראשונות של מתקפת חמאס ב-7 באוקטובר 2023. כך כתב (שבת, 7.2.26) בתגובה ארוכה שפרסם לטענות שהעלה נתניהו בפני מבקר המדינה בשבוע שעבר.

ח"כ אלעזר שטרן (יש עתיד), חבר ועדת החוץ והביטחון, פנה (6.2.26) ליו"ר הוועדה ח"כ בועז ביסמוט בדרישה להציג בפני חברי הוועדה את מלוא הפרוטוקולים מדיוני הקבינט שמהם ציטט ראש הממשלה בנימין נתניהו בדיון שנערך אתמול. שטרן טען כי הצגת ציטוטים חלקיים ומגמתיים פוגעת ביכולתה של ועדת החוץ והביטחון למלא את תפקידה, וכי אי-הצגת החומר המלא תפגע במעמד הוועדה ובאמון הציבור בעבודתה, ותצייר אותה ככזו הפועלת משיקולים פוליטיים ולא משיקולי ביטחון.
06/02/2026 | עידן יוסף | חדשות

פרוטוקול מדיון הקבינט שנערך ב-10 במרס 2016, חושף כי הדרג המדיני והצבאי דן בהרחבה בתרחיש של התפרצות מאסיבית מעל פני השטח. בישיבה השתתפו ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר האנרגיה יובל שטייניץ, שר הביטחון משה יעלון, והרמטכ"ל גדי איזנקוט.
06/02/2026 | יואב יצחק | חדשות

ראש הממשלה בנימין נתניהו פרסם לציבור (5.2.26) מסמך מענה לשאלות מבקר המדינה במסגרת בדיקת המבקר את אירועי 7 באוקטובר. לדברי נתניהו, הפגישה עם המבקר וצוותו התקיימה בלשכתו ונמשכה ארבע שעות, ולאחריה החליט בג"ץ לעצור את עבודת המבקר בצו ביניים וצו על תנאי. נתניהו טען כי פרסום המסמך נועד לאפשר לציבור “לדעת את האמת” וכי קטעים רגישים הושחרו, בעוד הגורמים המורשים יוכלו לעיין בחומר המלא.
05/02/2026 | עידן יוסף | חדשות

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הצהיר (יום ה', 5.2.26) בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת כי לא הייתה בגידה בקרב גופי הביטחון הישראלי לפני מתקפת חמאס ב-7 באוקטובר 2023. הדברים נאמרו במסגרת דיון חסוי שהתקיים בוועדה, שממנו הודלפו דבריו של נתניהו. לטענת ראש הממשלה, היה כשל מודיעיני לפני מתקפת חמאס. עוד הוסיף כי הוא מבקש להסיר את מה שכינה "עננת הבגידה" מעל הדרג המדיני והביטחוני ערב המלחמה, וטען כי הניסיון לייחס בדיעבד אחריות מכוונת אינו מבוסס.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il