שר החוץ האירני עראקצ'י הוסר מרשימת הדוברים במועצת זכויות האדם של האו"ם

לחץ בינלאומי כבד הוביל להסרת שמו של עבאס עראקצ'י מהרשימה המעודכנת לקראת המושב שייפתח ב-23 בפברואר ארגון UN Watch הגיש בקשה רשמית למעצרו אם ינחת בז'נבה בגין פשעים נגד האנושות קמפיין ציבורי רחב היקף הוביל למהלך הדיפלומטי

יואב יצחק חדשות מלחמה נגד אירן - שאגת הארי תגובות
שמו של שר החוץ של אירן, עבאס עראקצ'י, הוסר (יום ו', 13.02.26) מרשימת הדוברים המרכזיים בפתח מושב מועצת זכויות האדם של האו"ם. המהלך מגיע לאחר שבועות של מחאה בינלאומית ודרישות מצד ארגוני זכויות אדם לבטל את הזמנתו של נציג המשטר בטהרן לפורום הבינלאומי בז'נבה.

במרכז המאמצים עומד ארגון UN Watch, אשר הגיש עצומה עליה חתמו למעלה מ-100,000 בני אדם מרחבי העולם. הארגון דרש ממזכ"ל האו"ם ומנשיאות המועצה למנוע מעראקצ'י להשתמש בבמה הבינלאומית להפצת תעמולה של המשטר האירני, המואשם בדיכוי אלים ובהוצאות להורג של מתנגדי משטר.

איומי מעצר ותקדים דאבוס

מעבר ללחץ הדיפלומטי, עומד בפני עראקצ'י איום משפטי ממשי אם יבחר להגיע לשוויץ למרות הסרתו מרשימת הדוברים:

  • בקשה למעצר פלילי: מנכ"ל UN Watch, הלל נוייר, פנה רשמית למשטרת שוויץ ולרשויות התביעה בדרישה לעצור את עראקצ'י מיד עם נחיתתו. הבקשה מבוססת על האשמות בביצוע פשעים נגד האנושות ועל אחריותו האישית של השר למדיניות הדיכוי של המשטר.

  • היסטוריה של ביטולים: מדובר בפעם השנייה בתוך חודשיים שנוכחותו של עראקצ'י בשוויץ מסוכלת. בחודש ינואר האחרון בוטלה הזמנתו לפורום הכלכלי העולמי בדאבוס בעקבות איומים דומים בנקיטת הליכים פליליים נגדו על אדמת שוויץ.

הסרת שמו של שר החוץ האירני נחשבת להישג משמעותי עבור פעילי זכויות האדם, המבקשים לבודד את המשטר בטהרן במוסדות הבינלאומיים. גורמים באו"ם אישרו כי הרשימה עודכנה, אולם לא פורסמה הצהרה רשמית המפרטת את הסיבות המדויקות לשינוי.

המהלך הדיפלומטי מדגיש את הלחץ הגובר על אירן בזירה הבינלאומית בתחילת שנת 2026. בעוד הדיונים במועצה צפויים להתמקד במצב זכויות האדם בעולם, היעדרותו של נציג בכיר מטהרן מהבמה המרכזית מסמנת החרפה בבידוד המדיני של המשטר.

Author
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך: 13/02/2026 | עודכן: 13/02/2026
+צבא ארצות הברית נערך למתקפה אווירית ממושכת של שבועות באירן 02:16 14/02/26 | יואב יצחק | לרשימה המלאה
הפנטגון משלים את פריסת הכוחות לקראת מבצע שעשוי להימשך שבועות ▪ הנשיא טראמפ: "אירן תהיה טיפשה אם לא תגיע לעסקה" ▪ היעדים האסטרטגיים: מתקני טילים, אתרי כטב"מים ותשתיות גרעין חפורות
טראמפ, קופר. מכינים מערכה הרסנית [עיבוד: AI]
+ארה"ב הבריחה 6,000 מסופי סטארלינק לאירן לסיוע למפגינים 10:17 13/02/26 | יואב יצחק | לרשימה המלאה
ממשל טראמפ רכש והעביר בחשאי אלפי מסופי אינטרנט לוויני לאחר דיכוי אלים של גל המחאה במדינה ▪ מדובר בפעם הראשונה שבוושינגטון פועלים להעברה ישירה של הציוד לידי פעילי אופוזיציה ▪ טהרן מגיעה להישגים בשיבוש המערכת
המשטר האירני ניתק את רשת האינטרנט למניעת מעבר מידע [צילום: ג'ון ראוקס, AP]
+אגרוף פלדה מול טהרן: נושאת המטוסים המתקדמת בעולם "ג'רלד פורד" בדרך למפרץ 10:11 13/02/26 | יואב יצחק | לרשימה המלאה
הפנטגון נערך לשיגור ה-USS ג'רלד ר. פורד לחיזוק קבוצת התקיפה של ה"לינקולן" ▪ עוצמת אש משופרת וטכנולוגיית שיגור אלקטרומגנטית יציבו איום חסר תקדים על אירן ▪ טראמפ: "האירנים יבינו רק כוח"
נושאת המטוסים פורד. מהקריביים למזרח התיכון [צילום: AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן

מושגים
אירן (IRANׂ)
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
שר החוץ האירני עראקצ'י הוסר מרשימת הדוברים במועצת זכויות האדם של האו"ם
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / מלחמה נגד אירן - שאגת הארי
ממשלו של הנשיא דונלד טראמפ פעל בשבועות האחרונים להברחת כ-6,000 מסופי אינטרנט לוויני של חברת סטארלינק לתוך שטח אירן. המבצע החשאי, שנחשף בדיווח של ה-וול סטריט ג'ורנל (יום ה', 12.02.26), יצא לפועל בעקבות הדיכוי האכזרי של הפגנות הענק שפרצו במדינה בחודש ינואר האחרון, במהלכן ניתק המשטר את רשת האינטרנט כמעט לחלוטין כדי למנוע העברת מידע ותיאום בין המפגינים.
13/02/2026 | יואב יצחק | חדשות

ממשל טראמפ נערך לצעד צבאי דרמטי עם כוונת הפנטגון לשלוח את נושאת המטוסים החדישה ביותר בצי האמריקני, ה-USS ג'רלד ר. פורד (CVN-78), למפרץ הפרסי (יום ה', 12.02.26). המהלך נועד להדק את מסע הלחץ על הנהגת אירן ולאותת כי כל האופציות הצבאיות נמצאות על השולחן אם המשא-ומתן המדיני ייכשל.
13/02/2026 | יואב יצחק | חדשות

ראש הממשלה בנימין נתניהו סיכם (12.2.26) ביקור בזק בוושינגטון ושיחה עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, שבמרכזה עמד המשא-ומתן בין ארה"ב לאירן. נתניהו אמר כי הביע “ספקנות כללית” לגבי טיבו של הסכם כלשהו, אך הוסיף שאם יושג הסכם הוא “חייב לכלול” לא רק את סוגיית הגרעין, אלא גם את הטילים הבליסטיים ואת פעילות השלוחים האירנים באזור.
12/02/2026 | עידן יוסף | חדשות

חשבון ה-X של צה"ל בשפה הפרסית, המופעל על-ידי חטיבת דובר צה"ל, העלה היום (יום ה', 12.2.26) פוסט יוצא דופן המיועד לאזרחי הרפובליקה האיסלאמית. ההודעה, שנוסחה בטון ישיר ומכבד, מזמינה אירנים המגדירים עצמם כפטריוטים ליצור קשר עם מערכת הביטחון הישראלית.
12/02/2026 | מירב ארד | חדשות

מזכ"ל האו"ם, אנטוניו גוטרש, בחר לציין את יום השנה למהפכה האסלאמית בטהרן (יום ד', 11.02.26) באמצעות מסר רשמי שהועבר להנהגה האירנית. מדובר בצעד פרוטוקולי המעורר תרעומת בקרב גורמים בינלאומיים המצביעים על התנהלותה התוקפנית של אירן באזור. הפנייה הישירה של גוטרש אל הנשיא מסעוד פזשכיאן מדגישה את המשך הקשר הדיפלומטי הרציף של הארגון עם המשטר בטהרן, למרות הסנקציות הבינלאומיות והמעורבות האירנית במימון טרור.
12/02/2026 | יואב יצחק | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il