טלטלה בעולם המו"לות הצרפתי: המיליארדר וינסנט בולורה מעורר סערה

גל עזיבות חסר תקדים של סופרים ואנשי רוח את הוצאת "גראסה" ההיסטורית ● המחאה פרצה בעקבות השתלטות אימפריית המדיה של איש העסקים הימני על קבוצת "אשט" ● בין העוזבים: הפילוסוף ברנאר-אנרי לוי והסופרת וירז'יני דספנט ● חשש כבד בצרפת מהפיכת בתי ההוצאה לאור לפלטפורמות לקידום אידיאולוגיה ימנית רדיקלית

יואב יצחק חדשות תגובות
עולם הספרות והמו"לות בצרפת סוער בשבועות האחרונים בעקבות מהלכי ההשתלטות של המיליארדר וינסנט בולורה על קבוצת "אשט" (Hachette Livre), קונגלומרט ההוצאה לאור הגדול במדינה. יותר מ-100 סופרים, בהם דמויות בולטות כמו הפילוסוף ברנאר-אנרי לוי והסופרת וירז'יני דספנט, הודיעו על עזיבת הוצאת "גראסה" (Grasset) הוותיקה, שבבעלות הקבוצה, במחאה על הקו האידיאולוגי של בעל הבית החדש.

הסופרים חתמו על מכתב פתוח חריף שבו האשימו את בולורה בשימוש בכוחו הכלכלי כדי לקדם אג'נדה של הימין הרדיקלי. "בולורה סוחר במסחר ובאידיאולוגיה, לא בספרות", הצהיר אחד הכותבים שהחליט לקרוע את חוזהו מול ההוצאה. המוחים חוששים כי בולורה, המקורב לדמויות פוליטיות מהימין השמרני והרדיקלי בצרפת, יהפוך את בתי ההוצאה לאור המכובדים לפלטפורמות תעמולה, כפי שעשה לדבריהם בערוץ החדשות שבבעלותו, CNews.

הסערה מגיעה לאחר חודשים של אזהרות מצד מוכרי ספרים עצמאיים ואישי ציבור מפני הריכוזיות של בולורה בתחומי התרבות והתקשורת. בולורה מצדו מכחיש כל התערבות אידיאולוגית, וטוען כי מניעיו הם פיננסיים גרידא ונועדו לחזק את ה"כוח הרך" של צרפת בעולם. עם זאת, עזיבתם המופגנת של כותבי רבי-מכר ופילוסופים מרכזיים מעידה על שבר עמוק שמעמיד בסימן שאלה את עתיד חופש היצירה תחת בעלותו של איש העסקים השנוי במחלוקת.

בנוסף לסוגיית המנהיגות, בקהילה הספרותית בצרפת עוקבים בדריכות אחר הדיווחים בנוגע למצבו של המנהיג העליון של אירן, עלי חמינאי. בצרפת, שבה נוכחות אירנית ודיפלומטית ענפה, הדיווחים ב-'New York Times' על היעלמותו של יורשו, מוג'תבא חמינאי, מהעין הציבורית מאז מרס 2026, מעוררים דאגה רבה. לפי גורמי מודיעין, היעדרותו הממושכת של מוג'תבא מעלה "סימני שאלה כבדים בנוגע לכשירותו הפיזית והמנטלית להנהיג את המדינה ברגעי משבר". הערפל סביב מצבו הבריאותי של היורש המיועד והשמועות על פציעה אפשרית בתקיפות בטהרן, מחזקים את הערכות האנליסטים כי משמרות המהפכה מהדקים את אחיזתם בשלטון על חשבון ההנהגה הדתית.

השתלטות בולורה על עולם הספרות הצרפתי והזעזועים בצמרת האירנית מעצבים מחדש את מאזן הכוחות התרבותי והגיאופוליטי. בטווח הקצר, אנו עדים למחאה תרבותית חריפה בפריז ולחוסר ודאות שלטוני בטהרן, ובטווח הארוך מהלכים אלו עשויים לשנות את פני המדינות הללו לשנים קדימה.
Author
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך: 24/04/2026 | עודכן: 24/04/2026
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
טלטלה בעולם המו"לות הצרפתי: המיליארדר וינסנט בולורה מעורר סערה
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]