נתניהו מזהיר מווינטר: "עלול להפיל את הגוש"; וינטר משיב במתקפה

ראש הממשלה חשף כי נפגש עם יו"ר עמך ישראל והציע לו להצטרף לליכוד, אך וינטר בחר בריצה עצמאית ● נתניהו הזהיר כי המפלגה החדשה עלולה לשרוף קולות או לפגוע במפלגות הימין והסתייג מה"אבל" שבהתחייבות וינטר להמליץ עליו ● וינטר השיב: הסכנה לימין היא מדיניות הממשלה

עידן יוסף חדשות בחירות 2026 תגובות
העימות בתוך מחנה הימין לקראת הבחירות עולה מדרגה. ראש הממשלה ויו"ר הליכוד בנימין נתניהו יצא נגד הריצה העצמאית של מפלגת "עמך ישראל" בראשות תא"ל (מיל') עופר וינטר, הזהיר כי היא עלולה להביא לאובדן קולות ולפגיעה בגוש הימין - וחשף כי הציע לווינטר להצטרף לליכוד. וינטר לא נשאר חייב, והשיב במתקפה ישירה על מדיניות הממשלה בעזה, על סוגיית גיוס החרדים ועל הטיפול באיומים הביטחוניים.

בראיון לתוכנית "הפטריוטים" (30.8.26) בערוץ 14, אמר נתניהו כי הוא חושש שמפלגתו של וינטר תיצור אחת משתי תוצאות בעייתיות מבחינתו: "אני חושש שהמפלגה הזאת יכולה לעשות אחת משתיים - או לשרוף קולות או לגרום לנפילה של אחת מהמפלגות שדיברתי עליהן".

נתניהו חשף כי עוד לפני כניסתו של וינטר למערכת הפוליטית ניסה לצרפו לליכוד. לדבריו: "אני פניתי אליו לפני כמה שבועות לשיחה ונפגשנו. אמרתי לו, תראה, יש שתי אפשרויות - תבוא אלינו ותתקבל בברכה, או שתלך בדרך נפרדת". נתניהו הוסיף כי וינטר בחר להתמודד ברשימה עצמאית וכי מבחינתו הדבר מגדיל את הסיכון הפוליטי למחנה: "הוא בחר ללכת בנפרד, ואנחנו כרגע, לדעתי, בסכנה".

ה"אבל" שמטריד את נתניהו

ראש הממשלה התייחס גם להצהרת וינטר מיום חמישי, שלפיה מפלגתו נמצאת במחנה הימין ו"רק על נתניהו נמליץ". אולם באותה הצהרה הוסיף וינטר כי מפלגתו "לא תרקוד לפי החליל של אף אחד" - הסתייגות שנתניהו פירש כפתח אפשרי לשינוי עמדה לאחר הבחירות.

"וינטר אמר שהוא יתמוך בי, זה בסדר וזה נכון, אבל הוא הוסיף 'אבל', ו'אבל' זה פתח מילוט", אמר נתניהו. הוא השווה בין וינטר לבין יו"ר עוצמה יהודית איתמר בן-גביר ויו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ': "יש לי לפעמים דברי ביקורת על בן-גביר וסמוטריץ', אבל הם לא באים עם 'אבל'. הם אומרים: אנחנו ממליצים על הליכוד בראשותי. ה'אבל' מאוד מטריד אותי".

נתניהו הזכיר בהקשר זה את התחייבותו של נפתלי בנט לפני בחירות 2021 שלא להקים ממשלה הנשענת על מפלגות השמאל, וטען כי הניסיון ההוא מחייב אותו להתייחס בזהירות להתחייבויות פוליטיות. לדבריו: "גם בנט בא בלי 'אבל', ובחתימת טופס בערוץ הזה נשבע 24 שעות לפני פתיחת הקלפיות שלא ילך שמאל, ואחר כך עשה את ההפך הגמור".

ראש הממשלה קרא לפתוח בשיחות עם וינטר בניסיון למנוע אובדן קולות. לטענתו, התמיכה בעמך ישראל מגיעה כמעט כולה מתוך מאגר המצביעים של הימין ולא מיריביו הפוליטיים. "אנחנו צריכים לדבר בינינו ולראות איך מונעים מצב שהקולות של מפלגתו יישרפו. הוא מביא קולות רק מהימין היום, כמעט לא מאלה שחושבים על בנט, ליברמן ואיזנקוט", אמר.

וינטר משיב - ותוקף את הממשלה

תגובתו של וינטר הייתה חריפה והפכה את טענת נתניהו על פיה. יו"ר עמך ישראל טען כי לא מפלגתו מסכנת את הימין, אלא שורת החלטות ומחדלים של ההנהגה המכהנת.

"שמעתי שיש כאלה שאומרים שעמך ישראל מסכנת את מחנה הימין", אמר וינטר. "מה שמסכן את מחנה הימין ואת כל עם ישראל זה עפיפונים מעזה. מה שמסכן את מחנה הימין ואת כל עם ישראל זה מאות משאיות סיוע לרצועה ביום. מה שמסכן את מחנה הימין ואת כל עם ישראל זה אלפי לוחמי נוחבה מתחת לאף של כולנו, בעזה וביו"ש".

וינטר המשיך למחלוקת סביב גיוס החרדים: "מה שמסכן את מחנה הימין זה שמאפשרים השתמטות מצה"ל ולא נאבקים על שילוב החרדים". לדבריו, גם הפער בין הנטל המוטל על המשרתים לבין התמורה שהם מקבלים מסכן את המחנה: "מה שמסכן את מחנה הימין ואת כל עם ישראל זה שאלה שנותנים ונלחמים - לא מקבלים את מה שהם חייבים לקבל".

בהמשך הציג את מפלגתו כחלופה מתוך הימין להנהגה הקיימת: "אתם באמת חושבים שתבחרו אותו דבר ותקבלו משהו שונה? יש רק אפשרות אחת אמיתית לשינוי במחנה הימין ובכלל - אנשים חדשים, שלא לקחו חלק בכשלים של שבעה באוקטובר. אנשים חדשים שיעסקו יותר במנהיגות ופחות בפוליטיקה".

וינטר חתם במסר שנוגע ישירות ללחץ שמפעיל עליו נתניהו: "אנחנו חלק ממחנה הימין, אבל לא עובדים אצל אף אחד, רק אצל עם ישראל".
[צילום: מן הטלוויזיה]
נתניהו פותח חזית גם מול איזנקוט

בחלק אחר של הראיון הפנה נתניהו את עיקר האש לעבר יו"ר מפלגת ישר! גדי איזנקוט וטען כי במהלך המלחמה ניסה איזנקוט לבלום חלק מהמהלכים הצבאיים שקידמה הממשלה. "הציעו לנו לסגת. איזנקוט אמר לא להשלים את כיבוש רפיח, לא הסכמנו לצאת", אמר נתניהו.

ראש הממשלה אף הביע תמיכה בחשיפת פרוטוקולים מדיוני המלחמה, שלדבריו יאפשרו לציבור לבחון את המחלוקות שהתגלעו בין מקבלי ההחלטות: "חשוב שהציבור יראה את האמת ומה נאמר. אפשר לעשות משהו בשביל להוציא את הפרוטוקולים - אני אברך את זה".

נתניהו טען עוד כי איזנקוט תמך בהסדר מול חסן נסראללה והתנגד למהלכים ישראלים בסוריה ובאירן. הדברים הוצגו בראיון כטענותיו של ראש הממשלה כלפי יריבו הפוליטי, ולא הוצגו לצדם פרוטוקולים מלאים של הדיונים שעליהם הסתמך.

מפלגת ישר: "ראש ממשלה מנותק ומפוחד"

במפלגת ישר הגיבו לדברי נתניהו במתקפה חריפה. "יושב לו ראש ממשלה מנותק ומפוחד ב'הפטריוטים', וכל מה שיש לו להציע לאזרחי ישראל אחרי קדנציה מלאה, זה עוד ועוד שקרים מגוחכים נגד איזנקוט", נמסר מהמפלגה.

בישר טענו כי נתניהו נמנע מהקמת ועדת חקירה ממלכתית משום שהוא חושש מחשיפת אחריותו למחדלים ולהחלטות שהתקבלו במהלך המלחמה. "כולנו יודעים למה אתה לא מקים ועדת חקירה ממלכתית. אתה מבוהל מהרגע שאזרחי ישראל יגלו את האמת", נמסר.

במפלגה הפנו שורה של שאלות ישירות לנתניהו: "מי באמת דחף, מי כל כך פחד: בתמרון, בכיבוש רפיח, בהחלטות הקובעות על חיי החטופים, שנחטפו במשמרת הכושלת שלך? בתקיפה באירן, בהפקרת הצפון והפחדנות להפעיל כוח נגד חיזבאללה ביוזמה ישראלית".

עוד נמסר כי הביקורת אינה מסתכמת בניהול המערכה הצבאית, אלא נוגעת גם למדיניות הממשלה בסוגיית השירות בצה"ל: "כל זה - לפני שדיברנו על מורשת ההשתמטות שהנחלת אפילו במלחמה".

במפלגת ישר סיימו את תגובתם בקריאה לציבור לבחור בהנהגה אחרת: "נתניהו, לאזרחי ישראל מגיעה מנהיגות אמיתית ותן להם קרדיט - הם יבחרו בה. כי ישראל חייבת לנצח, והיא תנצח".

"להכריע את המשטר באירן"

אחת ההתבטאויות הבולטות בראיון נגעה לעתיד המערכה מול אירן. נתניהו אמר כי ישראל טרם השלימה את יעדיה וכי המשימה שנותרה היא "לסלק סופית את הסכנה מאירן ולהכריע את המשטר הזה".

לדבריו, הכרעה כזאת תשפיע ישירות גם על יתר הזירות: "ברור שאם המשטר הזה מוכרע, הדרך לחיסול סופי של החמאס וחיסול חיזבאללה לא רחוקה ונשלים אותה. יש משימות להשלים ויש גם איומים חדשים. ארדואן לא אוהב אותנו ואותי, אנחנו בסביבה שהיא עדיין מאתגרת, צריך להשלים את המלאכה".

נתניהו הציג את הבחירות הקרובות כהכרעה הנוגעת לא רק לזהות הממשלה אלא גם להמשך המדיניות הביטחונית. הוא הזהיר כי ממשלה חלופית בראשות איזנקוט תיסוג, לטענתו, מהישגים שהשיגה ישראל בלבנון, בעזה ובסוריה ותוביל להקמת מדינה פלשתינית.

"אנחנו יכולים בבת אחת להידרדר", אמר. לדבריו: "הקיום של המדינה עומד בבחירות האלה".

עזה, חמאס והלחץ הבינלאומי

נתניהו שב והתחייב כי ישראל לא תסיים את המערכה ברצועה בלי פירוק חמאס מנשקו. לדבריו: "התוכנית לעזה היא חיסול חמאס, נפרק את נשקו בדרך הקלה או בדרך הקשה. אנחנו נפרק אותם מנשקם, אני מחויב לזה ואעשה את זה".

ראש הממשלה טען כי גם לחץ בינלאומי כבד לא יגרום לו לסגת מן היעדים שהציב. הוא הזכיר את העימותים עם ממשל ביידן במהלך המלחמה ואמר כי למרות מגבלות שהוטלו על אספקת נשק, ישראל המשיכה בפעולה הצבאית ברפיח ובציר פילדלפי.

בתוך כך חזר נתניהו ודחה אפשרות של הקמת מדינה פלשתינית, וטען כי מאז מתקפת שבעה באוקטובר חל שינוי עמוק בעמדות הציבור הישראלי. לדבריו, המדיניות הביטחונית שתוביל ממשלתו תישאר תקיפה - והוא מבקש להפוך את השאלה מי מסוגל להמשיך בה לאחד הנושאים המרכזיים של מערכת הבחירות.
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 31/08/2026 | עודכן: 31/08/2026
+ישראל ביתנו מאיימת בתביעה נגד פעיל הליכוד רמי בן יהודה 17:38 31/08/26 | עידן יוסף
מפלגת ישראל ביתנו ויו"ר המפלגה ח"כ אביגדור ליברמן שיגרו, באמצעות עו"ד איתן הברמן, מכתב התראה לפני נקיטת הליכים משפטיים לפעיל הליכוד רמי בן יהודה. זאת בעקבות פרסום ברשת X שבו הפיץ מחדש טענות של יוסי כמיסה, ובהן ייחוס לליברמן מעורבות בהזמנת רצח ובעבירות פליליות חמורות. במכתב נטען כי טענות אלה כבר נדונו בהליך משפטי וכי כמיסה הורשע במאי 2025 בקובלנה פלילית בגין הפרסומים. בן יהודה נדרש להסיר את הפרסום בתוך 24 שעות, להפסיק את הפצתו ולפרסם הכחשה, תיקון והתנצלות. במפלגה הבהירו כי אם לא יעשה כן, יינקטו נגדו הליכים בגין לשון הרע ללא התראה נוספת.

+תוגברה האבטחה סביב יו"ר ועדת הבחירות 17:33 31/08/26 | עידן יוסף
המשטרה הורתה לתגבר את האבטחה על יו"ר ועדת הבחירות המרכזית לכנסת ה-26, השופט נעם סולברג, עד לאחר הבחירות.
[צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
+סמוטריץ' ופייגלין חלוקים על הכסף הגדול 16:13 31/08/26 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
שניהם חולקים אהדה לתחרות, הפרטה והפחתת חסמים, אך מאחורי המילים הדומות מסתתר פער כלכלי עמוק ▪ הציונות הדתית מוכנה להשתמש בתקציב המדינה למימון תשתיות ומשימות לאומיות, בעוד זהות מציעה לצמצם משרדים, מיסים, סבסוד ורווחה ולהעביר תחומים שלמים לשוק הפרטי ▪ כתבה שלישית בסדרה
שוק חופשי, שתי תפיסות
+בנותיו של הרב עובדיה: "להפקיע את העצרת לאבא מש"ס - ולהעביר לרב דוד יוסף" 15:17 31/08/26 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
עדינה בר שלום ורבקה צ'יקוטאי יצאו נגד אחיהן הרב יצחק יוסף, גיבו את היועצת המשפטית לממשלה וקראו להפקיע את אירוע ההנצחה מידי ש"ס ולהעבירו לרב הראשי לישראל, הרב דוד יוסף ▪ השתיים: "ש"ס לא הולכת בדרך של אבא ולא מקיימת את המורשת שלו"
רבקה צ'יקוטאי, עדינה בר שלום [צילום: מן הטלוויזיה]
+בנט: "נגדע את 'נמות ולא נתגייס' כבר בגיל 6" 14:33 31/08/26 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
יו"ר רשימת ביחד נפתלי בנט מציב את החינוך החרדי במוקד סוגיית הגיוס ומבטיח מהפכה בתקצוב המוסדות ▪ לדבריו, מוסד שלא ילמד לימודי ליבה או יחנך נגד המדינה וצה"ל לא יקבל תקציב ▪ "כדי להציל את המדינה הציונית, נפרק את המדינה החרדית"
בנט. מוסד שלא ילמד ליבה ולא יחנך לציונות - לא יקבל שקל [צילום: דוברות ביחד]
+האיחוד עם בנט גובה מחיר: מאיר כהן פורש מהמרוץ לכנסת 13:15 31/08/26 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
מבכירי יש עתיד וממייסדיה החליט שלא להתמודד ברשימת "ביחד" וימונה ליו"ר ונשיא ועידת המפלגה ▪ ארבעה בלבד מאנשי לפיד צפויים בעשירייה הראשונה, וח"כים ותיקים נוספים עלולים להידחק החוצה ▪ סגלוביץ', טופורובסקי ורון כץ כבר פרשו, ואלעזר שטרן עבר לאיזנקוט
מאיר כהן פורש - ובכירי יש עתיד נדחקים [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+אוי, בני, בני
12:50 31/08/26 | אברהם שרון | לרשימה המלאה
בני גנץ: מצניחה חופשית בסקרים ועד להתלבטויות חסרות האונים מתחת לאחוז החסימה ▪ ההיקלעות של הרמטכ"ל לשעבר לסערה הפוליטית חושפת מנהיגות מנותקת שממשיכה להתנות תנאים על סירה מתפרקת
גנץ. צניחה תהומית [צילום: מיכאל גלעדי/פלאש 90]
+בעקבות התראה מהליכוד: לפיד הסיר את הסרטון עם הילדים 12:39 31/08/26 | עידן יוסף
יו"ר יש עתיד יאיר לפיד הסיר את הסרטון שבו הופיע לצד שלושה ילדים, לאחר שעו"ד אילן בומבך פנה אליו בשם הליכוד ודרש להסירו בטענה להפרת חוק הבחירות. במכתב נטען כי השתתפות הילדים בסרטון מהווה שימוש אסור בילדים בתעמולת בחירות. בומבך דרש מלפיד להסיר את הסרטון מכל הפלטפורמות עד היום (ב') בשעה 10:00, ואיים כי אם לא יעשה כן תוגש נגדו עתירה דחופה ליו"ר ועדת הבחירות המרכזית. לפיד הסיר את הסרטון ולא נדרשה בשלב זה הכרעה של ועדת הבחירות.

[צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+פרשנים או תועמלנים
10:25 31/08/26 | יוסי אחימאיר | לרשימה המלאה
עיתונאים המייחלים לנפילת הליכוד ומתעלמים מהמציאות פעם אחר פעם; מבט ביקורתי על הסקרים המוטסים, הפרשנות המגויסת והאתגרים האמיתיים של המחנה לקראת הבחירות הקרובות
לא לזרוק את העיתון [צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]
+דרכו של ביבי לשלטון - בכספים של אחרים ובכספי ציבור 09:15 31/08/26 | יוסף אליעז | לרשימה המלאה
כיצד השתמש נתניהו בכספי ציבור, בתקציבים קואליציוניים ובחלוקת ג'ובים כדי לרכוש נאמנות פוליטית, תוך הפקרת צורכי הביטחון והמיגון של אזרחי המדינה
נתניהו. נזם זהב [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+המלך בשדה
08:10 31/08/26 | משה כהן אליה | לרשימה המלאה
נתניהו הוכיח בראיון הטלוויזיוני כי אסון שבעה באוקטובר נבע ממרד גנרלים ומפקידים שביזו את הדרג המדיני, ורק ניצחון חד-משמעי בבחירות יוכל להחזיר את השליטה לידי נבחרי העם
נתניהו. לא מתחנף [צילום: משה כהן אליה/ערוץ 14]
+רע"ם אישרה: סגלוביץ ישובץ במקום השני ברשימה 07:42 31/08/26 | עידן יוסף
הלשכה המדינית של רע"ם אישרה את צירופו של חבר הכנסת יואב סגלוביץ (יש עתיד) לרשימת המפלגה ואת שיבוצו במקום השני. הצדדים נערכים להכרזה משותפת על המהלך. סגלוביץ, שכיהן בעבר כסגן השר לביטחון הפנים, צפוי להשתלב בצמרת הרשימה מיד אחרי יו"ר רע"ם מנסור עבאס.
[צילום: לשכת עורכי הדין]
+סקר: סמוטריץ' מוביל באחריות לגוש הימין 05:59 31/08/26 | עידן יוסף
סקר חדשות 14 שנערך בידי NEXT DATA מעלה כי הליכוד מקבל 31 מושבים, ישר 24, ש"ס 10, הדמוקרטים 8, יהדות התורה, עוצמה יהודית, ישראל ביתנו והרשימה המשותפת 7 כל אחת, ביחד 6, רע"ם 5, והציונות הדתית ועמך ישראל 4 כל אחת. גוש הימין מקבל 63 מושבים, לעומת 45 לגוש מתנגדיו, ולמפלגות הערביות 12. מתחת לאחוז החסימה נמצאת זהות עם 2.3%; בית ציוני - המילואימניקים 0.9%, האחדות 0.6%, כחול לבן ונעם 0.5% כל אחת. בשאלה מי מראשי המפלגות מגלה את מידת האחריות הגבוהה ביותר כלפי גוש הימין, בקרב מצביעי הקואליציה, בצלאל סמוטריץ' מוביל עם 45%, עופר וינטר עם 17% ואיתמר בן-גביר עם 15%. 23% לא הביעו עמדה.

[צילום: מן הטלוויזיה]
+הסקר שמסבך את נתניהו: חיבור סמוטריץ'-פייגלין מפיל את וינטר 05:49 31/08/26 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
סקר כאן חדשות מציב במקביל את הציונות הדתית ואת עמך ישראל מעל אחוז החסימה, בעוד עוצמה יהודית נחלשת לשבעה מושבים ▪ חיבור סמוטריץ'-פייגלין מעלה את הציונות הדתית לשבעה ומפיל את וינטר ▪ איחוד סמוטריץ'-בן-גביר מוריד את שתי המפלגות יחד לעשרה ומחזק את וינטר
חיבור עם בן גביר מחזק את וינטר [צילום: מן הטלוויזיה]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
נתניהו מזהיר מווינטר: "עלול להפיל את הגוש"; וינטר משיב במתקפה
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]