בג"ץ אימץ את עמדת היועמ"שית: לא ימונה מנהל רמ"י עד לאחר הבחירות

שופטי העליון דחו בקשת השרים לאשר עתה מינוי יהודה אלינו למנהל רמ"י ● השר בן-גביר מגיב: בג"ץ והיועמ"שית מסכלים את מינויי הממשלה ● יועמ"שית משרד השיכון: קושי משפטי להאריך כהונת אליהו בתקופת בחירות ● השרים רשאים לנקוט הליכים משפטיים נפרדים נגד הייעוץ

יואב יצחק חדשות בחירות 2026 תגובות
בית המשפט העליון דחה את בקשת הממשלה לאשר לאלתר את מינויו של יהודה אליהו למנהל רשות מקרקעי ישראל בתקופת בחירות (יום ג', 13.10.26). השופטים אימצו במלואה את עמדת היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, וסירבו לאשר את המינוי כעת.

ההחלטה ניתנה על-ידי השופטת יעל וילנר יחד עם השופטים עופר גרוסקופף וחאלד כבוב, במסגרת תיק קודם (בג"ץ 38000-05-26). השופטים דחו את בקשתם של ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ושר הבינוי והשיכון חיים כץ. עמדתה של בהרב-מיארה הוגשה לבית המשפט העליון, ובית המשפט כאמור אימץ את עמדתה ודחה את הבקשה לאישור המינוי.

החלטת השופטים ניתנה גם נוכח חוות משפטית במשרד הבינוי והשיכון. "קושי משפטי ממשי" להאריך את כהונתו של יהודה אליהו כממלא-מקום מנהל רמ"י, אשר צפויה להסתיים ב-15 באוקטובר - כתבה היועצת המשפטית של משרד הבינוי והשיכון, עו"ד אפרת פרוקצ'יה. חוות דעתה נשלחה לשר כץ ב-8 באוקטובר. אליהו הוא מקורבו של סמוטריץ', אשר דחף למנותו מלכתחילה למנכ"ל קבוע. ב-15 ביולי ביטל בג"ץ את המינוי, ואליהו הפך לממלא-מקום זמני. הליך האיתור והמינוי של מנכ"ל קבוע נעצר, בין היתר, בשל מערכת הבחירות.
בן-גביר. היועמ"שית ובית המשפט העליון עושים יד אחת נגד ההתיישבות [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
מתקפה חריפה נגד הייעוץ

בעקבות החלטת בית המשפט תקף יו"ר עוצמה יהודית, השר איתמר בן-גביר, את הפסילה: "היועצת המשפטית לממשלה ובית המשפט העליון עושים יד אחת נגד ההתיישבות, נגד הממשלה ומי שממש את המדיניות שלה". לטענתו, כל אדם הממונה על-ידי הממשלה זוכה לסיכול ממוקד וישיר מצד מערכת המשפט. בן-גביר הוסיף כי בממשלה הבאה בכוונתו לסלק את היועמ"שית באמצעות ח"כ טלי גוטליב כשרת המשפטים, ולהחזיר את בג"ץ לגודלו הטבעי.

בהחלטתה הבהירה השופטת וילנר כי ככל שהשרים חולקים על חוות הדעת של היועצת המשפטית למשרד הבינוי והשיכון, שאוסרת את קידום המינוי, עליהם לנקוט צעדים באפיקים המקובלים. בית המשפט הדגיש כי לא ניתן להסתמך על פסק הדין החלוט לצורך עקיפת הקושי.

פרטי ההליך המשפטי

ערכאה: בית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק
הליך: בג"ץ 38000-05-26, בג"ץ 72679-05-26, בג"ץ 38774-05-26
שופטים: יעל וילנר, עופר גרוסקופף, חאלד כבוב
עותרות: האקדמיה למען ישראל דמוקרטית וארגונים נוספים
משיבים: ראש הממשלה בנימין נתניהו, שרים ונציב שירות המדינה

Author
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך: 13/10/2026 | עודכן: 13/10/2026
+בג"ץ הכריע: 100 מיליון שקל יועברו רק למוסדות המלמדים ליבה 00:53 14/10/26 | יואב יצחק | לרשימה המלאה
שופטי העליון אימצו את מתווה היועצת המשפטית לממשלה לשחרור הכספים לרשתות החינוך החרדיות ▪ הסכום מהווה חלק מתקציב של 1.1 מיליארד שקל שאישרה ועדת הכספים ▪ מרבית התקציב הועבר על-ידי האוצר עוד לפני האישור ובניגוד לחוק ▪ ח"כ יאיר לפיד וח"כ נעמה לזימי הגישו את העתירות
השופטת וילנר. רק למוסדות המלמדים לימודי ליבה [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+סקר: הליכוד יורד ל-18 מושבים - המילואימניקים-כלכלית עולה ל-5 20:42 13/10/26 | עידן יוסף
סקר שערך מכון מאגר מוחות בראשות פרופ' יצחק כ"ץ עבור חדשות 16 מעלה כי ישר בראשות גדי איזנקוט מקבלת 21 מושבים, ירידה של שניים מהסקר הקודם, והליכוד יורדת בשלושה מושבים ל-18. ביחד בראשות נפתלי בנט מקבלת 13 מושבים, עוצמה יהודית והדמוקרטים - 9 כל אחת, הרשימה המשותפת ויהדות התורה - 8 כל אחת, ישראל ביתנו וש"ס - 7 כל אחת, הציונות הדתית-זהות - 6, רע"ם והמילואימניקים-הכלכלית - 5 כל אחת, ועמך ישראל בראשות עופר וינטר - 4. גוש נתניהו מקבל 52 מושבים, כולל עמך ישראל, גוש מתנגדי נתניהו 50, המפלגות הערביות 13 והמילואימניקים-הכלכלית 5. מתחת לאחוז החסימה נמצאות כחול לבן עם 1.6% והציבור החרדי עם 1.5%. הסקר נערך בקרב 2,099 משתתפים וטעות הדגימה היא 2.1%.
[צילום: מן הטלוויזיה]
+סקר: הליכוד מתחזק ל-27 מושבים - וינטר מתחת לאחוז החסימה 20:42 13/10/26 | עידן יוסף
סקר שערך מכון דיירקט פולס בראשות צוריאל שרון עבור i24NEWS מעלה כי הליכוד מובילה עם 27 מושבים, ישר מקבלת 21, ביחד 13, עוצמה יהודית והדמוקרטים - 9 כל אחת, יהדות התורה 8, ישראל ביתנו, ש"ס והרשימה המשותפת - 7 כל אחת, ורע"ם והציונות הדתית-זהות - 6 כל אחת. בחלוקה לגושים, גוש נתניהו מקבל 57 מושבים, גוש מתנגדי נתניהו 50 והמפלגות הערביות 13. מתחת לאחוז החסימה נמצאות עמך ישראל בראשות עופר וינטר עם 3.1%, המילואימניקים-הכלכלית עם 2.2%, וכן כחול לבן, צבע שחור, נעם לישראל, אח"י, הציבור החרדי וישראל תחילה-עלה ירוק, ששיעורי התמיכה בהן לא פורטו. הסקר נערך ב-13 באוקטובר בקרב 1,210 בוגרים, וטעות הדגימה המרבית היא 2.8%.
+שבועיים לבחירות: דוידי בן ציון נוטש את וינטר ומזהיר משריפת קולות 20:25 13/10/26 | עידן יוסף
סגן ראש המועצה האזורית שומרון, דוידי בן ציון, הודיע (ג', 13.10.26) לעופר וינטר על פרישתו מרשימת עמך ישראל לקראת הבחירות לכנסת ה-26. בן ציון, ששובץ במקום השמיני ברשימה, נימק את החלטתו בחשש כי המפלגה לא תעבור את אחוז החסימה וקולות מצביעיה יאבדו. "אסור לשרוף קולות של בוחרים", הבהיר. הודעתו מגיעה שבועיים בדיוק לפני הבחירות, שייערכו ב-27 באוקטובר, ומעניקה תנופה למאמציהם של ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' להביא לפרישתו של וינטר מהמרוץ.

הפרישה בולטת במיוחד לנוכח העובדה שרק לפני כשבוע וחצי הכחיש בן ציון בתוקף דיווחים שלפיהם הוא שוקל לעזוב את המפלגה. הפעם התקבלה החלטתו בברכה דווקא בקרב מי שפעלו לצמצום מספר הרשימות המתמודדות במחנה הימין. מנגד, מפלגת עמך ישראל פרסמה תגובה חריגה, שבה טענה כי בן ציון ומשפחתו היו נתונים ללחצים, לאיומים ולהתנכלויות. המפלגה לא פירטה מי עומד לטענתה מאחורי המעשים.

לפני כשבוע וחצי: "אני לא הולך לשום מקום"

הודעת הפרישה עומדת בניגוד מוחלט להצהרה שפרסם בן ציון לאחר הדיווחים בערוץ 14 על האפשרות שיעזוב את עמך ישראל. בתגובה נחרצת טען אז כי מדובר בשקרים שמפיצים בעלי עניין.

"בימים האחרונים גורמים בעלי עניין מנסים להפיץ שקרים כאילו אני 'נוטש' או עוזב את מפלגת הבית שלי עמך ישראל. אז לכל הדואגים והמפיצים - תחסכו את האנרגיה", כתב בן ציון.

הוא הוסיף: "אני לא הולך לשום מקום, לא עוזב ולא נסוג. אני נשאר כאן בכל הכוח, מחויב מתמיד וממשיך לעבוד ולפעול למען המפלגה ועם ישראל במלוא המרץ. ממשיכים לעשות למען הימין, לא נרתעים משקרים!"

אלא שכעת, פחות משבועיים לאחר אותה הצהרה, שינה בן ציון את עמדתו והחליט לפרוש. הנימוק שהציג הוא החשש מפגיעה במחנה הימין במקרה שעמך ישראל לא תצליח לעבור את אחוז החסימה. החלטתו מציבה סימן שאלה גם באשר להמשך דרכם של מועמדים נוספים ברשימה, לנוכח הקריאות המופנות אליהם מצד בכירי הליכוד והציונות הדתית.

עמך ישראל: איומים והתנכלויות למשפחה

מפלגת עמך ישראל הגיבה לפרישה בהודעה אישית לבן ציון, אך הציגה הסבר שונה לנסיבות עזיבתו. במקום להתייחס לחשש מפני אובדן קולות, בחרה המפלגה להדגיש את הלחצים שהופעלו עליו, לטענתה, בתקופת ההתמודדות.

"דוידי יקר, אוהבים אותך. צר לנו על הלחצים, האיומים וההתנכלות לילדים ולמשפחה שנאלצת לעבור על-ידי גורמים שפשוט לא מוכנים שייכנסו כוחות חדשים ונקיים לפוליטיקה הישראלית", נמסר מהמפלגה.

עוד נאמר: "לא כל אחד יכול לעמוד בלחצים פסולים ובזויים כפי שהיו עליך ועל משפחתך. תודה על המסע המשותף".

מדובר בטענות חמורות, אך המפלגה לא הציגה בהודעתה פרטים על האיומים הנטענים, זהות הגורמים המעורבים או תלונות שהוגשו לרשויות האכיפה. לפיכך, אין בשלב זה אפשרות לקבוע מה טיב הלחצים או אם הם שהביאו להחלטת הפרישה.

נתניהו: הריצה של וינטר מסכנת את גוש הימין

ראש הממשלה בנימין נתניהו בירך על החלטתו של בן ציון והציג אותה כהוכחה לחשש מפני אובדן קולות במחנה הימין. בדבריו לא הסתפק בברכה לפורש, אלא קרא למועמדים נוספים בעמך ישראל לנקוט צעד דומה.

"אני מחזק את דוידי בן ציון על החלטתו החשובה לפרוש ממפלגתו של וינטר לאחר שהבין שהריצה של וינטר מסכנת את גוש הימין, ותוביל להקמת ממשלת שמאל של איזנקוט, יאיר גולן, ליברמן, בנט והמפלגות הערביות", אמר נתניהו.

ראש הממשלה הוסיף: "אני קורא לשאר חברי הרשימה לנהוג באופן דומה כדי להבטיח את ניצחון הימין".

דבריו משתלבים במאבק המתנהל בשבועות האחרונים בתוך המחנה הלאומי סביב התמודדותה העצמאית של עמך ישראל. וינטר הודיע בעבר כי מפלגתו תמליץ על נתניהו לראשות הממשלה אם תעבור את אחוז החסימה, אך נתניהו חושש כי דווקא ההתמודדות הנפרדת תפגע בסיכויי המחנה להקים ממשלה.

סמוטריץ' לווינטר: גלה אומץ לב אזרחי ופרוש

גם יו"ר הציונות הדתית, שר האוצר בצלאל סמוטריץ', בירך על הפרישה והציג אותה כצעד של אחריות לאומית. סמוטריץ' שיבח את שירותו הצבאי של בן ציון בשנות המלחמה ואת פעילותו הציבורית, וקשר בין אומץ לבו בשדה הקרב לבין החלטתו הפוליטית.

"אני מבקש לברך את חברי, רס"ן מיל' דוידי בן ציון, על צעד אמיץ ולא קל של אחריות לאומית", אמר סמוטריץ'. לדבריו, "הערב דוידי מגלה אומץ לב אזרחי, לוקח אחריות ופועל להצלת מדינת ישראל מאובדן שלטון המחנה הלאומי ומעליית השמאל בשל זריקת קולות מתחת לאחוז החסימה".

סמוטריץ' פנה ישירות לווינטר: "אני קורא לעופר וינטר, שגילה במשך שנים רבות אומץ לב צבאי, לגלות אף הוא אומץ לב אזרחי, לעשות את הצעד הנכון והמתבקש לנוכח שורת הסקרים בהם הוא אינו עובר את אחוז החסימה ולהודיע על פרישה".

שר האוצר הפנה קריאה דומה לשני מועמדים נוספים בעמך ישראל, עו"ד ערן בן ארי וללי דרעי: "אתם אנשי המחנה הלאומי. קחו אחריות ולכו בדרכו של דוידי. אל תקחו על כתפיכם אחריות לממשלת שמאל שתגרום נזקים אדירים למדינת ישראל".

את דבריו חתם באזהרה: "לא מהמרים על ביטחון ישראל!"

דיווח: נתניהו ניסה לגייס גם את רבו של וינטר

במקביל ללחצים הפוליטיים על מועמדי עמך ישראל, העיתונאי ארי קלמן דיווח על ניסיון להפעיל השפעה גם באמצעות דמות רוחנית המקורבת לווינטר. העיתונאי ארי קלמן דיווח כי נתניהו פועל מול הרב בניהו שמואלי, רבו של וינטר, בניסיון להביא לכך שיורה לו לפרוש מהמרוץ.

לפי הדיווח, הרב שמואלי מסנן שיחות המגיעות מלשכת ראש הממשלה והודיע כי אינו מתכוון להתערב פוליטית בבחירות הקרובות. הדיווח לא אומת באופן עצמאי, ולא נמסרה תגובה מטעם הרב או לשכת ראש הממשלה.

הפרישה של בן ציון אינה משנה כשלעצמה את העובדה שעמך ישראל ממשיכה להתמודד בבחירות, אולם היא פוגעת בלכידות הרשימה ומגבירה את הלחץ הציבורי על העומד בראשה. השאלה המרכזית כעת היא אם מועמדים נוספים יבחרו ללכת בעקבות בן ציון, או שווינטר יצליח לשמור על רשימתו מאוחדת עד ליום הבחירות.

שאלת ההתפטרות הרשמית

להודעת בן ציון יש גם היבט משפטי: מאחר שרשימת עמך ישראל כבר הוגשה לוועדת הבחירות המרכזית, הודעה לראש המפלגה אינה בהכרח השלמת ההתפטרות הרשמית מהמועמדות לכנסת. לפי דיני הבחירות, מועמד רשאי להתפטר מרשימה גם לאחר הגשתה, אולם עליו לעשות זאת בהליך הקבוע בחוק בפני יו"ר ועדת הבחירות המרכזית. בשלב זה לא נמסר אם בן ציון כבר השלים את ההליך הרשמי.
בן-ציון. מכה קלה לווינטר [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+סוף ל"עתירות הארכיון": סולברג מציב רף של 30 יום לעתירות תעמולה 19:38 13/10/26 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
יו"ר ועדת הבחירות המרכזית קבע כי עתירות להסרת פרסומי תעמולה שיוגשו בחלוף 30 יום יידחו בדרך כלל על הסף ▪ סמוך לבחירות התקופה עשויה להתקצר ▪ ארבע עתירות נגד נתניהו ובן-גביר נדחו בשל שיהוי והיעדר פירוט מספק ▪ השופט הזהיר מפני החזרת פרסומים ישנים לשיח הציבורי
סולברג. משנה את הכללים [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+"זה הסב לי עצב רב": אמילי מואטי חושפת את מחלתה 16:20 13/10/26 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
חברת הכנסת לשעבר, המוצבת במקום ה-14 ברשימת הדמוקרטים לכנסת, הודיעה כי חלתה בסרטן השד בשלהי הקיץ ▪ מואטי מסרה כי סיכויי החלמתה טובים והדגישה את חשיבות הגילוי המוקדם ▪ היא לא הודיעה על הסרת מועמדותה והבהירה כי אם תיבחר לכנסת תפרסם דוח רפואי על מצבה
מואטי. "סיכויי החלמה טובים" [צילום: תומר נויברג/פלאש 90]
+פרופ' יובל אלבשן מזהיר: ביטול כתב האישום ימוטט את הפרקליטות 15:57 13/10/26 | יואב יצחק | לרשימה המלאה
פרופ' יובל אלבשן מעריך בגלי ישראל כי האישום לא יבוטל ▪ קבלת הגנה מן הצדק תוביל להתמוטטות של מערכת התביעה ▪ המגיש יותם זמרי תקף את עדות היועמ"ש אביחי מנדלבליט ▪ לטענתו ההתנהלות בתיק ממחישה את הבנאליות של הרוע
פרופ' אלבשן. בית המשפט לא יבטל את האישום נגד נתניהו [צילום: יונתן זינדל/פלאש90]
+בן-גביר פוסל הסכם עודפים עם וינטר 14:57 13/10/26 | עידן יוסף
יו"ר עוצמה יהודית, השר איתמר בן גביר, הודיע כי מפלגתו לא תחתום על הסכם עודפים עם מפלגת עמך ישראל בראשות עופר וינטר. "וינטר זה בנט 2, לכן עוצמה יהודית לא תחתום איתו הסכם עודפים", כתב בן-גביר. המועד האחרון להגשת הסכמי עודפים לקראת הבחירות לכנסת ה-26 הוא יום שישי הקרוב, 16 באוקטובר. בעקבות הודעת בן גביר, עדיין לא ברור אם עוצמה יהודית ועמך ישראל יחתמו על הסכמי עודפים עם מפלגות אחרות, או שיתמודדו ללא הסכמים כאלה. הליכוד, הציונות הדתית זהות והמפלגות החרדיות הגדולות כבר חתמו הסכמי עודפים.
[צילום: צפריר אביוב/פלאש 90]
+ליברמן מציג חלופה לרפורמה המשפטית: חוקה ומשאל עם 12:46 13/10/26 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
יו"ר ישראל ביתנו מציע להקים מיד לאחר הבחירות צוות משפטנים שיגבש בתוך חצי שנה חוקה מלאה, ולאחר מכן להביאה למשאל עם ▪ בניגוד לתוכנית המפורטת של הציונות הדתית, ליברמן אינו מפרט כיצד יוסדרו בחוקה סוגיות כמו מינוי שופטים, סמכויות היועמ"ש והביקורת השיפוטית ▪ מצע מפלגתו קובע התנגדות לפסקת ההתגברות והקמת בית משפט לחוקה
ליברמן. לא לפסקת התגברות [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+סימולטור הממלכתיות של "אתחלתא" 12:36 13/10/26 | ערן שישון | לרשימה המלאה
ארגון "אתחלתא" השיק פלטפורמת בינה מלאכותית שמדרגת את ממלכתיות חברי הכנסת ומועמדיה, במטרה לזהות מכנה משותף חוצה מחנות ולגבש גוש ניאו-ממלכתי הפועל למען האינטרס הלאומי ושלטון החוק
+גנץ מאשים: ליברמן זומם להדיח את איזנקוט ולהקים ממשלה עם טיבי 12:26 13/10/26 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
יו"ר כחול לבן מאשים את יו"ר ישראל ביתנו בתכנון מהלך להדחת יו"ר ישר ולהקמת ממשלה בתמיכת המפלגות הערביות ▪ נתניהו מאמץ את הטענות ומזהיר מפני ממשלת שמאל עם איזנקוט ▪ ליברמן משיב כי גנץ פועל להצלת נתניהו ותוהה מה הובטח לו בתמורה ▪ ברקע: המגעים להקמת ממשלת מיעוט ב-2020
גנץ. ליברמן בישל - וסירב להצטלם [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+פילבר מזהיר: מפלגות הנישה ישרפו לימין שלושה מנדטים וחצי 11:51 13/10/26 | יואב יצחק | לרשימה המלאה
בראיון לרדיו גלי ישראל מתריע הסוקר על סכנה לקואליציה ▪ קמפיינים חדשים הזניקו רשימות קטנות לעשרות אלפי תומכים ▪ מצביעים עלולים להשליך את קולם לפח בשוגג ▪ הדבר יוריד את בסיס הממשלה מ-63 ל-61 מושבים בלבד
פילבר. מזהיר מאיבוד מנדטים [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+"עתיד ההייטק הישראלי כמנוע צמיחה של הכלכלה - בחירות 2026"
10:19 13/10/26 | יפעת גדות | לרשימה המלאה
ביוזמתוהובלת האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות (IATI) נערכה הוועידה השנתית של השותפים המנהלים שלקרנות ההון סיכון וגופי ההשקעה המובילים בישראל - הוועידה מתקיית במסגרת כנס ה- Journey 2026כנס ההייטק השנתי של פירמת הייעוץ וראיית החשבון EY
דגש על הדור הצעיר[צילום: רפי דלויה]
+ג'בארין מציב תנאים: רשת ביטחון רק לאלטרנטיבה שלטונית אמיתית 10:01 13/10/26 | יואב יצחק | לרשימה המלאה
יו"ר הרשימה המשותפת מבהיר כי המטרה המרכזית היא החלפת ממשלת הדמים ▪ מכחיש מגעים עם גוש השינוי וקורא להציג תקווה חדשה לישראל ▪ מזהיר מפני הנצחת הכיבוש וקורא להקמת מדינה פלשתינית ▪ הדברים נאמרו בראיון משותף ל-ynet ולעיתון ידיעות אחרונות
ג'בארין. "לשלוח הביתה את ממשלת הדמים" [צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
בג"ץ אימץ את עמדת היועמ"שית: לא ימונה מנהל רמ"י עד לאחר הבחירות
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]