וינטר: עשרות מיליונים מכספי המדינה מופנים לפגיעה בנו, אבל נרוץ עד הסוף

יו"ר עמך ישראל מאשים גורמים בימין בניהול מסע איומים והכפשות נגד חברי מפלגתו ובני משפחותיהם ● בעקבות פרישת דוידי בן ציון טען כי הלחצים הגיעו גם לסביבת המגורים של המועמדים ● וינטר הבהיר כי לא יפרוש מהבחירות: "רק הציבור יחליט"

עידן יוסף חדשות בחירות 2026 תגובות
עידן יוסף
וינטר מתקרב לעמדות גוש השינוי: לאפשר לעיריות להחליט על תחבורה ציבורית בשבת

יו"ר רשימת עמך ישראל, עופר וינטר, הצהיר (ד', 14.10.26) כי מפלגתו תמשיך להתמודד בבחירות לכנסת ה-26, למרות פרישתו של דוידי בן ציון והלחצים שלטענתו מופעלים על חברי הרשימה. בהצהרה לתקשורת, לצד חברי מפלגתו, האשים וינטר גורמים בימין בניהול מסע הכפשות ואיומים שנועד להביא לפרישת המפלגה מהמרוץ, וטען כי נעשה שימוש בכספי ציבור למימון המתקפות נגדה.

"בשבועות האחרונים אנו עדים לקמפיין מתוזמן של הכפשות, איומים ומתקפות ארסיות, ממומן בעשרות מיליוני שקלים מתקציב המדינה - והכל כדי לפגוע בעמך ישראל", טען וינטר. הוא לא הציג בדברים שנמסרו אסמכתאות למקור המימון או להיקפו, ולא נקב בשמות הגורמים שלטענתו עומדים מאחורי המהלך.
מחאה פוליטית או מסע הפחדה
במוקד ההצהרה עמדה הצבת שלטים נגד מועמדי המפלגה ביישובים שבהם הם מתגוררים. וינטר הזכיר את ללי דרעי, ערן בן ארי ודוידי בן ציון, וטען כי מטרת השלטים הייתה להרתיע אותם מהמשך ההתמודדות.

"גורמים בימין הלכו והציפו בשלטים את היישובים שבהם גרים החברים שלי - ללי דרעי, ערן בן ארי ודוידי בן ציון", אמר. לדבריו, בשלטים הוצגו אנשי המפלגה כמי שמסכנים את מדינת ישראל, אף שמדובר באנשים ששירתו תקופות ממושכות במילואים או איבדו את יקיריהם למען המדינה.

"תראו מה עשיתם למשפחה של דוידי, שאמר לי שהוא ורעייתו לא יכולים יותר לעמוד בלחץ הזה והוא נאלץ לפרוש. אתם עוד מתגאים בזה? אני מחבק את דוידי ואת משפחתו ומכבד את ההחלטה שלו", אמר וינטר.

בן ציון, סגן ראש המועצה האזורית שומרון, הודיע אתמול על פרישתו מהמקום השמיני ברשימת עמך ישראל. הוא נימק את החלטתו גם בחשש לאובדן קולות הימין אם המפלגה לא תעבור את אחוז החסימה. ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' בירכו על פרישתו וקראו גם לווינטר להסיר את מועמדותו.
"לא אכרע ולא אשתחווה"
וינטר קשר בין המאבק הפוליטי הנוכחי לבין אירוע מתקופת שירותו הצבאי, כאשר לדבריו התבקש להתנצל על קריאת "שמע ישראל" לפני יציאה לקרב.

"כשהייתי בצבא וזעקתי 'שמע ישראל' לפני היציאה לקרב, פנו אליי גורמים בכירים בצבא ואמרו לי: 'עופר, בוא תתנצל, תבקש סליחה והכל יעבור'. אמרתי להם - לא. לא אכרע ולא אשתחווה. אני יהודי גאה, אני לא מתבייש ביהדות שלי".

לדבריו, כעבור עשר שנים הפכה אמירת תפילה לפני יציאה לקרב לנוהג מקובל ביחידות הצבא. "האמת סופה לנצח", הוסיף.

וינטר הבהיר כי אין בכוונתו להיענות לקריאות לפרישה: "אנחנו עמך ישראל - ואנחנו לא נכנעים. אנחנו רצים עד הסוף בכל הכוח - רק למען העם". בהמשך אמר: "כשהייתי בצבא, יכלו להשתיק אותי כשלא רצו לשמוע קול אחר. אבל פה, אני מודיע לכם - אנחנו נשמיע את הקול, גם אם יש מי שלא אוהבים לשמוע אותו. רק הציבור יחליט".

יו"ר המפלגה קרא ליריביו הפוליטיים להימנע מפגיעה אישית במתמודדים ובבני משפחותיהם: "מותר לנו להתווכח, מותר לנו לא להסכים, אבל אסור לנו לפרק את הבית. זה אסון למדינה".
דרעי: "תלו שלטים בבית הכנסת שלנו"
חברת הרשימה ללי דרעי התייחסה אף היא למתקפות נגד המועמדים וטענה כי שלטים נגדה הוצבו גם בבית הכנסת שבו היא מתפללת.

"יש דברים שלא עושים. יש קווים אדומים שאסור לעבור ויש שיח שחייב להיפסק. אני רוצה להגיד לבריוני המקלדת ולפחדנים שמסתתרים מאחורי השלטים שתלו בבית הכנסת שלנו - זה לא יצליח לכם. אנחנו לא נשברים!", אמרה.
נטעלי שם טוב, חברת הרשימה, תקפה את ותיקי המערכת הפוליטית וטענה כי הם פועלים נגד מפלגתו של וינטר באמצעים פסולים. "לא רודפים ילדים, לא הופכים את גיבורי ישראל לאויבי העם, לא רודפים בני משפחה", אמרה.

שם טוב הוסיפה: "הפוליטיקאים שאיישו את כל התפקידים והכסאות במדינה בשנים האחרונות - זה שהיה ראש ממשלה, וזה שהיה ראש ממשלה לשעבר וזה שהיה רמטכ"ל וזה שהיה שר ביטחון וזה שהיה שר אוצר - נלחמים בנו? קוראים לנו לפרוש? אחרי שנים שהם מספרים לנו שקרים, הם מספרים עכשיו שקרים על עופר וינטר. איך מישהו עדיין מאמין להם?"

ההצהרה התקיימה פחות משבועיים לפני הבחירות, שייערכו ב-27 באוקטובר. וינטר מבקש לשכנע את מצביעי הימין להעניק את קולם למפלגתו, בשעה שיריביו במחנה מזהירים כי התמודדותה עלולה להביא לאובדן קולות אם לא תעבור את אחוז החסימה.
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 14/10/2026 | עודכן: 14/10/2026
+סולברג דחה עתירה להפסקת שידורי החדשות והאקטואליה בערוץ 14 18:52 14/10/26 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
יו"ר ועדת הבחירות המרכזית דחה על הסף עתירה שביקשה להגדיר את ערוץ 14 כערוץ תעמולת בחירות ולאסור עליו לשדר תוכניות חדשות ואקטואליה בהשתתפות מועמדי הליכוד, עוצמה יהודית והציונות הדתית ▪ נקבע כי יש לפנות תחילה לרשות השנייה וכי הפנייה המוקדמת לערוץ הייתה לקויה ▪ הטענות עצמן לא הוכרעו
טביבי ומגל. ניסיון לצנזורה פוליטית? [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+איזנקוט נגד קרומבי: קמפיין התודה לממשלה הוא תעמולת בחירות 16:41 14/10/26 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
מפלגת ישר עתרה נגד תנועת תקומה והעומד בראשה, בטענה שקמפיין השילוט הארצי מקדם את הליכוד, הציונות הדתית ועוצמה יהודית ללא הרישום הנדרש בחוק ▪ לטענת העותרת, עלות הקמפיין חורגת מרף 120,400 השקלים ▪ השופט סולברג הורה למשיבים ולגורמי המדינה להגיש את התייחסותם עד מחר
אחד השלטים שנתלו [צילום: עמוד ה-X של ברל'ה קרומבי]
+סמוטריץ' כינס דיון חירום: "אנחנו ערב בחירות 1992" 15:51 14/10/26 | עידן יוסף
יו"ר הציונות הדתית, שר האוצר בצלאל סמוטריץ', כינס בהתראה קצרה עשרות רכזי ערים ומנהלי מטות של מפלגתו לדיון חירום סגור, 13 ימים לפני הבחירות לכנסת. סמוטריץ' הציג נתונים מסקרי עומק פנימיים של המפלגה, שלדבריו מצביעים על שאננות ועל כוונה של חלק מבוחרי הימין להימנע מהצבעה. "אנחנו נמצאים ממש ערב בחירות 1992, ואסור לנו להמר על עתיד מדינת ישראל", הזהיר, תוך השוואה לבחירות שבהן ניצח יצחק רבין. סמוטריץ' הזהיר גם מפני אובדן קולות למפלגות שלא יעברו את אחוז החסימה, והורה למטות לעבור למתכונת פעילות מוגברת של "צו 8", הכוללת שיחות טלפון לבוחרים, ביקורי בית וחיזוק מערכי השטח. נתוני הסקרים הפנימיים עצמם לא פורסמו.
סמוטריץ' הכריז על "צו 8" במטות
+בנט נגד דרעי: "ש"ס תומכת בהשתמטות" 14:04 14/10/26 | עידן יוסף
יו"ר רשימת ביחד, נפתלי בנט, תקף את יו"ר ש"ס ח"כ אריה דרעי בעקבות דבריו כי "לא תהיה ממשלה בישראל שש"ס תומכת או משתתפת בה - בלי שנסדיר את מעמד תלמידי הישיבות". בנט כתב כי "עכשיו כבר לא נוכל להגיד 'לא ידענו'", והאשים את נתניהו בהגנה על המשתמטים ועל הכספים המועברים להם. לדבריו, הרמטכ"ל התריע כי לצה"ל חסרים 10 גדודים וכי יש צורך לגייס חרדים, אך הממשלה מתכוונת להמשיך במדיניותה. בנט טען כי הצבעה לנתניהו, לסמוטריץ' או לדרעי היא הצבעה להשתמטות של כ-150 ימי מילואים בשנה ולמיליארדי שקלים המועברים למשתמטים. הוא הוסיף כי מאז הקמת המדינה הוצאו מהציבור העובד כ-30 מיליארד שקלים לטובת משתמטים, והצהיר כי יפעל להפסקת העברת הכספים.
[צילום: הדס פרוש/פלאש 90]
+סולברג: "אי אפשר לגנוב בחירות בישראל" 14:03 14/10/26 | עידן יוסף
יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופט נעם סולברג, הצהיר כי הוא משוכנע בטוהר הבחירות לכנסת ה-26 וכי "לגנוב בחירות אי אפשר". במהלך ביקור במרכז הלוגיסטי של הוועדה בשוהם, 13 ימים לפני הבחירות, הציג סולברג את מערך הפיקוח והבקרה שנועד להבטיח את אמינות התוצאות, והדגיש כי ההצבעה בפתקי נייר מאפשרת ספירה חוזרת ותיקון טעויות. לקראת הבחירות נערכה הוועדה ל-7,331,981 בעלי זכות בחירה ב-12,018 קלפיות ברחבי הארץ. במסגרת ההכנות הודפסו כ-450 מיליון פתקי הצבעה עבור 38 רשימות, כ-12 מיליון מעטפות הצבעה וכארבעה מיליון מעטפות חיצוניות. מאות משאיות משנעות את הציוד לקלפיות, והוועדה נערכת גם לאיומים ביטחוניים, למתקפות סייבר ולשימוש לרעה בבינה מלאכותית, בשיתוף המשטרה, שירות הביטחון הכללי ומערך הסייבר.
+נתניהו: תיק הביטחון יישאר בליכוד; בן-גביר: הימין רוצה אותי 13:53 14/10/26 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
ראש הממשלה הבהיר בראיון לגלי צה"ל כי תיק הביטחון צריך להישאר בידי הליכוד ▪ בן-גביר השיב: "או לאיזנקוט בממשלת אחדות, או לבן-גביר בממשלת ימין" ▪ איזנקוט דרש להתעמת עם נתניהו בשידור ותקף אותו בעניין האחריות למחדל 7 באוקטובר ▪ נתניהו השווה את הכישלון לאסונות היסטוריים בארצות הברית
תופרים חליפות [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+וינטר מתקרב לעמדות גוש השינוי: לאפשר לעיריות להחליט על תחבורה ציבורית בשבת 13:08 14/10/26 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
מועמד עמך ישראל ערן בן ארי מבהיר בשם המפלגה תמיכה בהעברת ההכרעה על תחבורה ציבורית בשבת לרשויות המקומיות ▪ בנישואין אזרחיים התחייב לשמירת הסטטוס-קוו ▪ הדברים חושפים נדבך משמעותי במדיניות האזרחית של המפלגה, שעדיין אינה מפורטת במלואה פחות משבועיים לפני הבחירות
וינטר. הכנסת והממשלה לא יחליטו על צביון השבת [צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
וינטר: עשרות מיליונים מכספי המדינה מופנים לפגיעה בנו, אבל נרוץ עד הסוף
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]