השופטים במשפט נתניהו שוקלים לזמן את היועמ"שית לדיון בתיק 4000

השופט שחם השיב לבקשת הסנגורים: "התפרצתם לדלת פתוחה, שקלנו זאת" ● קרא לקיים דיאלוג ישיר ותכליתי מול מיארה ● השופטת פלדמן: "יש במשפט הרבה דברים לא רגילים" ● התובעת וולקן התנגדה ותהתה מכוח איזו סמכות תזומן

יואב יצחק חדשות משפט נתניהו תגובות
הרכב השופטים במשפטו של ראש הממשלה בנימין נתניהו שוקל לזמן את היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה לדיון ישיר על המשך ניהול תיק 4000. השופטים הגיבו לבקשת הסנגורים במהלך הדיון (יום ה', 05.11.26) והודו: "האמת שהתפרצתם לדלת פתוחה".

ברקע חילופי הדברים עומדת העובדה שהשופטים המליצו לתביעה פעמיים לחזור בה מסעיף השוחד בתיק בזק (תיק 4000). למרות זאת, מיארה לא טרחה אפילו להשיב להמלצת השופטים - התנהלות המעוררת תהיות, שכן השופטים מאותתים על זיכוי צפוי בסעיף השוחד, והיא אינה טורחת לחסוך לבית המשפט ולבעלי הדין זמן שיפוטי יקר.

על-רקע מבוי סתום זה התפתחה הדרמה באולם בית המשפט המחוזי בירושלים, לאחר שסנגורי הנאשמים, עו"ד ז'ק חן ועו"ד עמית חדד, ביקשו מהרכב השופטים לזמן את מיארה לדיון בנוגע להמשך ניהול התיק, "עד שיצא עשן לבן". בפרקליטות התנגדו נחרצות למהלך, ועו"ד ניצן וולקן מצוות התביעה הקשתה באולם: "היועמ"שית הנוכחית?! שחבריי יסבירו מכוח מה צריכה להיות מזומנת לכאן?".

"דיאלוג תכליתי מול מי שאחראית מלמעלה"

השופטת רבקה פרידמן-פלדמן, העומדת בראש ההרכב, דחתה את נימת ההפתעה של התביעה והשיבה לוולקן: "יש כאן הרבה דברים במשפט הזה שהם לא רגילים". וולקן התעקשה על הפרוצדורה החוקית וטענה כי "צריך לפעול לפי מקורות סמכות קיימים, שיסבירו את זה".

בשלב זה התערב השופט עודד שחם, שחשף כי ההרכב כבר דן באפשרות זו מאחורי הקלעים. שחם הבהיר לתביעה: "הבקשה מבוססת על הבנה שמי שאחראי מלמעלה על ניהול ההליך הזה היא היועמ"שית. אם רוצים לנהל דיאלוג תכליתי, יכול להיות שצריך להתנהל מולה". שחם הוסיף ופנה לוולקן: "אני יכול להגיד לגברתי שההגנה אולי נכנסה לדלת פתוחה, כי שקלנו את זה לפני ולא עשינו את זה. מדובר בניסיון לראות איך מתקדמים בסיטואציה שיש כאן ואיך אנחנו רואים את הדברים לפי מה שכבר עברנו, וזה הכל. אני לא אומר כן ולא אומר לא, לא קיבלנו החלטה, אבל כששמענו את הדברים האלה - זה לא היה לגמרי מופרך".

בלי בקשות פורמליות: "מדבר בשכל ישר"

וולקן ניסתה להעביר את הכדור למגרש הפורמלי ואמרה לשופטים: "שומעת אתכם, שחבריי יגישו בקשה". שחם בלם את הניסיון לסרבל את המהלך והשיב מיד: "אם סברנו שאנו יכולים לעשות את זה, לא בטוח שאנחנו זקוקים לבקשה. אתם צריכים לדבר על כך, לא מעבר לכך, בלי בקשות פורמליות ודיונים ודברים אחרים. אני לא אומר כן או לא, אני מדבר בשכל ישר".

נציגת הפרקליטות ניסתה להגן על מעמד צוות התביעה באולם וטענה: "אין שאלה שהיועמ"שית אחראית מלמעלה. אנחנו שלוחיה כאן בבית המשפט. המסרים מהלך הדיונים כאן ומה שבית המשפט מפנה מועברים לגורמים הרלוונטיים". שחם לא הסתפק בכך וחתם באמירה חדה: "אנחנו סברנו שהדיאלוג הזה צריך להתנהל בצורה יותר ישירה. לא צריך סימני שאלה או קריאה, אבל שווה לשקול את זה". בעקבות הדברים נאלצה וולקן להתקפל חלקית וסיכמה: "אני רוצה לומר שבית המשפט מבין מה שהוא מפנה אליי כרגע. המסר הזה הוא חריג ולא קורה בכל משפט פלילי. חשבתי שאני צריכה לומר את הדברים, ואם זו בקשת בית המשפט - אני אעלה אותה".

העימות החזיתי סביב זימונה האפשרי של מיארה ממחיש את חוסר הסבלנות הגובר של הרכב השופטים בנוגע לאופן הימשכות ההליכים בתיק 4000. העברת המסר הישיר באמצעות וולקן מעמידה כעת את מיארה בפני הכרעה תקדימית האם להתייצב בעצמה בבית המשפט או להורות לצוות התביעה על שינוי כיוון בניהול התיק.

Author
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך: 05/11/2026 | עודכן: 05/11/2026
+סעדה: שופטי נתניהו מזמנים את היועמ"שית לשיחת נזיפה חמורה וקשה 12:52 05/11/26 | יואב יצחק | לרשימה המלאה
ח"כ סעדה תוקף בראיון לתוכנית "פתחי וזמרי בעם" ▪ טוען כי הפרקליטות ביצעה האזנות סתר לראש ממשלה שלא כדין, סחיטה באיומים וזיוף פרוטוקולים ▪ מבהיר כי ההגנה מבקשת זיכוי מוחלט ▪ קובע כי מדובר באירוע חסר תקדים בישראל
סעדה. מאשים את הפרקליטות בעבריינות [צילום: יונתן זינדל/פלאש90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
השופטים במשפט נתניהו שוקלים לזמן את היועמ"שית לדיון בתיק 4000
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
מיארה-עדיפות שניה
5/11/26 11:19
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]