לקראת ראש השנה, חגם השנתי של מגדלי הדבורים, החליטו המגדלים על שינוי של שמם ל"דבוראים". שינוי השם זכה לאישור רשמי של האקדמיה ללשון העברית. מעתה יקראו מגדלי הדבורים "דבוראים" והמגדל הבודד - "דבוראי", על משקל של בעלי מקצוע אחרים: "חקלאי" ו"בנאי".
מנכ"ל מועצת הדבש, שחר טנא, אמר שהמינוח החדש מחזק את הקשר שבין המגדל לבין הדבורה, שהיא היצרנית האמיתית של הדבש ויחליף את המילה "כוורן" שביטאה קשר לעצם דומם - למכוורת, ולוותה בקונוטציות שונות בשל הדמיון למקצוע אחר: "קברן". הוא ציין, כי היוזמה לשינוי השם היתה של מגדלת הדבורים ליליק זקס מצופית, מאחר והמגדלים חשו לא נוח עם הכינוי המקצועי שלהם.
טנא אמר שאת המונח "דבוראי" הציעה גם המשוררת נעמי שמר במכתב שכתבה לפני שנה לחברתה, נגה טמיר, ותיקת מגדלי הדבורים בישראל מקבוצת כנרת. הוא הוסיף עוד, שגם בשפה האנגלית שמו של מגדל הדבורים - Beekeeper (שומר הדבורה) - מדגיש את הקשר בין המגדל לבעל החיים.
מנכ"ל מועצת הדבש הוסיף עוד, כי שינוי שם המקצוע הוא חלק מתהליך המיתוג מחדש שעובר ענף הדבש. לדבריו, ענף הדבש מתכוון לחקות את ההצלחה השיווקית הגדולה בענפי היין, גבינות הצאן ושמן הזית ולפתוח "מכוורות בוטיק" של דבוראים בכל רחבי הארץ בהן יוצעו לצרכנים דבש ומוצרי מכוורת בעלי אופי יחודי.
כצעד ראשון, עורכים מגדלי הדבורים בסוף השבוע הקרוב (26-28 באוגוסט) "חגיגת דבש", במסגרתן יפתחו מכוורות באזור השרון וצפון הארץ את שעריהן בפני הקהל הרחב.
המבקרים יוכלו לראות מקרוב את תהליך יצור הדבש, לצפות בדבורים באקוריום זכוכית ולטעום דבש מסוגים שונים. לילדים יוצעו הפעלות מיוחדות על-מנת לקרב אותם לעולם הדבורים. במכוורות ניתן יהיה לרכוש דבש טבעי ישירות מהדבוראים.
בישראל ישנם 400 מגדלי דבורים הפזורים מרמת הגולן ואצבע הגליל ועד לערבה. הדבורים מפיקות דבש בשלל טעמים, בהתאם לטיב הפריחה במקום ובמועד הרעיה שלהן. בין השאר מוצע לצרכנים דבש שמקורו בפירות הדר, פרחי בר, אקליפטוס, אבוקדו, זעתר, שלמון, רותם ועוד.