חסון בקול חנוק מדמעות נגד הנהלת התאגיד: "שום בולשביק לא ישתיק אותי"

העיתונאית אילה חסון התייחסה בראיון בגלי ישראל לעימות עם הנהלת תאגיד השידור ולטענתה למסע הסתה נגדה ● לדבריה, גורמים שונים מנסים להשתיק אותה בשל הצלחתה ועצמאותה העיתונאית ● בקול חנוק תיארה את עבודתה למען החיילים, החטופים והמשפחות השכולות ● "לא כדי להירדף במקום העבודה שלי. למה?"

עידן יוסף חדשות שידור ציבורי תגובות
[צילום: רדיו גלי ישראל]
עידן יוסף
דדי שמחי מגבה את חסון: "לכפות עליה לומר דברים - שערורייה"

עידן יוסף
אילה חסון מסרבת לאולטימטום של התאגיד: לא אשדר הערב, צפויה לעזוב

העיתונאית אילה חסון התקשתה לעצור את דמעותיה (ו', 6.11.26) במהלך ראיון לאלי ציפורי ברדיו גלי ישראל, שבו התייחסה לעימות החריף עם הנהלת תאגיד השידור הישראלי ולדרישה שהוצבה בפניה להקריא בשידור נוסח התנצלות והבהרה שהוכתב לה. חסון טענה כי היא נתונה למסע הסתה שנועד להשתיק את קולה, והבהירה כי אין בכוונתה להיכנע ללחצים המופעלים עליה.

"אני אישה שחווה הסתה פרועה. מקנאים בהצלחה, מקנאים בנחישות, מקנאים בזה שאני לא מתכופפת, שאני לא נשברת", אמרה חסון. לדבריה, המאבק אינו נוגע רק לה באופן אישי, אלא גם לחופש הביטוי ולזכותה להמשיך להשמיע את עמדותיה.

"זה המאבק, את הקול הזה לא ישתיקו, ואת הקול שלי לא ישתיקו. שום בולשביק לא ישתיק אותי ושום פוליטיזציה לא תשתיק אותי ושום הלבנת פנים מזויפת לא תשתיק אותי", הצהירה. היא הוסיפה כי ההתנהלות נגדה עלולה לפגוע באנשים הקרובים אליה: "תפגע בסובבים אותי, תפגע במקורבים שלי שהם לא אשמים - אבל אותי היא לא תשתיק".

"נלחמתי על החיילים, על החטופים ועל המשפחות השכולות"

הרגע הרגשי ביותר בראיון הגיע כאשר חסון תיארה את עבודתה העיתונאית בשלוש שנות המלחמה ואת הקשר שנוצר בינה לבין חיילים, חטופים, בני משפחותיהם ומשפחות שכולות.

"שלוש שנים של מלחמה קמתי כל בוקר ורצתי לעבודה כמו מטורפת. נלחמתי על החיילים, נלחמתי על החטופים, נלחמתי על המשפחות השכולות, נלחמתי על הפצועים", אמרה בקול חנוק מדמעות.

חסון סיפרה כי רבים מהם ראו בה כתובת לפניותיהם, גם מחוץ לשעות השידור. לדבריה, הם נהגו להתקשר אליה לאחר שעות העבודה כדי לקבל עידוד ותחושה שיש מי שמקשיב להם ומלווה אותם.

"הם ראו בי כתובת. הם היו מתקשרים אליי אחרי שעות העבודה בלי שום קשר לשידורים, [כדי] לקבל מילה טובה, [כדי] לקבל תחושת שותפות. נתתי להם במה אדירה, באהבה! לא כדי להירדף במקום העבודה שלי. למה?", שאלה בכאב.

"מייחסים לי דברים שלא אמרתי"

במהלך הראיון שבה חסון וטענה כי הדברים שיוחסו לה בעקבות התבטאויותיה על החברה הבדואית אינם משקפים את דבריה. היא תיארה את המתקפה הציבורית נגדה כמסע הסתה חמור וכחלק מניסיון להשתיק קולות שאינם מקובלים על גורמים מסוימים.

לדבריה, במסע נגדה משתתפים גם עיתונאים. בשלב מסוים השתמשה בביטוי "זבי חוטם", אך ביקשה לחזור בה מן הביטוי. חסון הדגישה כי עמוד השדרה שלה חזק וכי לא תאפשר למתקפות לשבור אותה.

העימות עם הנהלת התאגיד פרץ לאחר שמנהל חטיבת החדשות, ליאור לנדנברג, דרש מחסון להקריא בשידור נוסח התנצלות והבהרה בעקבות התבטאויותיה על נשים בדואיות בנגב וטענות שהועלו בתוכניתה על אי-סדרים בקלפיות בחברה הערבית. חסון טענה כי הנוסח שהוכתב לה מסלף את דבריה ומבזה אותה, וכי הובהר לה שלא תוכל להגיש את תוכניתה אם תסרב להקריאו.

בעקבות הדרישה הודיעה חסון כי לא תגיש את תוכניתה ביום רביעי. המחלוקת התפתחה לעימות ציבורי ופוליטי, ובמסגרתו הביעו אישים מהליכוד ומחוצה לו תמיכה בחסון ותקפו את הנהלת התאגיד.

"עוד לא נאמרה המילה האחרונה"

למרות סערת הרגשות, חסון הבהירה כי אינה מתכוונת לסיים את המאבק או לוותר על עמדותיה. היא חזרה והדגישה כי לא תיכנע לניסיונות ההשתקה הנטענים, גם אם ימשיכו להפעיל עליה לחצים.

"עוד לא נאמרה המילה האחרונה", אמרה, מבלי לפרט אילו צעדים בכוונתה לנקוט בהמשך.

עתידה של חסון בתאגיד נותר בשלב זה בלתי ברור. דבריה בראיון מלמדים על עומק המשבר בינה לבין הנהלת חטיבת החדשות, אך אינם מהווים הודעה רשמית על עזיבה או על סיום העסקתה.
לראיון המלא

Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 06/11/2026 | עודכן: 06/11/2026
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
חסון בקול חנוק מדמעות נגד הנהלת התאגיד: "שום בולשביק לא ישתיק אותי"
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]