מבצעים בקטינים בדיקות <br>איידס מבלי שהוסמכו כחוק

תופעה זו נחשפת עתה בעקבות בדיקה שנערכה בפרויקט איידס ירושלים; ח"כ מלכיאור דורש ממשרד הבריאות לקבוע תוך שבוע תקנות מתאימות שיסדירו נושא זה
גלית יצחק-אוגנוב חדשות תגובות
מאת: גלית יצחק | | News1
פרויקט "איידס ירושלים" בראשו עומדת חנה אורן (יו"ר), טוען כי מוסדות רפואיים מבצעים בדיקות איידס באלפי קטינים (מתחת לגיל 18), מבלי שהוסמכו לכך בחוק. תופעה זו נמשכת כשמונה שנים.

חוק לגילוי נגיפי איידס בקטינים, תשנ"ו-1996 קובע, כי מוסדות רפואיים יהיו רשאים לבצע בקטינים בדיקה לגילוי נגיפי איידס, ללא צורך באישור ההורים, או לחילופין - ללא אישור אפוטרופוס. ואולם, החוק קובע, כי רק מוסדות רפואיים שיאושרו על-ידי שר הבריאות, בצו שיוציא, הם שיוכלו לבצע בדיקות אלה.

למרות ההגבלות מתברר עתה - שמונה שנים אחרי שנחקק חוק זה, כי עד עתה לא התקין שר הבריאות תקנות מיוחדות לשם כך, ולא פרסם צו בנושא. משמעות הדבר: בדיקות נערכות בגופם של קטינים באופן שאינו מוסדר בחוק. יתירה מכך: על-פי ממצאי פרויקט איידס ירושלים, נמצא כי לא קיים דיווח מסודר אודות מספר ואופי הקטינים שבגופם מבוצעות בדיקות איידס. מחמת העדר פיקוח, אין מידע ובקרה על התנהלות הבדיקות בקטינים ועל המוסדות העוסקים בכך.

הוועדה לזכויות הילד בראשה עומד ח"כ הרב מיכאל מלכיאור, דנה (יום ג', 30.11.04) בסוגייה זו. ח"כ מלכיאור פנה לשר הבריאות, דני נוה, בדרישה להמציא תוך שבוע ימים את התקנות החסרות, ואם לא יעשה כן בהקדם תוגש עתירה לבג"צ.

במהלך הדיון הודיע משרד החינוך, כי בתקופה הקרובה תתפרסם איגרת ובה יופיעו הנחיות להסברה בנושא האיידס, והיא תחולק לכל תלמידי בית הספר.

הוועדה לזכויות הילד הודיעה בנוסף, כי היא תגיש הצעת חוק להרחבת החוק הקיים על-מנת שהוא יוחל גם על מחלות מין נוספות. על-פי נתוני פרויקט "איידס ירושלים", ישנה מגמת עלייה בקרב בני נוער שנדבקים במחלות מין. בארץ לא קיימת מערכת המאפשרת למעשה לעשות בדיקות דם שיכולות לאתר את תסמיני מחלות המין השונות והחוק כיום מתייחס רק למחלות איידס.

לטענת פרויקט "איידס ירושלים", יש היום פנימיות בחינוך הממלכתי דתי בעיקר, שמסרבות בתוקף לקבל תלמידים שהם נשאים של נגיפי האיידס. ההנחיות הפורמליות של מדינת ישראל מחייבות את משרד החינוך לקבל כל תלמיד - גם אם התגלה אצלו נגיף האיידס. קיימת הפלייה, והרקע לכך הוא החשש שיימצאו תלמידים נשאים בפנימיה.

בבתי הספר מועברים שיעורי חינוך מיני, ובכך התלמידים חשופים להסברה ומניעה בנושא האיידס. אולם, בבתי ספר דתיים לא מתקיימים שיעורי חינוך מיני ולכן התלמידים אינם חשופים לנושא, אין להם את היכולת להתמודד עם המחלה, וסביבתם נמצאת בסיכון.

פרויקט "איידס ירושלים" הציג במהלך הדיון בכנסת גם נושא כאוב נוסף: נשים נשאיות יולדות ילדים נשאים. ההמלצה הרפואית לאישה שילדה היא להימנע מלהניק את התינוק, ובמקום זאת להזינו באמצעות תחליפי חלב.

מתברר שיש קבוצה של נשים שאין להן כסף לקנות את תחליף החלב, ובשל מצוקה כלכלית הן מניקות את הילדים ומסכנות אותם. סוגיה זו הוצגה בפני הוועדה, וזו החליטה לפנות מיידית לפתור את הבעיה של מימון לתחליפי חלב, על-מנת להציל את חיי התינוקות.
תאריך: 30/11/2004 | עודכן: 01/12/2004
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]