חימום גופנו בעונת החורף, צורך אנרגיה מרובה, ועקב זאת הוא מחליש את יכולתנו להתמודד מפני חיידקים. כך מסבירה סיגל פרישמן, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה בבית חולים בילינסון. לדבריה, תזונה נכונה עשויה לחזק את המערכת החיסונית ולהשאיר אותנו מוגנים מפני המזהמים.
סיגל פרישמן מציעה "סדרת טיפים" לתזונה נבונה בעונת החורף. להלן ההמלצות:
- יש להרבות באכילת פחמימות מורכבות (רצוי מדגנים מלאים), כיוון שאלו מספקים לנו אנרגיה זמינה, סיבים, ויטמינים ומינרלים;
- מומלץ לאכול לחם מחיטה מלאה, כוסמת, אורז מלא, חיטה, קינואה, דגני בוקר מלאים, גריסים, קטניות למיניהן וכדומה;
- יש להפחית את אכילת הסוכרים, כגון: סוכר, דבש, ריבה ושוקולד;
- מומלץ להפחית את כמות השומן במזון. התחמצנות השומן גורמת לפגיעה בתפקוד המערכת החיסונית;
- יש לצרוך עד שלוש כפיות שמן קנולה, או שמן זית ביום. לחילופין, ניתן לצרוך שלוש כפות אבוקדו אשר תורמים לגופנו את חומצות השומן החיוניות לתפקוד תקין של המערכות;
- מומלץ לאכול 2-1 פעמים בשבוע דגי ים צפוני כגון: סלמון, מקרל, הרינג וסרדינים. הדגים מכילים חומצות שומן מסוג אומגה 3, המשפרות את התגובה החיסונית של הגוף ומסייעות במניעת מחלות;
- חשוב לאכול חלבונים - הם בונים את התאים של המערכת החיסונית (תאי הדם הלבנים) ולכן יש להקפיד לאכול מוצרי חלב ובשר דלי שומן;
- מומלץ לצרוך 9-5 מנות ירק ופרי, מכל הצבעים. הירקות והפירות מכילים ויטמינים שונים הנלחמים ברדיקלים החופשיים הפוגעים במערכת החיסונית;
- יש להרבות באכילת יוגורטים כיוון שהם מכילים פרוביוטית העוזרת למערכת החיסונית;
- חשוב לשתות הרבה נוזלים. שתייה מרובה מאפשרת לכל מערכות הגוף לפעול כהלכה.