השופטים במצרים מסרבים לפקח על הבחירות; דורשים רפורמות דמוקרטיות

נמשכות ההפגנות נגד נשיא מצרים ● מובארק: יש כאלה המעוניינים לפגוע בכלכלה הם לא יצליחו ● אני לא רוצה להודיע כעת על מועמדותי לפני שהחלה הרשמת המועמדים לנשיאות ● בעתיד גם בני יוכל להתמודד
עומר כרמון חדשות העולם הערבי תגובות
גמאל מובארק [AP]

נשיא אגודת השופטים [AP]

עומר כרמון
מצרים: אושר חוק הבחירות החדש; לראשונה יתמודדו מספר מועמדים לנשיאות

עומר כרמון
"ההתקפה על ישראל - אחד הרגעים השמחים בחיי"

4,500 שופטים מצריים החברים באגודת השופטים הלאומית, ערכו אמש (ו', 13.5.05) דיון דחוף בבחירות לנשיאות שאמורות להיערך בחודש ספטמבר. בתום דיון סוער שארך כארבע וחצי שעות חתמו כמחציתם על עצומה בה הודיעו על סירובם להשתתף בפיקוח על הבחירות הקרובות, כל עוד לא יבוצעו רפורמות דמוקרטיות ויינתנו להם סמכויות רחבות יותר.

השופטים טוענים כי אינם יכולים לדאוג לכך שהבחירות יתנהלו ללא זיופים. נשיא מצרים, חוסני מובארק, הבהיר כי לא יסכים לכך שמשקיפים זרים יפקחו על הבחירות הקרובות.

כמעט מדי יום בחודשים האחרונים מתקיימות הפגנות נגד מובארק. המפגינים דורשים מנשיאם לא להתמודד לתקופת כהונה חמישית, לא להכריז על בנו גמאל כיורשו, ולבצע רפורמות דמוקרטיות אמיתיות.

נשיא מצרים אמר (שבת, 14.5.05) בראיון לעיתון הכוויתי, אל-סיאסה, כי ההפגנות נועדו לפגוע בכלכלת המדינה.

"ישנה אבטלה. כדי להילחם באבטלה צריך השקעות. עם ההפגנות הללו המשקיעים ייברחו וזה אומר שהאבטלה תגדל. ברור שלהפגנות הלא מוצדקות האלה אין תכלית, הן נועדו רק כדי ליצור מצב של חוסר שקט שמבריח משקיעים זרים. יש כאלה המעוניינים לפגוע בכלכלה הם לא יצליחו", אמר הנשיא המודאג.

לפני ימים אחדים אישר הפרלמנט המצרי את חוק הבחירות לנשיאות שייערכו בחודש ספטמבר. בפעם הראשונה יתאפשר למועמדים נוספים, מלבד הנשיא, להציג את מועמדותם.

עד כה היה הנשיא מועמד יחיד, בכל שש שנים התבקשו אזרחי מצרים להצביע 'כן' או 'לא' על מועמדותו. כמעט כולם הצביעו כן (כך לפחות על-פי הנתונים הרשמיים).

מפלגות האופוזיציה טוענות כי חוק הבחירות החדש מאפשר רק למועמדים המקורבים למפלגת השלטון להציג מועמדות. החוק קובע כי כי המועמד לנשיאות חייב להיות חבר מפלגה מוכרת. אפשרות נוספת: כדי להתמודד יש להגיש לוועדת הבחירות את חתימותיהם של 25 חברים במועצה המחוקקת, או 65 חברי פרלמנט.

לטענת מפלגות האופוזיציה הגדולות, לאף אחד ממועמדיהם אין אפשרות לעמוד בתנאים הללו והמועמדים הצפויים להתמודד מול מובארק יהיו כאלה שאינם מהווים אתגר עבורו.

בראיון לעיתון אל-סיאסה (שבת) סירב מובארק להכריז רשמית על מועמדותו אולם ניתן היה להבין כי אכן זאת כוונתו. "אני לא רוצה להודיע כעת על מועמדותי, לפני שהחלה הרשמת המועמדים לנשיאות, כדי שהאופוזיציה לא תכריז שאני מנסה לפגוע באפשרות להתמודד. אני מקווה שאצליח למצוא מועמד אחר מלבדי שיוכל לבצע את המשימה (מובארק מרבה להתלונן על "הנטל הכבד בתפקיד", ע.כ). יו"ר הפרלמנט, פתחי סרור, מסר אמש (ו') כי "הרשמת המועמדים תחל לפני ה-30 ביולי".

הנשיא המצרי לא שלל את האפשרות שבנו יתמודד בעתיד על התפקיד. "הדרך פתוחה לכולם להגיש מועמדות, גם לגמאל", אמר.
עכ
תאריך: 14/05/2005 | עודכן: 14/05/2005
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]