בית המשפט העליון "סוחב" זה תשע שנים קבלת החלטה להחזיר לבעליה קרקע בגבעת אולגה. שלושה מתוך שמונת העותרים, בעלי הקרקע, מתו תוך כדי הסחבת הממושכת. עורכי הדין אמנון עברון ואלון סמואל הגישו עתירה לבג"צ, ובה דרישה לתת פסק דין סופי בתיק זה.
ארבעת העותרים פנו לבג"צ בשנת 1996, כדי שיוציא צו, שיחייב את שר האוצר להחזיר לבעלותם כ-100 דונם בגבעת אולגה, ליד חדרה.
שר האוצר לוי אשכול המנוח, שהיה הממונה מטעם המדינה על הפקעת קרקעות, הפקיע מהם את הקרקע לפני 47 שנים, בשנת 1958, לצורכי מטווחים. אולם הצבא פינה את השטח בשנת 1996, והבעלים אמרו, בפניתם לבית המשפט העליון, כי שוב אין הצדקה להפקעה, ויש להחזיר את הקרקע לבעלים. שוויה, לבניה למגורים של 600 דירות (על-פי תב"ע מאושרת) נאמד בכ-30 מיליון דולר.
בית המשפט העליון, בהרכב בראשות הנשיא אהרן ברק, פסק ב-13 בפברואר 2001, כלומר לפני ארבע וחצי שנים, בהרכב של תשעה שופטים, כי "מי שקרקע הופקעה מבעלותו זכאי, על דרך העיקרון, להשבת הקרקע, או לתשלום ערכה, לאחר שמוצתה המטרה הציבורית שלשמה הופקעה הקרקע". בית המשפט הפנה סוגיה זו גם לכנסת, כדי שתיתן דעתה על הצורך לתקן ברוח זו את דיני ההפקעות. בית המשפט לא נתן צו מיידי להחזרת הקרקע, מפני שראה בנושא עניין עקרוני.
עוה"ד עברון וסמואל אומרים, כי הכנסת לא עשתה דבר, ובית המשפט העליון לא כפה על האוצר להחזיר את הקרקע לבעליה. בית המשפט פנה למדינה וביקש את תגובתה, וזו ביקשה ארכה פעם אחר פעם. בית המשפט העליון נתן לה את כל שש הארכות שביקשה, ובינתיים אין המדינה מחזירה את הקרקע. לפני שבועיים נתן בית המשפט ארכה נוספת, שישית במספר, לעוד שישה חודשים. בינתיים, מתו בזה אחר זה שלושה מארבעת העותרים בתיק. בינתים מתו שלושה מבין העותרים: אמה מריוט, מרים איצקוביץ ואהרון חטר-ישי. האחרון היה עורך דין ותיק, מכובד ומיומן. אפילו הוא לא הצליח להחזיק מעמד מול הסבחת של אהרון פרק ושות'
העותרים אומרים, כי הסחבת במתן פסק דין סופי מהווה פגיעה קשה בזכויות האזרח שלהם, ואם בית המשפט ימשיך לסחוב את ההחלטה, יתכן שהעותרים שעדיין נמצאים בחיים, כבר ימותו.
עוד אומרים עורכי הדין, כי באחרונה התברר להם שאפילו יהיה תיקון לחוק, הוא לא יעזור לבעלי הקרקע בגבעת אולגה: משרד האוצר מקדם תזכיר הצעת חוק, המציע תיקוני חקיקה חלקיים, המנוגדים ברובם ובעיקרם לפסיקת בג"צ מפברואר 2001. הצעת החוק קובעת, כי תהיה התיישנות על כל תביעה לגבי קרקע שהופקעה לפני 1980. כלומר, העותרים בתיק זה לא יוכלו לעולם לקבל את הקרקע חזרה.
שישה מתוך השופטים שדנו בתיק כבר פרשו. רק 3 שופטים מההרכב המקורי עדיין מכהנים - הנשיא אהרן ברק, המשנה לנשיא מישאל חשין והשופטת דורית ביניש.
דוברת הנהלת בתי הנמשפט, תמר פול-כהן, מסרה בתגובה: "העניין ידון בבית המשפט".