לרגל החגים, מעלה אסם באתר וואלה תוכנית בישול בהדרכת השף שי עשהאל.
התוכנית תעלה לאוויר היום, יום ד', ה-14 לספטמבר, למשך 10 ימים, במדור האוכל של האתר. במסגרתה, יציג השף שי עשהאל 8 סרטונים, המדגימים הכנת מתכונים חגיגיים באדיבות אסם, המותאמים במיוחד לארוחות החג הקרבות ובאות ולאירוח בכלל. בין השאר ניתן יהיה ללמוד כיצד מכינים מגוון מנות ראשונות, עיקריות ואחרונות, כגון: פתיתי קוסקוס ישראלי בעשבי תבלין בניחוח עראק וטארטלט פירות בג'לי. כל סרטון ימשך בין 3-4 דקות, והוא ילווה במתכון כתוב המיועד להקל על המעקב אחר הוראות ההכנה.
סתיו יואלי, מנהלת השיווק של החטיבה הקולינארית באסם מסרה כי "סדרת תכניות הבישול נותנת מענה לצורך הולך וגובר בקרב קהל הצרכנים שלנו בכלל, וגולשי האינטרנט בפרט, לצפות בתוכניות בישול און ליין, בכל עת שיחפצו. במיוחד בתקופת החגים עמוסת הארוחות, אשר הכנתן גוזלת לא מעט זמן, היכולת להסתייע בסרטון המדגים הכנת מתכונים, המלווה בהנחיות ברורות ופשוטות, הופך את התהליך כולו לנוח ולחוויתי. בחרנו מתכונים מיוחדים, יצירתיים ויחד עם זאת קלים להכנה, בשיתוף עם השף הידוע שי עשהאל, אשר יאפשרו לכולנו להתחיל את השנה החדשה בסימן של אוכל טעים וארוחות מהנות".
המתכונים ישמרו בארכיון מדור האוכל של אתר וואלה-
www.walla.co.il וניתן יהיה לצפות בהם בהמשך בכל עת.
מתכון לדוגמא: פתיתי קוסקוס ישראלי בעשבי תבלין בניחוח עראק.
החומרים:
2 יח' פתיתי קוסקוס ישראלי - אסם
1 צרור פטרוסיליה
1 צרור בצל ירוק
1 צרור שמיר
2 עגבניות (אפשר קלופות)
1/4 כוס עראק
1 מיץ מלימון
4 כפות שמן זית
1 פלפל חריף/פלפל שחור
מלח לפי הטעם
לעיטור
תפרחת עשבי תבלין
מעט סומק
אופן ההכנה:
מכינים את פתיתי הקוסקוס הישראלי לפי הוראות היצרן עם השמן הכורכום והמלח.
קוצצים את עשבי התבלין (פטרוסיליה, שמיר ובצל ירוק) ואת העגבניות. ומערבבים את כל החומרים. מעטרים בעשב תבלין ומעט סומק.