המפעל השני בגודלו בעולם לייצור מוצרי חלב מסויה וגבינות טופו 'סוי מג'יק' יחל לפעול בחודש יוני באלון תבור שבעמק יזרעאל.
המפעל מיצר מוצרי חלב סויה וגבינות טופו בשיטת הכבישה הקרה השומרת על הערכים התזונתיים ועל איכות הטעם של המוצר. המוצרים שייצורו בשיטה זו הם דלי קלוריות, המפעל יהיה הגדול בעולם בייצור מוצרים אלו.
המפעל הוקם בהשקעה של יותר מ-30 מיליון שקלים, גודלו 4000 מ"ר והוא יעסיק בשלב ראשון 60 עובדים ובשלב הבא עוד 40 עובדים. בשלהי אוגוסט יתחיל המפעל בייצור לשיווק, התוצרת מיועדת לשוק המקומי ולאירופה בשלב הראשון.
כושר הייצור של המפעל הוא 60 מיליון ליטר מוצרים בשנה אך בשלב ראשון ינוצל רק שליש מכושר ייצור זה. על-פי התוכנית צפוי המפעל להגיע תוך 3 שנים למכירות ארץ בהיקף 150 מיליון שקלים ולייצוא של 25 מיליון דולר.
במפעל יופעלו חמישה קווי יצור ובהם ייצרו מוצרים עמידים וגם טריים-מצוננים ביניהם: חלב, סויה, שוקו, וניל ומשקאות פירות ב-15 טעמים. כמו כן ייצר המפעל יוגורטים ומעדנים בינות טופו לתעשיות השניצלים והקציצות, סלטים מטופו לצריכה ביתית גלידות, מוצרי מאפה וחומוס מטופו.
המשקיע המרכזי הוא יאיר ובמן (76) בעברו חקלאי מנהל ויזם, שותפו, יוסי אלון, מהנדס מכונות ואחראי על המיכול במפעל, ומאיר שוק, בעבר מנכ"ל מלונות טבריה.