נשים בהריון השומרות על תזונה דלה בכולסטרול עשויות להפחית את הסיכון שלהן ללדת בטרם עת, כך קובע מחקר נורבגי.
החוקרים, מבית החולים הלאומי באוסלו, דיווחו כי תוצאות מחקר שערכו מראות כי התערבות תזונתית במהלך ההריון יכולה לשנות גורמי סיכון קרדיווסקולריים בהריון ולהביא ליתרונות בריאותיים הן לאם והן לתינוק.
תוצאות המחקר פורסמו בעיתון האמריקני למיילדות וגניקולוגיה.
החוקרים בדקו את השפעותיה של תזונה מוגבלת בצריכת כולסטרול על רמות השומן בדם של האם, בחבל הטבור ובדם היילוד, בקרב 290 נשים הרות לא מעשנות בגילאים 21-38.
משבוע 17 של ההריון ועד שבוע 20 ועד הלידה, הנשים שמרו על התזונה הרגילה שלהן, או אימצו תזונה עשירה בדגים, בשר דל שומן מוצרי חלב, שמנים, חיטה מלאה, פירות, ירקות וקטניות.
בהשוואה לתזונה הרגילה, התזונה הדלה בכולסטרול הביאה לירידה מתונה ברמות הכולסטרול של האם.
יתירה מכך, התזונה הדלה בכולסטרול נמצאה קשורה לסיכון נמוך יותר ללידה בטרם עת. רק אחת מתוך 141 נשים שבחרו בתזונה זו ילדה לפני השבוע ה-37 בהשוואה ל-11 מתוך 149 נשים שבחרו בתזונה הרגילה.
במחקר זה, דיווחו החוקרים, הורדת ריכוזי הכולסטרול, בשילוב עם שינויים תזונתיים הורידו את הסיכון ללידה בטרם עת.