ילדים שאוכלים לעיתים קרובות מחוץ לבית סובלים מלחץ דם גבוה, כולסטרול גבוה ומגורמי סיכון אחרים ללב יותר מאשר ילדים שאוכלים אוכל ביתי לעיתים יותר קרובות, כך מדווחים חוקרים אמריקנים היום (ג', 15.11.05).
המחקר, בו לקחו חלק יותר מ-600 ילדים בגיל בית הספר, גילה כי 20% מהם אכלו בחוץ ארבע פעמים בשבוע או יותר, לא כולל את הקפיטריה בבית הספר.
ילדים אלה, בהשוואה לילדים שאכלו פחות בחוץ, סבלו מלחץ דם גבוה יותר, רמות כולסטרול לא בריאות, וחילוף חומרים גרוע של הסוכר בדם - תסמין המבשר על התפתחות סוכרת מסוג 2. הם אכלו גם יותר עמילנים, סוכר, מלח, שומנים וכולסטרול.
על הממצאים דיווחו החוקרים בכינוס של איגוד הלב האמריקני בדאלאס.
לדבריהם, רופאים נתקלים היום ביותר ויותר חולים צעירים עם מחלות קרדיווסקולריות חמורות ולכן יש להתבונן יותר מקרוב בצעירים של היום כדי לזהות מתי גורמי הסיכון מופיעים ומדוע, במיוחד לאור העובדה כי ילדים הסובלים מסיכונים קרדיווסקולריים גדלים להיות בוגרים הסובלים אף הם מסיכונים אלה.
החשש אותו הביעו בכינוס הוא כי ילדים שאוכלים בחוץ לעיתים קרובות יותר עשויים גם לאכול מזון מהיר ו"ג'אנק פוד" בבית.
גם בבית - פיצות קפואות במקום מזון בריא
בשבוע הכולל 21 ארוחות, אכילה של ארבע ארוחות בחוץ לא אמורה לגרום לצריכה כה גבוהה של סוכר, נתרן ושומנים, אותה זיהו החוקרים, ולכן עולה השאלה האם ייתכן שהמקור אינו רק באכילה בחוץ אלא בדרך בה אוכלים ילדים אלו במשך השבוע כולו - ארוחות של פיצות קפואות ואיטריות עם גבינה להכנה מהירה - בימים בהם הם אוכלים בבית.
ילדים שאכלו בחוץ לעיתים קרובות יותר סיפרו גם לחוקרים כי שתו כמעט פי שניים משקאות מוגזים ומשקאות קלים אחרים מאשר ילדים שאכלו בבית - כשש כוסות בשבוע בהשוואה ל-3.65 בשבוע, בהתאמה.
621 הילדים לקחו חלק בסקר כחלק מפרויקט מקיף בנושא מחלות לב. לצורך הפרויקט בחרו החוקרים באופן אקראי תלמידים בכיתות ב', ה', ח' ותיכון.
בכינוס הודגש כי למרות שהחברה מצהירה כי היא מעריכה פעילות גופנית ואכילה בריאה, הרי שבמציאות אנו בוחרים בנוחות, כלומר במזונות נוחים יותר משום שסדר היום שלנו עמוס מדי.