92% ממפעלי המזון מתכוונים לבצע השנה השקעות, בין השאר במכונות וציוד מיבוא, שיווק, מחקר ופיתוח ועוד. כך מסר רוני קוברובסקי, יו"ר איגוד תעשיות המזון התאחדות התעשיינים ונשיא החברה המרכזית לייצור משקאות קלים (קוקה-קולה), בהסתמכו על בדיקה שנעשתה בקרב מפעלי המזון.
קוברובסקי מציין, כי על-פי הבדיקה, 67% מבין המפעלים שמתכוונים להשקיע השנה, ישקיעו השנה עד 2 מיליוני דולרים כל אחד. 21% מהמפעלים ישקיעו בין 2 מיליון דולרים ל-5 מיליון דולרים. 12% ממפעלי המזון, ישקיעו יותר מ-5 מיליון דולר כל אחד.
קוברובסקי מעריך, כי שנת 2005 הייתה שנת שיא בהשקעות מפעלי המזון במכונות וציוד מיבוא שהסתכמו ב-893 מיליון שקל, גידול של 22% לעומת השנה שקדמה לה.
קוברובסקי מציין, כי במקביל, 92% ממפעלי המזון מתכוונים לבצע השנה השקעות בשיפורים תזונתיים ובריאותיים, זאת כחלק ממגמת התזונה הנבונה ואורח החיים המאוזן בישראל והצורך לתת לצרכן מגוון רחב של מוצרים לבחירה. בשנת 2005 השקיעו מפעלי המזון כ-350 מיליון שקל בשיפורים תזונתיים ובריאותיים.
יו"ר איגוד המזון בהתאחדות התעשיינים הוסיף, כי על-פי הבדיקה מתברר, כי 30% ממפעלי המזון יגדילו השנה את מספר המועסקים בשיעור של עד 5% כל אחד, 8% מתכוונים להגדיל את מספר המועסקים ביותר מ-5% כל אחד, 8% ממפעלי המזון מתכוונים להקטין השנה את מספר המועסקים, וב-54% ממפעלי המזון לא יחול השנה שינוי במספר המועסקים.
בשנת 2005 קלטה תעשיית המזון 300 עובדים חדשים (0.5% מסך כל המועסקים). כיום מועסקים בתעשיית המזון כ-56,900 עובדים. קוברובסקי מציין, כי מבדיקת איגוד המזון מתברר עוד, כי 85% ממפעלי המזון צופים, כי השנה יגדלו מכירותיהם לשוק המקומי. 15% מהמפעלים צופים, כי לא יחול שינוי במכירותיהם לשוק המקומי.
הוא מציין, כי מהבדיקה שערך איגוד המזון מתברר, כי מפעלי המזון צופים בשנת 2006 גידול ממוצע של 3.5% (במונחים ריאליים) במכירות לשוק המקומי. ב-2005 גדלו מכירות המזון לשוק המקומי ריאלית ב-1%, והסתכמו בכ-40 מיליארד שקל.
עוד מעלה הבדיקה, כי 73% ממפעלי המזון צופים, כי היצוא שלהם יגדל השנה, ו-27% צופים שהיצוא לא ישתנה, והיקפו יהיה בדומה לאשתקד. סה"כ מפעלי המזון צופים גידול ממוצע של 7.1% ביצוא המזון בשנת 2006. יצויין, כי בשנת 2005 גדל יצוא המזון ב-14.2%, והסתכם ב-683 מיליון דולר.