חולי לב יוכלו לקבל בקרוב מנות של שוקולד כהה (מריר), אם ניסוי רפואי יקבל 'אור ירוק' לכך. המדענים, מהמוסד למחקר 'William Harvey' שבלונדון, הגישו בקשה לאישור ניסוי ב- 40 חולים הסובלים ממחלה קרדיווסקולרית.
קיימות ראיות הולכות ומצטברות כי כימיקלים הנקראים פלבונואידים, הנמצאים בכמה סוגים של שוקולד, מסוגלים להילחם במחלות לב, לחץ דם ושבץ.
עם זאת, מומחים אומרים כי היתרונות מתקזזים על-ידי השומן הגבוה ותכולת הסוכר. גם עורכי המחקר ציינו, כי לא נכון יהיה לומר כי כל השוקולד הכהה מועיל לנו. לדבריהם, יידרשו לפחות 6-12 חודשים לפני שיהיה ברור אלו הם סוגי השוקולד הכהה המומלצים.
השפעות מועילות
המחקר הנוכחי תוכנן לבדוק האם הפלבונואידים, המרכיבים העיקריים, עשויים להיות מועילים לחולים הסובלים ממחלת לב כלילית. כל יתרון בריאותי יירשם ויתועד בקפדנות, הדגישו החוקרים, שינסו לבדוק כיצד מרכיבים אלו משנים את התפקוד הווסקולרי. הם ציינו גם, כי רוב המחקרים עד היום בדקו מתנדבים עם מחלות קלות עד מתונות. המחקר הנוכחי בוחן חולים עם מחלות חמורות.
פלבונואידים לא נמצאים רק בשוקולד, אלא גם בפירות וירקות, ביין אדום ובתה. ולדברי החוקרים,
מחקר העושה שימוש בתמצית גרעיני ענבים איכותית יכול להיות שווה ערך מבחינה אינפורטיבית.
מחקרים קודמים הציעו, כי הפלבונואידים יכולים להפחית את הכולסטרול 'הרע' שבגוף הגורם להקשחת העורקים, שבץ והתקפי לב. עורכי המחקר הנוכחי מצאו כבר קשר בין צריכה של יין אדום הגדל בכרמים מסויימים בסרדיניה לאריכות ימים. ישנן גם ראיות לכך שכמויות קטנות של שוקולד כהה עשויות להיות בעלות השפעות מועילות לטווח הקצר על מחזור הדם.
דרכים טובות יותר
חשוב לזכור כי שוקולד הוא לעיתים הרבה יותר קרובות חלק מהגורמים למחלות לב ולא פתרון להן. לכן, למרות שההמלצה אינה להפסיק לאכול שוקולד ולהמשיך להנות מהפינוק מדי פעם, ישנן דרכים טובות יותר לדאוג ללב.
אכילת חמש מנות של פירות וירקות ביום היא דרך טובה יותר לקבל את החומרים נוגדי חמצון המגינים על הלב, ללא הצורך לדאוג לגבי השומנים והסוכרים הנמצאים בשוקולד.