|
תירס מתוק [צילום: ראובן אילת]
|
|
|
|
|
חוות תקוע החלה לשווק תירס סופר מתוק (SUPER SWEET) - תירס מזן מתוק במיוחד המאופיין במתיקות גבוהה, פי שלושה מתירס רגיל, בעסיסיות רבה ובמרקם פריך.
הייחודיות של הזן סופר מתוק היא באופן אכילת התירס, אותו מומלץ לאכול טרי, ישירות מהקלח וללא בישול מקדים. טעמו מתוק והוא עסיסי וטעים, ממש כמו תפוח או כל פרי אחר. כמו-כן, אפשר לבשל את התירס במים רותחים, לצלותו בתנור או על גריל פחמים, לאחר הברשה קלה בשמן זית או חמאה.
התירס משתלב בסלטים טריים, פשטידות, מאפים, פיצות ועוד, וכן אפשר להכין ממנו מבחר מתכונים מבוססי תירס כמו מרק תירס, פולנטה, לביבות ועוד.
התירס עשיר בויטמינים. כוס גרגירי תירס (154 גרם) מספקת 17% מהתצרוכת היומית המומלצת לאדם של ויטמין C ו-21% מהתצרוכת היומית המומלצת לאדם של תיאמין (ויטמין B1) המסייע לייצור אנרגיה בשרירים ובמערכת העצבים. כמו-כן, התירס עשיר בויטמין B2 ו-B3 המסייעים לתפקוד תקין של מערכת העצבים, העור ומערכת העיכול, בויטמין B9 (חומצה פולית) החיוני למניעת מחלות לב וכלי דם, משתתף בייצור תאי דם אדומים, בייצור חומצות גרעין, חיוני לתפקוד התפתחות רקמות בגוף ומניעת מומים מולדים בעוברים.
אופן השימוש: לפני האכילה יש להסיר את העלים. אם בוחרים לבשל, יש לבשלו במים לא יותר מ-10 דקות. לא מומלץ להוסיף מלח למי הבישול כדי לא להקשות את הגרגירים. יש לאחסן בקירור.
מחיר המוצר לצרכן: 13.90 שקלים, למגשית של שלושה קלחים. ניתן להשיג בפוליצר, חנויות פרטיות ובשווקים.