ביום ה' 16.10.08 המריאה נבחרת הנוער של ישראל לאולימפיאדת הבישול הבינלאומית בגרמניה המתקיימת בתאריכים 18-23/10/08. האולימפיאדה מתקיימת אחת לארבע שנים בחסות איגוד השפים העולמי שישראל חברה בו. האולימפיאדה מתקיימת, כמו כל אולימפיאדה, אחת לארבע שנים, אחרי תום אולימפיאדת הספורט. ישראל משתתפת באולימפיאדה מזה כ-40 שנים בקטגורית הבוגרים. נבחרות הנוער לוקחות חלק בתחרות בפעם השלישית וזכו כבר במדליות כסף וארד גם באולימפיאדות הקודמות.
משלחת הנוער, הכוללת תלמידי בתי הספר לטבחות תדמור, עמל 1 אונים כפר סבא ואורט צריפין מצל"ח בפיקוח האגף להכשרה מקצועית במשרד התמ"ת, מתאמנת כבר חודשים ארוכים לתחרות. חברי המשלחת השתתפו במספר מקצים הכוללים מטבח קר, תפריט גורמה ומטבח חם שבמהלכו מתבצעת הדגמת עבודה חיה מול הקהל והשופטים במטבח המוקף בקירות זכוכית שקופים.
כשנה לפני התחרות מגישה כל נבחרת שני תפריטים לוועדה המארגנת וזו בוחרת מתוכם את תפריט התחרות. כך מוודאים מארגני האולימפיאדה שישמר גיוון במבחר המנות המתחרות.
חברי נבחרת הנוער נבחרו לאחר תהליך פנימי של תחרויות וסינון. בכל המנות שתציג הנבחרת ניתן לזהות נגיעות ישראליות בחומרי הגלם ובהרכבת המנה. שף מאיר רייז, מאמן הנבחרת, תדמור: "גיל התחרות הרשמי הוא עד 23, אולם כיוון שאצלנו בגילאים האלה החבר'ה משרתים בצבא, המשלחת שלנו היא הצעירה ביותר. מעבר לכללי התחרות המחייבים את כל המשתתפים, אנחנו מקפידים גם על כשרות בכל המנות שתציג הנבחרת. אנחנו מתאמנים כבר תקופה ארוכה וגאים לייצג את ישראל באוליפיאדת הבישול ולהציג את המטבח הישראלי בפורום מקצועי נכבד כל-כך".
המטבח הלאומי הישראלי מעורר עניין רב באולימפיאדה ומסתבר גם כי למנות הישראליות יש ביקוש רב והן בין הראשונות להימכר ב"מסעדת האומות" הנמצאת במתקני התחרות ומגישה את המנות המשתתפות בתחרות לקהל הרחב.