המודעות הגוברת לצורך בשמירה על תזונה נכונה בכלל, ואצל ילדים בפרט, גרמה בשנים האחרונות להורים רבים להפעיל לחצים כדי לשנות את המזון המהיר המוגש בקפיטריות של בתי הספר.
כמענה ללחצי ההורים, מוקמת בימים אלה רשת הקפיטריות הבריאותיות NoonMoon, אשר תפתח לראשונה בבתי הספר בישראל קפיטריות בריאות, המציעות תפריטים מאוזנים בייעוץ צמוד של תזונאית. את הקולה ושאר המשקאות המכילים צבעי מאכל יחליפו משקאות טבעיים העשויים מפירות וירקות טריים. את הבורקסים והפיצות המסורתיים יחליפו סלטים טריים או סנדביצ'ים מקמח שחור מלא, עם תוספות שיספקו את כמות הויטמינים והסיבים התזונתיים המומלצת לצעירים.
הרשת החדשה, שכבר סיכמה על הקמת קפיטריות בריאות בבית הספר קשת בירושלים, תיכון עירוני ד' באשדוד, ובתיכון הר וגיא בקיבוץ דפנה, הציגה היום בפני מנהלי בתי ספר וועדי הורים את התפריט שתנהיג בקפיטריות הבריאות בבתי הספר, שגובש על-ידי תזונאית ושף מומחה בתזונת צעירים.
כריכים:
כריך בריאות: רצועות אנטיפסטי (ירקות קלויים בשמן זית ועשבי תיבול), בשילוב גבינה בולגרית 5% ופסטו. הלחם מיוצר מקמח כוסין שמעניק לו מרקם קליל ואינו מכביד על העיכול.
כריך טונה: הכריך מוגש על מצע עלי חסה טריים, עם נתחי טונה מועשרים בליווי פרוסות ביצה קשה, עגבניות, מלפפון חמוץ, עירית ואריסה מרוקאית.
כריך חביתת ירק: חביתה מביצים טריות בתוספת בצל ירוק, פטרוזיליה קצוצה ועירית, בתוספת עגבנייה, מלפפון, וחסה.
כריך חזה עוף: נתחי חזה עוף צעיר מוגשים על עלי בייבי, בשילוב פלפלים קלויים, נבטים, עגבניות שרי וצ'ילי מתוק.
כריך טריו: הכריך מורכב משלושה סוגי נקניקים: רוסטביף, חזה בקר, ופרגיות. כל זאת על מצע עלי רוקט, בשילוב טבעות בצל סגול, עגבניות מיובשות וחרדל דיז'ון. (בשרים - נקניקים).
סלטים:
סלט ירוק: עלי בייבי, חסה, עגבניות שרי, אגוזי מלך ופטריות שמפניון.
סלט בנוסח ניסואז: חסה, עגבנייה, מלפפון, ביצה קשה, טונה, תפוח אדמה מבושל, תירס וזיתים שחורים.
סלט פטריות בצ'ילי: פטריות שמפניון מוקפצות, אגוזי מלך, בצל ירוק, כוסברה וצ'ילי מתוק.
סלט טבולה לבנוני: עגבנייה, מלפפון, נענע, בורגול, זיתים שחורים וגרגירי רימון.
סלט יווני: חסה, עגבנייה, מלפפון, גבינה בולגרית 5%, זיתים שחורים, זעתר.