47 אלף טון ענבים יבצרו השנה בכל רחבי הארץ. עונת הבציר החלה. זו עונה עמוסה ליקבים בארץ. ביקב הרי גליל שביראון ניתן ללמוד על סוגי הענבים, הבציר וכיצד מכינים יין.
ליקב חמישה כרמים בעלי מאפיינים טופוגרפיים ואקלימיים שונים, כולם נטועים בהרי הגליל העליון. מבחר הכרמים מאפשר יצירת מגוון יינות, מתוך פסיפס רחב של ענבים. רוב הגפנים הנם מזנים אדומים: קברנה סוביניון, מרלו, פינו נואר, סירה, סנג'יובזה, ברברה ופטיט ורדו. היתר לבנים: שרדונה, סוביניון בלנק וויונייה.
הכרמים מצויים בסביבתו הקרובה של היקב והמבקרים באזור יכולים לצפות בשורות ארוכות של גפנים המכסות את מדרונות ההרים המקיפים את קיבוץ יראון. עכשיו החלה עונת הבציר שתמשך עד ספטמבר ובשעות הבוקר המוקדמות או הלילה, ניתן להבחין בכורמים הבוצרים את הענבים, חלק מהענבים נבצרים ידנית וחלקם בעזרת בוצרת.
יקב הרי גליל, ייחודי באופן הארכיטקטוני שלו, מודרני וצעיר באופיו, מציע סיור המשלב הליכה במסלול תהליך יצירת היין, החל מקבלת הגפנים ומיונם, דרך מיכלי הנירוסטה, חדר חביות עץ האלון, צפייה בסרטון, טעימת יינות מודרכת ותצפית על הנוף הגלילי בליבו שוכן היקב.
בחנות היקב ניתן לקנות יינות, אביזרי יין, ספרות יין ומוצרים מתוצרת הגליל.
ימים ושעות פעילות מרכז המבקרים: - ימים א'-ה' בין השעות: 17:00-9:00;
- יום ו' שעון קיץ בין השעות: 16:00-9:00;
- יום ו' שעון חורף וערבי חג בין השעות: 14:00-9:00;
כל יינות יקב הרי גליל הינם כשרים למהדרין לכל ימות השנה בהשגחת הרב אברהם ד. אוירבך רב ואב"ד לעיה"ק טבריה.
מחירים: - סיור מודרך + טעימה (כולל כוסית יין) - למבוגר 14 שקלים, מחיר לילד (מגיל 6) חייל/שוטר במדים/גמלאי 12 שקלים.
מידע נוסף בטלפון: 04-6868748 ובאתר:
www.galilmountain.co.il.