מטרנה, חברת המזון לתינוקות המובילה בישראל, רואה עצמה כמחויבת להשקעה הבלתי פוסקת בתחום תזונת התינוקות והפעוטות ממשיכה לחדש עם הוצאת מדריך ידידותי לתזונת תינוקות המשלב מתכונים וטיפים תזונתיים שפותחו על-ידי צוות מקצועי הכולל: רופאת ילדים, דיאטנית קלינית, מומחי תזונה מובילים ושפים מקצועיים. המדריך מושתת על ההנחיות החדשות של משרד הבריאות והוא נועד להעניק להורים את המידע הנחוץ להם בכל הנוגע לתזונת תינוקם מגיל 36-4 חודשים.
מטרנה המלווה את האמא לאורך שלבי ההתפתחות של עורכת דיאלוג רציף עם אימהות בו עלה הצורך במקור מידע מקצועי שישלב מידע תיאורטי ומעשי אודות התזונה הנכונה לתינוק. ההשקעה בפיתוח המדריך והשקתו נאמדת בכ-150 אלף שקלים.
המדריך מאגד בתוכו באופן ידידותי וקל לקריאה את המידע המיועד לעזור להורים לחנך מהתחלה להרגלי אכילה בריאים ונכונים ולשפר את התזונה שהם מעניקים לתינוקם. המדריך כולל: הדרכה תזונתית מותאמת לגיל התינוק, טיפים תזונתיים וקולינריים ומתכונים בריאים ומזינים המחולקים על-פי גיל התינוק ובהתאם לשלב ההתפתחותי.
גלי ניר, סמנכ"ל שיווק מטרנה: "כחברה מובילה בתחום המזון לתינוקות אנו רואים עצמנו מחוייבים להשקעה בלתי פוסקת בתחום זה הן בסיוע ועידוד מחקרים בנושא תזונת תינוקות, והן בפיתוח מוצרים בריאים ומזינים לתינוקות ופעוטות, להבטחת התפתחותם האופטימלית בכל שלב. לאחר שזיהינו את הצורך במקור מידע מקיף אודות תזונת התינוק החלטנו לרכז את המידע העדכני ביותר, בהתאם להמלצות החדשות של משרד הבריאות במדריך תזונה לתינוקות ופעוטות. נוכחנו לדעת כי הורים מכירים בחשיבות התזונה הנכונה והם כמהים למידע תיאורטי ופרקטי בנושא זה. לכן, הקפדנו להרכיב צוות מוביל של מומחים בתחום תזונת התינוקות בשילוב עם שפים מקצועיים שנותן פיתרון מושלם לצרכי ההורים".
כותבי המדריך
אורלי פיינה, דיאטנית קלינית ומדענית ראשית במעבדות מטרנה, מרים עין דור ריפתין עורכת וכתבת בריאות עתירת ניסיון, אלינוער רבין בשלנית ויועצת קולינרית אשר כתבה וערכה ספרי בישול רבים. ד"ר הדס אבני, מומחית ברפואת ילדים ובוגרת לימודי תעודה בפסיכיאטריה של הגיל הרך וכן יוזמת ומקימת המרפאה להפרעות אכילה בגיל הרך בית חולים דנה, אותה היא מנהלת משנת 2004.
ד"ר רני פולק, המנהל את המרכז לבישול בריא במרכז לרפואה בריאה הדסה אופטימיל בבית החולים האוניברסיטאי הדסה, עין כרם. כמו-כן, ד"ר פולק מרצה בבתי ספר לתזונה ובישול וכן עוסק בכתיבת מתכונים וסדנאות בישול לדיאטות מיוחדות. בשמת וינר שורצברד, שף קונדיטור אשר קיבלה את הכשרתה המקצועית בצרפת וכן בלימודי תעודה בטכנולוגית מזון. וינר שורצברד משמשת כמורה במגמה לקונדיטוריה בבית הספר בישולים וכן שימשה בתפקידי שף וקונדיטור במגוון מסעדות בצרפת, ארצות הברית וישראל. יגאל יגאלי שף בחברת יוניליוור, בוגר מגמת מלונאות ואירוח בבית ספר בצרפת, קורסי בישול בתדמור, טכנולוגית מזון באוניברסיטת ירושלים ומגוון קורסים והשתלמויות בארצות הברית. חני לשם, קונדיטורית ובעלת בית הקפה והקונדיטוריה "חטאים מתוקים" בתל אביב יועצת מקצועית ליצרנים ומשמשת כשף הבית של בית הספר "שף4". דידי בן ארוש שף ובעלים של מסעדת "קבלייר" הירושלמית הותיקה.