הסופרת האמריקנית, רות אוזקי, מחברת רבי המכר "שנת הבשרים שלי" ו"על-פני הבריאה כולה", תגיע לראשונה לישראל ותשתתף בכינוס "מזון למחשבה", הכינוס הראשון למזון וקיימות, שיתקיים ב-19 וב-20 בנובמבר (8:45) במתחם "נובה" (nova) בנמל תל אביב.
את הכינוס, ביוזמת מכון ערבה ללימודי הסביבה ומרכז השל - המכון הישראלי לחשיבה ומנהיגות סביבתית, תפתח הרצאה של אוזקי. הרצאתה תעסוק במחלוקת הקיימת כיום בעולם סביב תעשיית הבשר והחקלאות התעשייתית הצרכים והקיימות.
בכינוס יערכו פאנלי בזק, שולחנות עגולים, סדנאות והרצאות בנושא ההשלכות של תעשיית המזון והחקלאות על אקלים, מים וסביבה, פערים חברתיים ומזון, צרכנות, אנרגיה, מזון כמאפיין תרבותי - חברתי ועוד.
קרב סכינים - לראשונה תיערך בישראל תחרות שפים על הכנת המנה הסביבתית ביותר. במסגרת קרב סכינים יתחרו שפים על הכנת הארוחה הטעימה אך גם הסביבתית ביותר - כל שף יצטרך להכין מנה בעלות מקסימלית של 30 שקלים, מנה זו אמורה להכיל את טביעת הרגל הפחמנית הנמוכה ביותר. השפים המשתתפים: אסף דוקטור ממסעדת "קרפציו", אורן לוקסמבורג ממסעדת "בריבה", עודד זיו מ"ויין בר", סבינה ולדמן מ"רוטשילד קיטשן". השפים יצולמו בימים שלפני הכינוס ויתועדו במהלך הכנת המנה. בכינוס עצמו תוקרן מלאכתם בפני השופטים על-גבי מסך.
"המודעות הגוברת והולכת בעולם למחיר הסביבתי של תעשיית המזון מעודדת" אומר אלעד טופל ממכון ערבה, "ועדיין נראה שבישראל אנחנו עדיין קצת מפגרים בנושא הזה. אני מאמין ומקווה שבאי הכינוס יגלו דברים חדשים ומעניינים על הקשר בין מה שאנחנו אוכלים ושותים לבין פגיעה ושמירה על הסביבה".