מפעל מעדני מיקי קיבל השבוע את התו החדש לאיכות ובטיחות המזון של האגודה לבריאות הציבור לאחר שעמד בבדיקות איכות, בדיקות מיקרוביולוגיות ובדיקות מרקם וטעם.
זו הפעם הראשונה שהאגודה לבריאות הציבור קיבלה היתר ממשרד הבריאות להעניק את התו לאיכות ובטיחות המזון למפעלי מזון ומפעל מעדני מיקי הוא הראשון לקבל את התו החדש.
מדוח שהוגש למפעל עולה, כי תוצאות הבדיקות המיקרוביולוגיות עמדו בתקן הגבוה של האגודה זאת כיוון שתהליכי הייצור מפוקחים על-ידי וטרינר וטכנולוג מזון הצמודים סביב פעילות הייצור. מפעל מעדני מיקי מעביר באופן מדוקדק דגימות תקופתיות למעבדות חיצוניות המוסמכות על-ידי משרד הבריאות.
במסגרת קבלת התו החדש לאיכות ובטיחות המזון נבדקו כאמור בדיקות המעבדה, הפיקוח הווטרינרי וטכנולוג המזון, הובלת המזון בקירור וכן פסי הייצור של המפעל.
מפעל מעדני מיקי נבחר בין המובילים בתעשיית המזון בישראל לקבל את תו הבריאות לאור תהליכי הייצור הקפדניים הננקטים בו. התו שניתן למעדני מיקי תקף הן לסלטים המצוננים והן למעדני הדגים. לדברי ד"ר הרברט זינגר, ראש תחום המזון והווטרינריה באגודה לבריאות הציבור, באמצעות התו לאיכות ובטיחות המזון ניתן ללמד את הציבור כיצד לצרוך מזון בטיחותי ואיכותי במיוחד עכשיו כשנושא איכות ובטיחות המזון נמצא בכותרות לעיתים קרובות.
משה קאופטייל, מנכ"ל ובעלים משותף במעדני מיקי, אומר כי "היום יותר מתמיד הציבור צמא למוצרי מזון הנושאים את דגל האיכות. מפעלי מזון שישכילו לאמץ תהליכי ייצור קפדניים תחת פיקוח הדוק לבדיקת איכות וטיב המוצרים יזכו להוביל את התעשיה. חברת מעדני מיקי עושה ימים כלילות על-מנת להבטיח מוצרים איכותיים ללקוחותיה. החזון שלנו כחברה המשרתת צרכנים הוא להעניק לצרכן את מוצר המזון האיכותי ביותר. אנו מקווים כי הצרכנים ישכילו לבחור מוצרים הנושאים תגי איכות".
מוצרי מפעל מעדני מיקי נמכרים בכל רשתות השיווק הגדולות והפרטיות וכן במעדניות. המפעל מספק מוצרים לחברות קייטרינג, חברות תעופה, כוחות הביטחון, למוסדות ומפעלים ואפילו לצבא האמריקני היושב בחצי האי סיני כחלק מהכוח הרב-לאומי המוצב שם. מוצרי המפעל מיוצאים לרשתות שיווק גדולות בחו"ל בכללם לרשתות קמעונאיות תחת מותג פרטי של הרשתות.
האגודה לבריאות הציבור פועלת כמלכ"ר ללא כוונת רווח והינה עמותה פרטית בה פועלת ועדת דירקטורים. בעבר פעלה כמחלקה במשרד הבריאות. באגודה 60 רופאים וטרינרים המפקחים על המזון ברשתות שיווק, מפעלי מזון, בתי קירור ,חברות קייטרינג ועוד. יחידת המזון מפקחת זה 15 שנה תחת אישור משרד המשפטים להוצאת אישור תו איכות למוצרי מזון ולראשונה עכשיו קיבלה היתר ממשרד הבריאות. לאגודה מעבדות בדיקת מזון בלתי תלויות הבודקות באופן שוטף את מוצרי המזון בבדיקות מדגמיות.