במשך שלושה ימים שלמים, טעמו 30 אנשי צוות השופטים הבינלאומי של התחרות 189 סוגי שמני זית כתית מעולה שנשלחו לתחרות מ-14 מדינות ברחבי העולם (ביניהן איטליה, ספרד, יוון, ארה"ב -קליפורניה, ארגנטינה, צ'ילה, פורטוגל, קרואטיה, מלטה, דרום אפריקה, טורקיה ואורוגוואי). מספר חסר-תקדים זה של שמני זית, שנשלחים לתחרות בינלאומית שנערכת בפעם הראשונה, מצביע על כך שתעשיית שמן הזית בעולם מאמינה ש-TerraOlivo תהווה גורם חשוב ומשפיע בתעשיית שמן הזית בעולם כולו, ומהווה הצבעת אמון בתעשיית שמן הזית בישראל בכלל.
אירועי התחרות התקיימו במלון ענבל בירושלים, שנבחר לארח את אירועי התחרות בשל מיצובו הגסטרונומי הגבוה והמקצועיות של צוות מזון ומשקאות, לצד הניחוח הבינלאומי והאיכות המלונאית הגבוהה, המתאימים לאירוע בינלאומי ברמה כזו.
האירועים כללו, פרט לתחרות, גם כינוס בינלאומי בנושא מהפיכת שמן הזית שהתקיים אתמול, סדנת טעימות שמן זית בהשתתפות השפים המובילים של ישראל, וארוחת גאלה במהלכה הוכרזו שמני הזית הזוכים. ב-29 ביולי, התקיימה ארוחת טעימות מפוארת לקהל הרחב - של 3 שפים ירושלמים מובילים: שף איציק ברק, שף מרקוס גרשקוביץ ושף מנחם כץ.
התחרות מתקיימת בשיתוף פעולה ובחסות מלאה של מועצת הצמחים במשרד החקלאות.
עם קבלת תוצאות השיפוט, ניתן לראות שאכן, לתעשיית שמן הזית הישראלית יש הרבה במה להתגאות. לא פחות מ-16 שמני זית כתית מעולה ישראלים זכו במדליית Prestige Gold - ביניהם 3 מדליות ל"שמן זית ארץ גשור", 3 מדליות ל"משק בירגר", 2 מדליות ל"זיתא", ומדלייה ל"שמן שחם", ל"מסיק קיבוץ מגל", ל"חלוצה", ל"משק אחיה" ועוד.
נציין כי כל שימני הזית הישראלים שנרשמו לתחרות נושאים תו איכות ישראלי של ענף שמן הזית ומועצת הצמחים.
לנו - הצרכנים הישראלים חשוב היה לדעת כמובן אילו שמני זית ישראלים זכו במקומות הראשונים, אלו בתי בד מקומיים זכו להערכת השופטים - ובקיצור - באילו שמני זית כדאי לנו להשתמש בבית.
ולכן - להלן שמני הזית הזוכים:
- שמן הזית כתית מעולה הטוב ביותר בעולם: L'Ottobratica Monocultivar של היצרן האיטלקי Olearia San Giorgio F.Lli Fazari.
- שמן הזית כתית מעולה הישראלי הטוב ביותר: פישולין, של בירגר.
- היצרן הישראלי הטוב בתחרות: "שמן זית ארץ גשור".
- שמן הזית כתית מעולה הישראלי הטוב ביותר מבין היצרנים הקטנים (עד 5 טון בשנה): תוראק פישולין של היצרן יעקב פנחסיאן.
- הבלנד (ממסך) הישראלי הטוב ביותר: תערובת קיבוץ עין הנציב של שמן שאן.
חיים גן - איש הענבים (מיוזמי ומארגני התחרות): "טרה אוליבו הייתה הצלחה גדולה ביותר. התחרות מיצבה את ישראל כאחת המדינות המובילות בתחום שמן הזית בעולם. הוכחנו שבהחלט יש לנו במה להתגאות - תעשיית שמן הזית הינה גאווה ישראלית ואני בטוח שבשנה הבאה נכפיל את כמות המציגים והמתחרים מהארץ ומהעולם".
להתראות ב-TerraOlivo 2011, במלון ענבל בירושלים.