אילו זכית בפרס הגדול

משאל שנערך בימים אלה בין מהמרי הלוטו והטוטו חושף נתונים על מה שהיו מעדיפים לעשות בעושר הגדול שהיה נופל לידיהם
ראובן לייב כתבות תגובות
זכייה בפרס הגדול של הלוטו או הטוטו היא, כמובן, חלומם הרטוב של רבים מאיתנו, על אחת כמה וכמה בימים טרופים אלה, שבהם הם בקושי מצליחים לגמור את החודש. כך או אחרת, השאלה המסקרנת - מה היית עושה בכספי הזכייה, לו זכית - הופנתה לאלפי מהמרים ישראלים, נשים וגברים גילאי 20 עד 70, הנמנים עם כל שכבות הציבור.

מן המשאל, שנערך על-ידי מכון "סקרים", מתקבלת תמונה ברורה למדי: מרבית "הזוכים" יודעים, אל נכון, כיצד לנצל את העושר הפתאומי שנופל בחלקם. 50 אחוז מהם היו מעדיפים לשפר בכספי הזכייה את תנאי-מגוריהם, אם על-ידי רכישת בית, אם באמצעות שיפוץ והרחבת דירת-מגוריהם, ואם בקניית דירה לבת או לבן.

המכורים להימורים

חלק נכבד מן הנסקרים (40 אחוז) היו משקיעים את כספי הזכייה בבנק, למרות התשואה הנמוכה המצפה להם ברווחים, ורק 10 אחוזים היו מנצלים את הסכום הנכבד שנפל בחלקם למסעות-עינוגים מסביב לעולם.

מן הסקר נחשף גם ממצא מעניין, שעל-פיו 30 אחוז מן הנשאלים מכורים להימורים באורח קבוע ואינם מחמיצים שום הגרלה שבועית. לעומתם הודו 50 אחוז מהנשאלים שהם נוהגים להמר רק מעת לעת, ואילו 20 אחוז השיבו כי הימורים אינם עומדים בראש מעייניהם.

מבין אלה המכורים להימורים מקדישים 20 אחוז משכורת חודשית אחת לפחות לצורך השתתפות בהגרלה השבועית. 70 אחוז לעומתם משקיעים בהגרלה את הסכום המינימאלי הנדרש עבורה, ואילו 10 אחוזים מודים שהם נוטלים הלוואות למימון השתתפותם בהימורים.

לשאלה אם מישהו מהם כבר זכה בעבר בפרס הגדול, היית התשובה של כולם "לא מוחלט" אחידה.עכשיו רק נותר להם לפנטז שהמזל הגדול אכן יאיר להם פנים יום אחד.
תאריך: 11/03/2015 | עודכן: 11/03/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il