|
אלי אלון
בליל שבת, 15 בפברואר 1947 לפנות בוקר, חדרו ערבים חמושים במקלע למחסן ישיבת פוניבז' בבני ברק כנראה למטרת גניבה-שוד הם נתקלו במחסנאית הישיבה רבקה הרצוג וזו באומץ ניסתה להניסם בצעקות...
|
|
|
יעקב קורי
שמור על ראש נקי מדיעות קדומות, מטראומות העבר, ממה שהחברים שלך חושבים היה עם ראש פתוח, קרא רק דיווחים אובייקטיביים אל תנסה לתרץ את מניעי האלימות
|
|
הבלוגרים הנקראים ביותר ב- News1
|
|
|
נציגת עובדים גילה אדרעי (נולדה: 1966), פעילת ועדי עובדים.
|
|
|
|
|
שף, מסעדן מאיר אדוני (נולד: 25 במרס 1973), שף ומסעדן.
|
|
|
|
|
יועץ תקשורת, מנהל אורן הלמן (נולד: 3 בנובמבר 1968), יועץ תקשורת ומנהל.
|
|
|
|
|
|
החורשה ליד דרך נמיר בתל אביב [צילום: אלי אלון]
|
|
|
"החורשה הסודית" בתל אביב
|
מאחורי מבנה מחלקה התברואה של עריית תל אביב ברחוב דרך נמיר מול חניון "חנה וסע" ארלוזורוב, מסתתרת על שטח של כ-15 דונם חורשת פרא "טבעית". למרות מיקומה במקום כה מרכזי רק מעטים יחסית מכירים את החורשה ויודעים כלל על קיומה
|
▪ ▪ ▪
אלפים רבים עוברים מדי יום ברחוב דרך נמיר, בתל אביב. מן הסתם מבטם של חלק מהם "נתקל" במבנה סוג של צריף ארוך הצמוד לכביש דרך נמיר מול פינת הרחובות רב אלוף יעקב דורי ודרך נמיר. בצריף זה שוכן משרד של מחלקת התברואה של עיריית תל אביב.
לא רבים יודעים כי מאחורי הצריף מסתתרת חורשת פרא "טבעית" המשתרעת על שטח גדול יחסית של כ-15 דונם אם לא יותר. החורשה נמצאת למעשה מול הכניסה הצפונית של חניון "חנה וסע" ארלוזורוב, ממש בלב -מרכז החיים התחבורתיים של תל אביב ומפליא שלמרות מיקומה במקום כה מרכזי, רק מעטים יחסית מכירים את החורשה ויודעים כלל על קיומה.
לא יהיה זה מוגזם לכנות אותה בשם "החורשה הסודית" בגלל היותה נחבאת נסתרת משהו ולא מוכרת. החורשה גובלת בדרומה ברחוב אלוף יעקב דורי במזרחה - ברחוב פנחס ספיר, בצפונה ברחובות אלכסנדר אוריה בוסקוביץ' וניסים אלוני ובמערבה ברחוב דרך. נמיר לאורך רחוב יעקב דורי היא מוקפת בעצי פיקוס תאילנדי. במרכז החורשה עובר ואדי/נחל שמן הסתם בימי גשמים מתמלא מים. בחורשה, עצי אקליפטוס, עצי שיטה, צמחי קיקיון, שיחי פרא מסוגים שונים. מספר חורשות פרא מסוג זה ובגודל כזה בתל אביב, הולך ומתמעט. סיירתי בימים אלה בשטח החורשה וצילמתי בכל פינה. החורשה לא מגודרת בגדר ואין בה שלטים של "שטח פרטי" וכיוצא בזה. אני לא יודע מיהם בעלי השטח בה נמצאת החורשה. עושה רושם שמדובר בשטח ציבורי אבל לך תדע אם העירייה או בעלי הקרקע לא מכרו כבר את השטח "הירוק" למטרת מגדלים גורדי שחקים וכיוצא באלה. או שמיעדים בתוכניות הבנייה והמתאר העירונית בעריית תל אביב להקים על השטח החורשה "הירוק" מגדלי דירות או משרדים. (בסביבה החורשה יש די והותר מגדלים מסוג זה)
למה החורשה מוזנחת ומלוכלכת?
מקומם לראות כי בחורשה שוכנים ריכוזי לכלוך ואשפה וגם קוצים לא חסר והיא הפכה לסוג של מזבלה קטנה. בעיקר אמורים הדברים לגבי אזור הוואדי שעובר בתחומה וניתן לראות זאת היטב בצילומים שצילמתי במקום. על-פי מצב הלכלוך וכמות הלכלוך נראה כי הוא מצוי במקום תקופה ארוכה ונערם-הצטבר עם הזמן. המעניין ומקומם במיוחד בסיפור הוא כי הלכלוך הרב שהצטבר בחורשה נמצא כ-50 מטר בלבד מצריף משרדי מחלקת התברואה של עיריית תל אביב וסביר מאוד להניח כי עובדי מחלקת התברואה רואים אותו מחלונות ורחבת הצריף.
ניסיתי לברר מי הם בעלי שטח החורשה ומי אחראי לחורשה ולא הצלחתי. בכל מקרה אם השטח שייך לעיריית תל אביב כמובן שעליה לנקות את המקום וזה פשוט מאוד כי עובדי תברואה של העירייה מגיעים כל בוקר למקום ומימנו יוצאים לעבודתם בעיר. אם השטח לא שייך לעירייה אלא לאנשים פרטיים צריך כמובן לפנות אליהם. איפה הגופים ה"ירוקים" בסיפור החורשה?
לחורשה פוטנציאל רב להפוך לשמורת טבע אטרקטיבית מטוילת ומבוקרת (מלשון ביקור) אליה יגיעו תושבים רבים ליהנות מהטבע שהולך ונעלם מאזור המרכז. ייתכן שבעלי דירות היוקרה הגרים במגדלי הדירות ממול לחורשה לא יתלהבו מהציבור ה"עממי" שיבא לבקר בחורשה אבל אין להירתע מבעלי ממון כוח וקשרים ויש לפעול להנגשת החורשה לציבור, לנקות המקום, לנכש את הקוצים להכשיר כבישי גישה אבל במקביל לשמור על צביונה "הפראי" של החורשה. אם יש תוכניות עתידית להקים במקום הריאה הירוקה הזו מגדלי בטון למיניהן יש כמובן לפעול לבטלן. על ובכירי ואנשי "הגופים "הירוקים" וכן על שוחרי טבע ונוף ירוק להגיע לחורשה לסייר בה, להתרשם להביא דבר קיומה למודעות הציבור הרחב ולארגן עצרת מחאה נגד הזנחתה של החורשה וקריאה ולפעול לשמירת המקום כמקום ירוק פתוח לציבור הרחב.
[צילום: אלי אלון]
|
|
|
|
תאריך:
|
05/07/2016
|
|
|
עודכן:
|
05/07/2016
|
|
אלי אלון
|
|
|
כותרת ההודעה
|
שם הכותב
|
שעה תאריך
|
|
1
|
|
רחובותית
|
7/07/16 11:26
|
|
כל המסייר ברחובות באר שבע, נתקל לא פעם במבנים החושפים קירות בטון ללא ציפוי, ללא קישוט ובלא גג אדום או אלמנטים מזרחיים כמו קשתות או כיפה. משום מה למסייר נדמה כי הוא עומד מול בניין לא גמור. אך לא כך הדבר. מדובר על תקופה בין מחצית שנות החמישים לשלהי שנות השבעים בהם נבנו מבנים ציבוריים בסגנון הברוטליזם שהתפתח באירופה אחרי מלחמת העולם השנייה. עם השינויים שחלו בחברה הישראלית בשנות השמונים, הפרטה, דגש על היחיד והתחרות בין משרדי התכנון, פינה הסגנון הברוטליסטי את מקומו לטובת סגנונות ייחודיים, ששמו דגש על מוצר תכנוני המיובא מבחוץ, שאינו מתמזג עם הנגב ואתגריו ובוחר להציג בבניין את חופש הפרט, את האופנתיות והקישוטיות.
|
|
|
הציונים של השופטים הנסקרים במדור "שיפוט מהיר" ממשיכים לעלות בעקביות, ובשנתו השישית של המדור מגיע הציון הממוצע לשיא של 93.7. כמו בשנים הקודמות, הציון גבוה יותר ביעילות (94.5) ונמוך יותר במזג השיפוטי (93).
|
|
|
יש רגעים שמופיעים אמנים אשר אנו לא זוכים להכיר אותם. לא תמיד הם מצליחים להגיע לרשימת הלהיטים במצעדי הרדיו, וצריך לקרות משהו מיוחד אשר יבטא את כשרונם הייחודי.
|
|
|
בימים אלה נמצא הכוכב מארס המקושר עם עשייה, התלהבות ומלחמה בסיום הנסיגה במזל עקרב עד לחודש אוגוסט 2016. בעיקרון, אין כמו כוכב זה להעניק לכם כוח ומרץ מהיקום על-מנת ליישם תוכניות חדשות וישנות.
|
|
|
תראו לי אחד שלא אוהב מבצעים והנחות... כולנו אוהבים לקבל הנחה על מחיר המוצר ו/או השירות שאנו מקבלים.
|
|
|
|
|
|