|   15:07:40
  איתמר לוין  
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
חברת סאו-רארש
המדריך המלא לבחירת מדרסים אורתופדיים: איך לבחור נכון ולמה זה חשוב?
כתיבת המומחים
מה צריך לדעת כשמתכננים חופשה באילת?

ניגוד העניינים בין ראש התביעה ליועץ המשפטי

האם מנדלבליט חוטא בהפרת אמונים

בכובעו האחד מנהל אביחי מנדלבליט את החקירות בתיקי נתניהו, מקיים את השימוע וחותם על כתב האישום. בכובעו האחר הוא מתערב במימון ההפגנות נגד נתניהו ובגבולות ההפגנות נגדו. ניתוח של עבירת הפרת האמונים כפי שהגדיר אותה בית המשפט העליון, מעלה חשש שיש כאן עבירה פלילית
02/02/2021  |   איתמר לוין   |   כתבות   |   משפט נתניהו   |   תגובות
שני כובעים מתנגשים [צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90]


דנ"פ 1397/03, מדינת ישראל נ' שמעון שבס / פס"ד
פסק הדין הקובע את גדרי עבירת הפרת האמונים ומרשיע את שמעון שבס בעבירה זו
ת"פ 67104-01-20, מדינת ישראל נ' בנימין נתניהו ואח' / הסכמת היועץ המשפטי לממשלה לפי סעיף 17 לחוק יסוד הממשלה
היועץ המשפטי מפרט את המועדים בהם אישר לפתוח בדיקות וחקירות נגד ראש הממשלה
עת"מ 14921-11-20, אמיר השכל ואח' נ' עיריית ירושלים / עמדה מטעם היועץ המשפטי לממשלה
אביחי מנדלבליט סבור שהמגבלות שהטילה עיריית ירושלים על ההפגנות נגד בנימין נתניהו הן חמורות מדי

האיש מספר שלוש בסוונסי

ג'ים האקר: אם כל עובדי המדינה הבכירים חברים באיגוד המקצועי, איך הם יכולים לשאת ולתת עם עצמם על השכר של עצמם?

ברנרד וולי: זה לא כל כך קשה. הם חובשים שני כובעים.

האקר: טוב ויפה, אבל מה קורה כאשר יש סכסוך עבודה?

וולי: עלולה להתעורר מבוכה. מזכיר האיגוד שלנו היה חבר במועצת האיגודים המקצועיים בשירות המדינה שתכננה את העיצומים האחרונים – ובעת ובעונה אחת, כמספר שלוש בסוונסי, היה ממונה על עריכת תוכנית חירום לסיכול העיצומים. הוא נחל הצלחה רבה.

האקר: מן הסתם ידע את תוכניותיו של הצד השני.

וולי: איזה צד שני?

האקר: שני הצדדים השניים. כל צד שהוא לא היה בו בכל רגע שהוא היה בצד השני.

וולי: כן, אבל הוא מעולם לא גילה את תוכניותיו של הצד השני.

האקר: למי?

וולי: לצד שלו.

האקר: איזה צד שלו?

וולי: לא משנה. אותו צד שהוא היה בו בכל רגע שלא היה בצד השני.

האקר: כן, אבל אפילו אם מעולם לא גילה את תוכניותיו של הצד השני לצד שלו, הוא ידע את תוכניותיו של הצד השני משום שהוא היה גם בצד השני!

וולי: לכן אני מתאר לעצמי שהוא לא גילה מעולם לעצמו מה שהיה ידוע לו.

האקר: איך זה יכול להיות?

וולי: הוא היה מופת של תבונה זהירה.

האקר: לי הוא נשמע כמופת של סכיזופרניה ממוסדת.

פסק דין שבס
צריך פן מחמיר [צילום: הדס פרוש, פלאש 90]

"עובד ציבור המפר אמונים מכרסם בעבותות הקושרות אותנו כבני חברה אחת. הוא מפר את האמון של פרט לפרט, ושל הפרט לשלטון. הוא מעודד זלזול ברשויות הציבור ובעובדי הציבור. הוא מטפח ציניות כלפי רשויות המינהל וכלפי הסדר החברתי הקיים. הוא פוגם באמון של הפרט בתפקודו של הכלל ובכך מערער את היציבות החברתית"

עבירת הפרת האמונים היא מן הקשות להגדרה בחוק העונשין. האם בכל פעם שעובד ציבור אינו ממלא את תפקידו בצורה מושלמת הוא מפר את אמון הציבור? היכן עובר הגבול בין טעות לבין רשלנות, בין רשלנות לבין עבירה משמעתית, ובין עבירה משמעתית לבין עבירה פלילית? בית המשפט העליון נדרש לסוגיה סבוכה זו בדיון הנוסף בעניינו של שמעון שבס, לשעבר מנכ"ל משרד ראש הממשלה – מה שידוע כ"דנ"פ שבס". פסק הדין ניתן בנובמבר 2004 בידי הרכב של תשעה שופטים בראשות הנשיא דאז, אהרן ברק, שגם כתב את חוות הדעת העיקרית, ומאז זהו המצפן המכוון את הטיפול בעבירה זו.

"אמון הציבור, טוהר המידות ותקינות פעולת המינהל – כל אחד בנפרד ושלושתם גם יחד – מונחים ביסוד האיסור הפלילי על הפרת אמונים. הן האינטרס החברתי המוגן. כמובן, מטרות אלה כולן קשורות ושזורות הן אלה באלה. ביסודן מונחת התפיסה כי עובד הציבור הוא נאמן הציבור; כי לא לעצמו הוא פועל אלא למען הציבור הוא פועל", כתב ברק. "המאפיין מצב של ניגוד עניינים הוא הימצאותו של עובד הציבור במצב בו קיים ניגוד בין האינטרס עליו מופקד עובד הציבור לבין אינטרס אחר כלשהו. הגדרה זו משתרעת על מגוון רחב של מצבים".

יש צורך בקיומו של פן מחמיר – הגורם לפגיעה מהותית בערכים המוגנים – ההופך ניגוד עניינים לעבירה פלילית, הדגיש ברק. "ככל שעוצמת ניגוד העניינים חריפה יותר, כן מתחזקת האפשרות לפגיעה מהותית באמון הציבור, בטוהר המידות או בתקינות פעולת המינהל. לא הרי קרבת משפחה הדוקה ופעילה כהרי היכרות מזדמנת. לא הרי ניגוד עניינים המבוסס על קשר כספי אישי או אינטרס כלכלי כהרי ניגוד עניינים המבוסס על קשר מוסדי."

ברק הוסיף: "ככל שמעמדו של עובד הציבור רם יותר, כן עשוי ניגוד העניינים שבו הוא מצוי להגביר את הפגיעה המהותית בערך המוגן על-ידי האיסור הפלילי. לא הרי ניגוד עניינים של המפקח הכללי של המשטרה כהרי ניגוד העניינים של שוטר מהשורה; לא הרי עובד ציבור הממונה על מספר רב של עובדים המבקשים ללמוד ממנו ולחקות אותו, כהרי עובד ציבור שאין לו תפקיד של ניהול.

"...אכן, עובד מדינה בכיר משמש דוגמה לכפופים לו. מעמדו הציבורי מאפשר לו להקרין כלפי הציבור הרחב הגינות, אמון, יושר ויושרה. כאשר עובד ציבור זה מצוי בניגוד עניינים הוא מקרין כלפי הכפופים לו וכלפי הציבור כולו את כשלונה של המערכת הציבורית, את שבירתם של הכלים הממלכתיים. כאשר ניגוד העניינים כולל בחובו היבט כספי, עובד הציבור מקרין את הקשר בין הון לשלטון. כל אלה מבססים פגיעה מהותית באמון הציבור בעובדי הציבור, פגיעה מהותית בטוהר המידות ופגיעה מהותית בתקינות המינהל. ויודגש, אמת מידה זו נגזרת מהתכלית המונחת ביסוד האיסור הפלילי. היא עצמה מהווה אמת מידה נורמטיבית, אשר באמצעותה ניתן מובן להוראת החוק בדבר האיסור על מעשה "הפרת אמונים הפוגע בציבור". היא עצמה אינה היסוד העובדתי, אם כי באמצעותה נקבע היסוד העובדתי-הפיזי בכל מקרה ומקרה".

בסיום פסק דינו אמר ברק: "עובד ציבור המפר אמונים מכרסם בעבותות הקושרות אותנו כבני חברה אחת. הוא מפר את האמון של פרט לפרט, ושל הפרט לשלטון. הוא מעודד זלזול ברשויות הציבור ובעובדי הציבור. הוא מטפח ציניות כלפי רשויות המינהל וכלפי הסדר החברתי הקיים. הוא פוגם באמון של הפרט בתפקודו של הכלל ובכך מערער את היציבות החברתית".

מנדלבליט ופרשות נתניהו
"עשרות רבות של ישיבות" [יונתן זינדל, פלאש 90]

"ההחלטה לפתוח בבדיקה בעניינו של ראש הממשלה בתיקים 1000, 2000 ו-4000, ההחלטה לפתוח בחקירה בעניינו של ראש הממשלה בתיקים 1000, 2000 ו-4000, וההחלטה להעמיד לדין את ראש הממשלה על פי ממצאי הבדיקות והחקירות הללו בכל אחד משלושת התיקים, התקבלו על ידי, בהחלטות שנתתי באופן אישי"

אין צורך לטרוח יתר על המידה כדי לדעת מה היה חלקו של אביחי מנדלבליט בטיפול בפרשות נתניהו, כי הוא עצמו מעיד על כך במסמך בחתימתו, שהגישה המדינה בחודש שעבר לבית המשפט המחוזי בירושלים. וכך הוא כותב:

"לאחר שהתחלתי לכהן כיועץ המשפטי לממשלה, בתחילת שנת 2016, נדרשתי לשאלה האם יש מקום להסכים לכך שמערכת אכיפת החוק תברר טענות וחשדות בעניינו של ראש הממשלה. נוכח ממצאים שבאו בפני, החלטתי שתיפתח בדיקה ובהמשך החלטתי שגם תיפתח חקירה נגד ראש הממשלה, כך שממילא גם נתתי הסכמתי לכך.

"מאז שהעניין בא בפני לראשונה בפתח כהונתי ועד הגשת כתב האישום קיימתי עשרות רבות מאוד של ישיבות בנושא, בתקופות מסוימות בתדירות של כמעט מדי שבוע... ההחלטה לפתוח בבדיקה בעניינו של ראש הממשלה בתיקים 1000, 2000 ו-4000, ההחלטה לפתוח בחקירה בעניינו של ראש הממשלה בתיקים 1000, 2000 ו-4000, וההחלטה להעמיד לדין את ראש הממשלה על-פי ממצאי הבדיקות והחקירות הללו בכל אחד משלושת התיקים, התקבלו על ידי, בהחלטות שנתתי באופן אישי.

"קיבלתי את החלטותי בהליך עבודה סדור ומקצועי. נדרשתי לטענות ולממצאים שהוצגו לי בחוות דעת ובישיבות, וקיבלתי באופן אישי החלטות על כיווני הבדיקות והחקירות וגדריהן. לעיתים החלטתי לזנוח אפיק בדיקה או חקירה מסוים, ולעיתים החלטתי להעמיק חקר באפיק בדיקה או חקירה מסוים... מעת לעת ממצאי הבדיקה והחקירה באו בפני, ועל-פי אלה היו מתקבלות החלטות על המשך הפעילות... לא רק הסכמה לפתיחת בדיקה או חקירה נתתי, אלא נתתי אישור לרוב פעולות החקירה המהותיות שנעשו בתיק".

המימון וההפגנות
לימין המפגינים [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]

מנדלבליט טיפל בתיקי נתניהו בתפקידו כראש התביעה הכללית, אך הוא נזקק להיבטים שונים של הפרשות גם בכובעו כיועץ המשפטי לממשלה. תחילה הוא התבקש לחוות את דעתו לגבי בקשותיו של בנימין נתניהו לקבל מימון להגנתו מבן-דודו נתן מיליקובסקי ומחברו ספנסר פרטרידג'. מנדלבליט התנגד לבקשות, והן אכן נדחו. בשבוע שעבר הביע מנדלבליט את דעתו, לפיה על נתניהו להחזיר למיליקובסקי את כל 300,000 הדולרים שקיבל ממנו, ולא רק עשירית מהסכום כפי שקבעה ועדת ההיתרים, בנימוק שהממצאים בפרשת הצוללות ובפרשת המניות (שגם בהן טיפל כראש התביעה), מלמדים שמדובר במתנה אסורה.

אתמול (1.2.21) נקט מנדלבליט צעד החריג של התייצבות בבית המשפט המחוזי בירושלים, בעתירה שהגיש אמיר השכל – מראשי המפגינים (ואף המתפרעים) נגד נתניהו – נגד המגבלות שמטילה עיריית ירושלים על הפגנות אלו. מנדלבליט מתייצב בצורה ברורה לימין המפגינים: "ההסדרים השונים הקבועים בנוהל העירייה הם מוקשים – הן בסוגיית הגבלת המחאות בסמוך למוקדי השלטון, שהן אף מעבר להגבלות הקיימות לגבי מקומות אחרים ברחבי העיר; הן בקביעה הקטגורית שאינה מאפשרת קיומה של משמרת מחאה רציפה במרבית רחבי העיר; הן בעצם ההבחנה שעורכת העירייה בין הצבת אוהל מחאה לבין סככת מחאה; והן בהטלת מגבלות הזמנים (בהיתר הכללי ובהיתרים הפרטניים).

"הסדרים אלה נותנים משקל משמעותי מדי לשיקולי סדר ציבורי, ואף לאינטרס של חזות פני העיר, שהם שיקולים בעלי משמעות, אך זאת מבלי להעניק משקל ראוי גם לחופש המחאה, בייחוד בעיר ירושלים, בירת ישראל, שבה ממוקמים רוב מוסדות השלטון. בהתאם לכך, במקום המניעה המוחלטת שיוצר נוהל העירייה על קיומה של מחאה רציפה באמצעות אוהל או סככה, על העירייה לבחון באופן פרטני אפשרות קיום מחאה מעין זו, ובמידת הצורך תחת סייגים. כך, ניתן יהיה ליצור איזון ראוי ופרטני בהתאם לנסיבותיה של כל מחאה אל מול הזכויות של תושבי האזור ואינטרסים ציבוריים אחרים".

עוצמת ניגוד העניינים
פשוט לא ייתכן להציב חומה סינית

אם סיקור עיתונאי אוהד יכול להוות שוחד, אזי אינטרס בלתי-מוחשי כמו יוקרה ומעמד יכול לגרום להפרת אמונים. במילים אחרות: מנדלבליט כל כך מושקע בתיקי נתניהו, עד שבלתי אפשרי לנתק בין הפרקליטות לבין מעמדו האישי. כישלון שלה יהיה כישלון שלו, הצלחה שלה תהיה הצלחה שלו. זו לא עוד החלטה של עובד מדינה מן השורה; זוהי ההחלטה החשובה ביותר של המשפטן הבכיר ביותר בשירות המדינה

בעיית הכובע הכפול של ראש התביעה והיועץ המשפטי לממשלה היא עתיקת יומין, אך איש אינו מעז לעשות את הצעד המתבקש: להפריד בין שני התפקידים. את התוצאה אנו רואים היטב בתיקי נתניהו. אביחי מנדלבליט הוא האיש המקבל עשרות החלטות במהלך החקירה, הוא האיש המחליט להגיש את כתב האישום, הוא המקיים את השימוע לנתניהו והוא החתום על כתב האישום. אביחי מנדלבליט הוא גם האיש הקובע במידה רבה כמה כסף יהיה לנתניהו להגנתו, וכעת טוען שיש להרחיב את חופש הפעולה של מי שמפגינים נגד נתניהו – בעקבות כתב האישום שהוא עצמו חתום עליו.

אם זה לא ניגוד עניינים, אני לא יודע מה כן. ואל תספרו לנו שמנדלבליט הוא כמו האיש מספר שלוש בסוונסי, המציב חומה סינית בתוך מוחו. כפי שאומר האקר בצדק, זה פשוט לא ייתכן. מי שמוכר לנו את הלוקש הזה, רוצה שנאמין שמשפטנים בכירים – בטח ראשי הפרקליטות – ניחנו בתכונות על-אנושיות, כמעט אלוהיות. שהרי לימדונו חכמינו, ש"אין מלאך אחד עושה שתי שליחויות". אבל היועץ המשפטי, טוענים באוזנינו, יכול גם להעמיד לדין את ראש הממשלה, וגם לחוות דעה אובייקטיבית לגמרי בנוגע למימון הגנתו ומעמדו הציבורי. זוהי טענה צבועה ("אצלנו, בניגוד לכל האחרים, אין ניגודי עניינים"), המזכירה את אזהרתו של ינאי המלך לרעייתו שלומציון על ערש דווי: "אל תתייראי לא מן הפרושים ולא מן הצדוקים, אלא מן הצבועים".

האם ניגוד העניינים הזה מגיע עד כדי עבירה של הפרת אמונים? לפי ההיגיון של מנדלבליט עצמו – בהחלט כן. אם סיקור עיתונאי אוהד יכול להוות שוחד (ובזה אני לגמרי מסכים איתו), אזי אינטרס בלתי-מוחשי כמו יוקרה ומעמד יכול לגרום להפרת אמונים. במילים אחרות: מנדלבליט כל כך מושקע בתיקי נתניהו, עד שבלתי אפשרי לנתק בין הפרקליטות לבין מעמדו האישי. כישלון שלה יהיה כישלון שלו, הצלחה שלה תהיה הצלחה שלו. זו לא עוד החלטה של עובד מדינה מן השורה; זוהי ההחלטה החשובה ביותר של המשפטן הבכיר ביותר בשירות המדינה.

ההכרעה במשפט נתניהו היא בעלת חשיבות אישית עצומה לאביחי מנדלבליט. שמו הטוב, המוניטין שלו, היושרה שלו, המקצועיות שלו, העתיד שלו, מקומו בהיסטוריה – כולם מוטלים כאן על כף המאזניים. לא צריך אינטרס כספי או משפחתי כדי להיות בניגוד עניינים. אדרבה: עוצמת ניגוד העניינים של מנדלבליט היא הגבוהה ביותר, משום שמדובר בו עצמו. ומאחר שמדובר בעובד ציבור כה בכיר ובנושא כה מכריע – דומה שזהו הפן המחמיר ההופך את ניגוד העניינים לעבירה של הפרת אמונים.

תאריך:  02/02/2021   |   עודכן:  02/02/2021
איתמר לוין
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
האם מנדלבליט חוטא בהפרת אמונים
תגובות  [ 11 ] מוצגות   [ 11 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
שאול א.
2/02/21 10:23
 
ששונקי
2/02/21 11:53
2
עוד פכטר אברהם
2/02/21 10:57
3
בני בנקר
2/02/21 11:20
4
גז'במכר
2/02/21 11:39
5
gngs
2/02/21 14:20
6
עובד 1
2/02/21 14:56
7
רוני מירושלים
2/02/21 18:38
8
שפן
3/02/21 19:14
9
ישראל בר-ניר
5/02/21 06:24
 
ברוך שטיין
7/02/21 10:14
תגובות בפייסבוק
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות   /  משפט נתניהו
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, מבקש (יום א', 31.1.21) מבית המשפט המחוזי בירושלים להורות לפרקליטות למסור לו את כל המידע בעניינו שקיבלה מהעיתונאי בן כספית. לדבריו, מידע זה מאושש את טענתו לפיו המשטרה חקרה חשדות נגדו (במסגרת תיק 1000) לפני שקיבלה את אישורו של היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט.
31/01/2021  |  איתמר לוין  |   חדשות
סניגוריו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, מטיחים האשמות שווא בפרקליטות והתנהלו במכוון בדרך פתלתלה בנוגע לאישום נגדו בתיק 4000. כך טוענת הפרקליטות, בתגובות שהגישה (יום ד', 27.1.21) לבית המשפט המחוזי בירושלים לבקשות ההגנה למחוק את כתב האישום במלואו ולמחוק כמעט את כל הנספח לאישום בתיק 4000.
27/01/2021  |  איתמר לוין  |   חדשות
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, מחויב להחזיר לבן-דודו, נתן מיליקובסקי, את כל 300,000 הדולרים שקיבל ממנו - ולא 10% בלבד, כפי שקבעה אשתקד ועדת ההיתרים הפועלת ליד משרד מבקר המדינה. כך סבור היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, אשר שינה את עמדתו בנושא לנוכח ממצאיו בפרשת הצוללות ובפרשת המניות.
26/01/2021  |  איתמר לוין  |   חדשות
בית המשפט המחוזי בירושלים דחה (יום ג', 26.1.21) את בקשתו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, לעכב שוב את פתיחת שלב ההוכחות במשפטו. נתניהו, שאול אלוביץ, איריס אלוביץ ונוני מוזס יתייצבו לפיכך בבית המשפט ב-8.2.21 למתן המענה הרשמי לכתב האישום - אם לא ימנעו זאת מגבלות קורונה עתידיות.
26/01/2021  |  איתמר לוין  |   חדשות
המשטרה תוכל להשתמש בחומרים שמצאה בטלפונים הניידים של יועצי ראש הממשלה יונתן אוריך ועופר גולן, ושל אנשיהם יוסי שלום וישראל איינהורן. כך קובע סופית (יום ג', 26.1.21) בית המשפט העליון. הארבעה חשודים שהטרידו את מנכ"ל משרד התקשורת לשעבר, שלמה פילבר, אחד מעדי המדינה בתיק 4000. ביצוע ההחלטה יעוכב בשבועיים, כדי שהם יוכלו לבקש דיון נוסף לנוכח ריבוי הדעות בנושא בבית המשפט העליון. גולן ואוריך הודיעו, כי בכוונתם להגיש בקשה כזאת.
26/01/2021  |  איתמר לוין  |   חדשות
רשימות נוספות   /   משפט נתניהו  /  מי ומי  
פרשת המסרונים - חשש להטיית משפט  /  איתמר לוין
בקשת דחייה מופרכת של נתניהו  /  איתמר לוין
כספית היה מקור משטרתי בתיקי נתניהו  /  איציק וולף
סיביר בקיסריה  /  דן מרגלית
עמוד הקלון, עמוד השקרים  /  דן מרגלית
מסירת חומרי חקירה איננה חסד  /  עו"ד עופר רשו
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
דן מרגלית
דן מרגלית
רק הפרופסור גרשום שלום - מי שהביא לידיעת העולם את תורת הקבלה הנשכחת ועמד על מעשיו של נביא השקר שבתי צבי - הטיח בחילונים ובחרדים בארצם של יוהאן וולפגנג גתה ולודוויג בטהובן כי אין דב...
דרור אידר
דרור אידר
האנטישמיות הגואה באוניברסיטאות בארה"ב ביחד עם המלחמה המתמשכת, גורמים לפקפוקים בצדקת הדרך    מה למדנו מההיסטוריה ומדברי חכמינו שבכל הדורות, מה פסק קרדאווי ומה צייצה חכמת פיזיקה על הת...
יהונתן קלינגר
יהונתן קלינגר
משקיעי קריפטו שמעוניינים להשקיע כספים ולשמור עליהם מאובטחים, קונים ציוד אבטחה רציני, אבל בסופו של דבר נופלים בהונאות אנושיות שגורמות לכך שכל הטכנולוגיה שהושקעה לא תהיה שווה כלום
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il