מרק חרירה מרוקאית באדיבות ד"ר איה בן שלום, מנחה בכירה בחלי ממן, קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא.
מצרכים (ל-5 מנות):
- 2 עגבניות אדומות מרוסקות דק
- 5 גבעולי סלרי קצוצים (עם העלים)
- כוס עדשים שחורות/ירוקות יבשות
- מיץ מלימון אחד (או משני לימונים קטנים)
אופן ההכנה:
1. מטגנים בסיר עמוק עם כף שמן זית את נתחי הבשר עד שישנו את צבעם. מוסיפים את הבצל ואת השום ומאדים עוד כ-5 דקות.
2. מוסיפים את הסלרי, הקטניות והעגבנייה ומטגנים כ-3 דקות.
3. מוסיפים מים עד ל-3/4 מגובה הסיר ומביאים לרתיחה.
4. מנמיכים את האש ומתבלים במלח, פלפל, כורכום וכמון.
5. מבשלים עד לריכוך הקטניות (כשעה). לאחר מכן מוסיפים את האטריות ומבשלים כרבע שעה.
6. מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה ומיץ הלימון ומערבבים. מכסים את הסיר ומכבים את האש.
כל מנה = מנת חלבון בשר + 2 מנות פחמימה + מנת שומן.
מרק גריסים ופטריות באדיבות חלי ממן, רשת תמיכה לאורח חיים בריא
5 מנות, מנה= מנת פחמימה
רכיבים
סלסלת פטריות שמפניון
3-4 פטריות פורטבלו
2 שיני שום קצוצות
1 בצל בינוני חתוך דק
1/2 כוס גריסי פנינה ( 100 גרם לפני בישול)
3 גבעולי פטרוזיליה עם עלים
1 כף שמן
1 כפית מלח, פלפל שחור גרוס, כמון
6 כוסות מים
אופן ההכנה
1. פורסים את הפטריות לפרוסות דקות.
2. מחממים סיר גדול עם כף שמן על להבה גבוהה ומטגנים את הבצל למשך 2-3 דקות.
3. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים, מוסיפים את הפטריות והמלח ובוחשים מעט.
4. מטגנים את הפטריות למשך 5-7 דקות כאשר מידי פעם מערבבים מעט.
5. מוסיפים לסיר את גריסי הפנינה. יוצקים פנימה 6 כוסות מיםובוחשים.
6. מתבלים בפלפל שחור וכמון ומערבבים.
7. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה.
8. מוסיפים את 3 גבעולי הפטרוזיליה מעבירים את הסיר ללהבה בינונית נמוכה ומבשלים עד שהגריסים רכים מספיק, כשעה. מומלץ לבחוש תוך כדי הבישול. • ניתן לתקן תיבול בסיום הבישול.