עופר עיני - שימושים פסולים

אלדד יניב פירסם סרטון בכיכובו המצביע לשיטתו על מעשיו האישיים הפסולים של עופר עיני ● עיני, בתגובה, עושה שימוש גם באמצעיה הכספיים של ההסתדרות החדשה כדי לגונן על עצמו
יואב יצחק כתבות תגובות
יניב. סרטונים

ביום 26.10.12 הועבר ל-News1, כמו גם ל"מערכות העיתונים, אתרי החדשות באינטרנט וערוצי הטלוויזיה", מכתב מעורכי הדין איל רוזובסקי וערן שמעוני ממשרד "צלרמאיר, פילוסוף, רוזובסקי, צפריר, טולידאנו ושות' עורכי-דין". הנדון: "טענות שקריות ומשמיצות אודות מר עופר עיני וההסתדרות החדשה".

במכתב ששוגר, "בשם מרשינו, מר עופר עיני, יו"ר ההסתדרות החדשה וההסתדרות החדשה", התבקשו כלי התקשורת להימנע מלפרסם את הסרטון שבו מככב עו"ד אלדד יניב, המאשים את עיני בשורה של מעשים מפוקפקים.

"הטענות המופיעות בסרטון הן שקר גס. מדובר בלשון הרע בלבושה החמור והפוגעני ביותר. לא בכדי נטענות הטענות בעלמא ובאופן סתמי - מדובר בהשמצה פרועה, חסרת כל שחר ויסוד, שכל מטרתה לפגוע במר עיני ובהסתדרות החדשה ולהזיק להם", נאמר במכתב, ואף צוין כי "בכוונת מרשינו לנקוט בימים הקרובים הליכים משפטיים נגד הגורמים האחראים לעריכת הסרטון ולהפצתו. במסגרת ההליכים המשפטיים יידרשו גורמים אלה ליתן את הדין על מעשיהם החמורים".

המכתב המתריע שוגר, כאמור, גם בשמה של ההסתדרות החדשה בראשה עומד עיני. אלא שצפייה בסרטון שהופץ באמצעות אתר יוטיוב הנגיש לכל גולשי רשת האינטרנט - תוך "ייתור" כלי התקשורת - מלמדת כי הסרטון אינו כולל טענות נגד ההסתדרות החדשה, אלא נגד עופר עיני אישית. אם כך, מדוע נכתב המכתב גם בשמה?

הסרטון מייחס לעופר עיני מעשים פסולים תוך ניצול תפקידו לרעה. לזאת בדיוק מתכחש עיני. והנה, דווקא המכתב ששיגרו עורכי דינו למערכות כלי התקשורת - בשמו של עופר עיני ובשמה של ההסתדרות החדשה, מוכיח כי עופר עיני אכן מנצל לרעה את תפקידו, ועושה שימוש פסול בשמה של ההסתדרות ובמשאביה הכספיים. ובמילים פשוטות: במקום לשכור לעצמו עורכי דין פרטיים ולשלם מכיסו, גורר עופר עיני את ההסתדרות החדשה למאבק לא לה, דבר העלול לגרור חיובה לשלם "שכר טירחה" לעורכי הדין במקום עופר עיני.

יודגש: עיני הוא אחד האישים החזקים במערכת הפוליטית. מטבע הדברים, יש במעשיו עניין ציבורי מיוחד, קל וחומר כאשר מדובר בחשדות למעשים בלתי חוקיים ו/או בלתי ראויים. אלדד יניב מבקש להתמודד ברשימה עצמאית לכנסת ה-19. יש לו עניין מיוחד בסימונו של עיני כמטרה לניגוח. זכותו. אך מובן כי בסופו של דבר - השאלה המרכזית היא: האם יוכל יניב להוכיח את טענותיו נגד עיני. ניסיון העבר מלמד כי יניב יודע מה הוא אומר.

באמור לעיל אין כדי ליתן גושפנקה לתוכנו של הסרטון שהופק ופורסם בכיכובו של אלדד יניב. עם זאת, ל-News1 נודע, כי הסרטון הופק רק לאחר שהצטברו בידיו של יניב ראיות רבות, כולל מתועדות, המעידות לשיטתו על מעשיו הפסולים של עופר עיני. אם אכן ייבחר עופר עיני בהגשת תביעה נגד אלדד יניב, הוא עלול למצוא את עצמו במצב מביך ומסוכן ביותר.
Author
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך: 27/10/2012 | עודכן: 27/10/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
עופר עיני - שימושים פסולים
תגובות  [ 14 ] מוצגות   [ 14 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
ירדנה
27/10/12 14:26
 
אריק ב.
2/11/12 09:05
2
לורן
27/10/12 15:02
3
גילה פ.
27/10/12 15:53
4
אאנינו
27/10/12 16:33
5
אני ואני
27/10/12 17:02
6
תסמונת
27/10/12 17:02
 
ליכודניק וותיק
27/10/12 18:27
 
לליכודניק הותיק.
27/10/12 19:57
7
יהיה מעניין ?
28/10/12 00:35
8
ישע
28/10/12 10:05
9
קוסם
28/10/12 13:55
10
קורןנאוה טבריה
29/10/12 17:47
11
אחת שמשלמת
4/11/12 03:58
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]