"הרפתקה בחולות" - חוויה נהדרת

איזה תענוג להיות היום ילד או נער ● עם אפשרות לחזות בהצגות משובחות עם שחקנים מקצועיים, מושקעות ובעלות תוכן ומסר גם יחד ● עבור הילדים – זה ממש מה שיירשם במגירת הזיכרונות המתוקים ● כך גם הצגת "הרפתקה בחולות", שהייתה חוויה נהדרת לדניאל וגלעד ● כה מרשימה, שהם עמדו על כך לפגוש את השחקנים פנים אל פנים, ולשוחח עמם ● התגשמות חלום

עליס בליטנטל כתבות תגובות
הסיפור על-פי הספר שכתבו איריס ארגמן ואלכס פז, הפך למחזה בעיבודה של שלומית ארנון בר-לב וליאת פישמן לני. שלומית היא גם זו שביימה את חבורת הצעירים המגלמים נוער בשנת 1947, כאשר הכל קורה בערב הכ"ט בנובמבר, לפני ההצבעה באו"ם על הקמת מדינת ישראל. החזרה לעבר דרך קשר עם דמות מאותם הימים, היא שמעבירה את הגיבורה מימינו, מתקופת הסמארטפונים והפייסבוק היישר לטרום מלחמת העצמאות.

קבוצת נערים ונערות, חברים בלב ובנפש, שנשבעו להיות "אחד בשביל כולם וכולם בשביל אחד", מחליטה לגנוב את טופס הבחינה הקובעת אם יתקבלו לחטיבת הביניים. אחד מהם חודר לחדר המורים, אך נתפס. הוא אינו מלשין עליהם, אך הם - בורחים מיד כאילו לא היה להם חלק בדבר. ממש בניגוד לאמנה שהתחייבו עליה.

בינתיים, הנערה ענבר, מוצאת ברחוב דף מעיתון ובו בקשה ליצור חבר לעט, היא מסכימה ועונה לו, מבלי לשים לב שהעיתון הוא ישן, משנת 1947. וכך, היא מצליחה בעזרת הקשר שנוצר לחזור לעבר, שם היא פוגשת חבורת נערים ונערות דומים לאלה שלה, כיום, שמתנדבים להדביק כרוזים כנגד שלטון המנדט הבריטי בפלשתינה. שוטר אנגלי תר כל הזמן ברחוב אחרי פושעים יהודים ממין זה, וכשהוא תופס את ענבר, היא מצליחה לטשטש אותו בעזרת הסמארטפון, וכך מצילה את שאר החבורה.

תענוג ולקח טובלים יחד

לא אגלה לכם מה נחשף בתוך החזרה לעבר, ואיזו הפתעה מתגלה. המעגל נסגר, וענבר חוזרת לבית סבתה, עם סודות משלה, והכי הכי: עם המסקנה שחשוב להיות נאמן לחברים - כאז כן היום. והיא אכן מגיעה לישיבת המורים שדנה בהשעיית החבר שנתפס, ובעקבותיה - באים כל היתר. בכך הם מצליחים להעביר את רוע הגזירה, אך גם ללמוד לקח.

את ענבר מגלמת בחן רב יעל איתן, שהילדים זיהו ככוכבת סידרת טלוויזיה. ציון אשכנזי מלבב אף הוא כאורי. אורי אוריין מגלם יפה את בנצי וגם את מיכאל, טלי בן יוסף השרמנטית והנועזת היא ניצה/ וגם נועה. דני איסרליש החביב גם הוא כבר מקצוען כמו היתר, ומשחק בבית לסין. דינה לימון מילאה את תפקיד הסבתא הגזעית והאוהבת של ענבר, וגיא הירש עושה את השוטר האנגלי בכישרון רב, בביטחון, בכל הרצינות והמקצועיות האפשרית, ובמבטא אנגלי מהוקצע.

ההצגה מעבירה את הצופים הצעירים לתקופה הרת גורל בתולדות המדינה, ומספקת לבני הנוער של ימינו את מה שכה אהוב עליהם ומצוי בסרטים הדמיוניים כיום. כך שתענוג ולקח טובלים ביחד בהצגה זו, וכולם מרוויחים מהצפייה בה. גם תענוג וגם חכמה.
מומלץ מאד לגילאים 9-14.
עוברים לתקופה אחרת בהיסטוריה [צילום: כפיר בולוטין]
Author
מבקרת אמנות ותיאטרון | דוא"ל | רשימות | מעקב
תאריך: 14/11/2012 | עודכן: 14/11/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]