שש מנות-פתיחה של סלטים, קוקטייל שתייה חריפה, מנה עיקרית לבחירה בין בשר לדגים, וקינוח מתוק - הם עסקת-חבילה קולינרית, המוצעת מדי יום שישי בשבוע, לעת צהריים, במסעדת "התרנגול הכחול" (רחוב נסים אלוני 10) שבצפון תל אביב.
לעניות-דעתנו זו בהחלט עסקה משתלמת מכל הבחינות. יש בה מכל טוב האוכל, במחיר מפתה במיוחד, של 133 שקל לנפש, בתנאי שלא מוסיפים עליה דבר.
המחיר משתנה מהותית על ה"אקסטרות". כך, למשל, לבקבוק של סודה צוננת (תוצרת-חוץ) משלמים ב"תרנגול הכחול" סכום של 32 שקל, ואילו על ספל-אספרסו גובים פה 14 שקל. הצרה נעוצה באחד שכמוני, שאינו מוכן לוותר על ה"אקסטרות" האלה.
ניסוי מעניין
ל"תרנגול הכחול" הגענו בשניים, כשלספתח קיבלנו שני מיני קוקטייל: ג'ין-מלפפונים חמוצים וליצ'או, שהוא ליצ'י תוסס באלכוהול. שני המשקאות נזקפו לזכות ניסוי מעניין שערך הברמן התורן ובלטו בטעמם יוצא הדופן בים של משקאות חריפים מוכרים אחרים.
מנות הפתיחה שהוגשו לשולחן הכילו סלטים צבעוניים של דלעת, מטבוחה, טרטר-טונה, קוסקוס פושר וריזוטו חמים. לצידם הוצע לחם הבית, פריך וטעים להפליא, מקמח שחור וממולא בשום ובאגוזים.
נתח קסום
ממבחר העיקריות קסם לנו נתח נדיב של 250 גרם בשר-אנטרקוט, במידת-עשייה בינונית, שלווה באיולי ובמחית תפוחי-אדמה. הבשר היה נימוח וקל לעיכול והתוספות הוסיפו לו נופך של טעם. לקינוח הגיע מוס-שוקולד, שהוקצף כדבעי. סיימנו באספרסו כפול-מהביל, שהיה די תפל, ובבקבוק של סודה צוננת, ועל השניים שילמנו תוספת-נגבית.
החשבון הסופי הסתכם ב-312 שקל והוספנו עליו תשר של 15% לשירות קשוב ואדיב, כשאת "התרנגול הכחול" זיכינו ב-9 מתוך 10 הנקודות של הסולם הקולינרי.