בשבת אנחנו קוראים בפרשת שופטים, פרשה שמעמידה במרכזה את הצורך במערכת משפט צודקת ומוסרית. התורה מורה לנו למנות שופטים ושוטרים "בכל שעריך" כדי להבטיח שכל קהילה תזכה למשפט הוגן ושווה. בפסוק המפורסם "צֶדֶק צֶדֶק תִּרְדֹּף" (דברים ט"ז, כ), אנו לומדים שהמשפט והצדק חייבים לעמוד בראש סדר העדיפות של המנהיגות, ללא משוא פנים או הטיה. ערכי הצדק והיושר הם לב הפרשה, עם דגש על כך שהמשפט חייב להיות נקי משחיתות ומבוסס על עקרונות מוסריים.
רק השבוע ראינו עד כמה מערכת המשפט בכללותה חייבת לעבור תיקון עמוק. החשיפה של עמית סגל את הקלטות מנדלבליט-נווה לימדו על מצבה העגום של המערכת. התיקון חייב לבוא, בכל המערכות - ייעוץ משפטי, פרקליטות ובית משפט עליון - כדי שהאמון הציבורי יחזור.
עם זאת, במציאות שלנו היום, כשברקע מחלוקת עזה סביב רפורמות במערכת המשפט, עלינו לזכור את הלקח המרכזי של הפרשה: שינויים חשובים כאלה צריכים להיעשות מתוך הסכמה רחבה. מדינת ישראל אכן זקוקה לרפורמות משמעותיות, אך הדרך להגשמתן חייבת לאחד את העם ולא לפלג אותו.
בדיוק כפי שפרשת שופטים קוראת לנו למנהיגות צודקת ומוסרית, כך גם היום - המנהיגות החדשה שישראל זקוקה לה חייבת להיות כזו שמלכדת את הציבור ושואפת להקים קואליציות רחבות. רק הנהגה שמבינה את הצורך בהסכמה ובשיתוף פעולה רחב, תוכל להוביל את המדינה לעתיד טוב יותר, תוך שמירה על ערכים יהודיים ודמוקרטיים, ולהבטחת חוסנה חוסנה ויציבותה של מדינת ישראל.