ומי מביע את הגינוי החריף ביותר כלפי הפורעים האלימים בהולנד? מי שמטיף לגירוש המוסלימים בהולנד - הוא גם מי שמביע אהדה, הזדהות מוחלטת, עם נפגעי הפורעים, מי שהוכו על-ידי תומכי פלשתין שהתנפלו על אוהדי 'מכבי' ואחרים בשולי משחק הכדורגל באמסטרדם.
הכוונה לפוליטיקאי ההולנדי, חירט ווילדרס מנהיג ימני, מוגדר קיצוני. והיה אם 'יקפוץ' בימים אלה לישראל, יש להניח כי יזכה בקבלת פנים נלהבת, על-ידי תומכיו כאן. פורסמו גם דיווחים כי לפני הפרעות, הורדו דגלי פלשתין מבתים פרטיים על-ידי אוהדי מכבי. האם מעשה זה מצדיק פוגרום?
לעת כתיבת שורות אלה, שר החוץ
גדעון סער, אמור היה להיפגש עם חירט ווילדרס באמסטרדאם. כך 'שובר סער מוסכמות' המקובלות על משרד החוץ שהוא עומד בראשו. הרי במשרד החוץ גורסים: "עם ווילדרס לא נפגשים!". באסטרדם, נועד יו"ר הכנסת
אמיר אוחנה עם ווילדרס, לדון עימו על הפוגרום שבוצע באוהדי 'מכבי'. לעניות דעתנו, צודק יו"ר הכנסת, כי בשיחה עמנו אמר: "העולם הולך ימינה, ואנו צריכים להיות בקשרים עם כל מנהיג שהציבור בוחר בו".
יו"ר הכנסת דוחה, אפוא, את הכינוי שדבק בחירט ווילדרס: "מנהיג קיצוני". הרי כל סממן של קשר עם ווילדרס זוכה לקיתונות של ביקורת מצד חוגי שמאל ומרכז בישראל. אבל אוחנה לטעמנו, נוהג בפיכחון באשר הוא תוהה: "איני יודע מה זה קיצוני. אני מקיים קשרים עם ווילדרס שנים רבות".
כך אמורה ישראל לקיים קשרים גם עם מרין לה-פן, הפוליטיקאית החשובה בצרפת. להערכתו של היו"ר אוחנה, ווילדרס הוא פוליטיקאי בעל השפעה בארצו. ולנו נראה כי הפוליטיקאית הימנית בצרפת, נוטה לנוע, מבחינה פוליטית, אל המרכז. ובכלל, מציין יו"ר הכנסת, יש לחשוש מאנטישמיות של האיסלאם - יותר מאשר מאנטישמיות פחותה יותר, מצד מנהיגים באירופה.
יש להניח שנבחרי ציבור בכנסת, מסיעות שמאל ומרכז, ימתחו ביקורת על צעדו של יו"ר הכנסת, בעקבות פגישתו עם ווילדרס. אבל לטעמנו, יש לדחות את הביקורת (הצפויה?) על יו"ר הכנסת. הוא נהג בפיכחון. ווילדרס עצמו גאה באהדתו לישראל. זו אהדה שדבקה אצלו בישראל, לא רק אחרי ביקורים רבים כאן, אלא על שום היותו של ווילדרס בצעירותו, מתנדב במושב תומר.
אין להכחיש: קשה להשלים עם כמה מהתבטאויות קשות של חירט ווילדרס, חבר בולט בבית הנבחרים של הולנד. למשל, הוא הישווה את הקוראן למיין-קאמפ, השוואה אשר לא מקובלת על הכלל. ולפני שנים אף קרא להוציא את ספר הקוראן אל מחוץ לחוק. הוא מצדד בצעדים נגד האיסלאם, צעדים אשר הדים להם נשמעים גם בדיוני הכנסת בירושלים. למשל, ווילדרס חותר לגירוש המהגרים המוסלמים מהולנד - ולפצות בסכומי כסף את מי שיהגרו.
ועתה, נראה כי עקב פרעות אמסטרדם עוד יעצים חירט ווילדרס את מעמדו הפוליטי. ישנם סוברים כי עוד יגיע גם ללשכת ראש ממשלת הולנד. אבל הוא מתלונן על כי בחלק מן הציבור ההולנדי והאירופי, דעותיו נתקלות, במחסום תודעתי. על-כך, ובעקבות ליל האלימות, יגיב ווילדרס, מן הסתם: "אמרתי לכם!". הרי התריע מפני סכנת האיסלאם באירופה.