הנצחון המוחלט

אל למדינת ישראל להתמהמה. יש להבטיח שינוי והפלת המשטר המסוכן באירן יש רגעים בהיסטוריה שאינם מודיעים על עצמם, אין להם תאריך רשמי, אין אזעקה, אין כותרת אדומה, יש רק תחושה של חלון שנפתח, לאט, בשקט

עוז גדות יומני בלוגרים תגובות
מה שמתרחש היום באירן הוא פועל יוצר של נצחונה של מדינת ישראל על כוחות האופל שקמו עליה ב-7 באוקטובר.העם באירן קיבל ביטחון וזו השעה לעזור לו ולעזור לנו ולעולם כולו. הרחוב האירני חי. נשים מסרבות להיכנע, צעירים יוצאים שוב ושוב, והמשטר מבין שהפחד כבר אינו נשק יעיל. כל רגע כזה הוא חלון נדיר להתערבות. הפירות האפשריים אדירים: יציבות אזורית, החלשת טרור, שינוי מאזן הכוחות ופתיחת המדינה השיעית לעולם החופשי המערבי. אם חלון ההזדמנות ייסגר, המחאה תדעך והאפשרות תתפוגג לנצח.

בנובמבר 1989, חומת ברלין נראתה בלתי ניתנת לפיצוח. צבא מאורגן, משטרה חשאית, משטר מנוסה בדיכוי. ובכל זאת, די היה בהיסוס רגעי אחד . פקודה שלא ניתנה, ירייה שלא נורתה, והחומה קרסה. ההכרעה הייתה קלה: כשהרחוב חם, כוחו של המשטר נשבר, אילו ההמונים היו נבלמים מוקדם יותר, הכל היה נראה אחרת.

ב-1979 משטר השאה באירן ניצב מול אותה דינמיקה של היום אך מהכיוון ההפוך. רחוב בוער, דור צעיר חסר סבלנות, מיעוטים שמחפשים צדק. השלטון נראה חזק, אך קרס כמעט מיידית ברגע שהרחוב העז להתקומם. אותן נסיבות, פער בין שלטון לעם, איבוד לגיטימציה, פחד שאינו עובד, חוזרות כיום על עצמן. רק שכעת, הכוח עבר לידיים של דור חדש, דור שמבקש חירות אישית וחיים נורמליים. מגיע לעם באירן חופש אך יותר מזה מגיע לעולם החופשי ולמדינת ישראל שחרור מכוחות האופל. זו השעה לסיים את המלאכה.

המחאה בסין, 1989, בכיכר טיאננמן הדגימה זאת היטב, כשהרחוב בוער, ההכרעה פשוטה, כשהוא דועך, המשטר משיב לעצמו את השליטה, כמעט בלי מאבק חיצוני. ההיסטוריה מלמדת, שוב ושוב, שהזדמנות היא רגע קצרצר, אין להמתין. הססנות היא לעיתים ההחלטה המסוכנת ביותר.

אם המחאה תדעך, לא יהיה עוד "רגע נכון". השאלה לא תהיה אם מותר היה להתערב, אלא מדוע לא עשו זאת. יש רגעים בהיסטוריה שאינם מודיעים על עצמם. אין להם תאריך רשמי, אין אזעקה, אין כותרת אדומה. יש רק תחושה של חלון שנפתח, לאט, בשקט. המחאה באירן נמצאת בדיוק שם. אל למדינת ישראל להתמהמה. יש לפעול ולהבטיח שינוי והפלת המשטר המסוכן באירן. קריסת המשטר באירן באמצעות מכת מחץ של מדינת ישראל, תמצב את מדינת ישראל כמעצמה איזורית ויסלול דרך לשלום אזורי אמיתי.
Author
עורך-דין. עוסק בדין המסחרי, בדיני תאגידים, פירוקים, כינוסים, מיזוגים ובנקאות פרטית ובינלאומית.
תאריך: 13/01/2026 | עודכן: 13/01/2026
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אז איך ארה"ב יכולה לתקוף באירן בצורה משמעותית לנוכח העובדה שכרגע אין אף נושאת מטוסים אמריקנית באזור? לדונלד טראמפ יש כמה אפשרויות, וכדי שיהיה מעניין בואו נניח לרגע שהוא מחליט ללכת בגדול, כמו שהוא אוהב, על תקיפה מונומנטלית ולא על "הקש בגג" למשטר.

הייתי בין הנוכחים לפני חמישים וחמש שנים בשנת 1970 באולם תיאטרון הקאמרי, כשעלתה על הבמה ההצגה "מלכת אמבטיה". מחוץ לאולם היו מהומות של מפגינים. גם בתוך האולם נשמעו קריאות, הדורשות את ביטול ההצגה. זו הייתה אווירה קודרת של קריאות לביטול הצגות. בשנת 1974 דרשה גאולה כהן מעל בימת הכנסת להוריד את ההצגה "אמא קוראז", כי בצעקותיה הבוטות וגסות הרוח הציגה את לאה קניג, המגלמת את אימא קוראז, כמי שמרפה את ידי חיילי צבא הגנה לישראל.

מישל פוקו היה פילוסוף גאוני ומבריק. אני עוד זוכר את הזעזוע האינטלקטואלי האדיר שעברתי, בסוף האלף הקודם, כתוצאה מקריאת ספרו "תולדות המיניות". כל כך נשביתי בקסמו עד שאת התזה לתואר השני בפילוסופיה החלטתי לכתוב על הגותו, למרות שלמדתי במחלקה לפילוסופיה באוניברסיטה אמריקנית, שרוב המרצים בה נמנו על הזרם האנליטי, שהתייחס בביטול גמור לפילוסופיה הקונטיננטלית, שפוקו היה אחד מראשיה. אני, כך חשבתי ביהירותי, אשנה את דעתם.

כל אחד מאיתנו צריך לפעמים תזכורת למה הוא עושה את מה שהוא עושה. מי שרוצה להוביל במדינת ישראל בשדה הפוליטי צריךלעשות זאת בדחיפות. השבוע קיבלתי תזכורת כזו.

האם היה מי שהופתע מן הדיווחים על כוונתם של שניים להיבחר לכנסת הבאה? התשובה לשאלה זו: לא. שניהם לא נזקקים לקיים ברחבי המדינה מסעות הכרות עם בעלי זכות הבחירה שהרי בחודשים האחרונים כיכבו בתקשורת ודומה כי יחסכו ממון רב כדי לשכנע את הבוחרים לשלשל לקלפיות ביום הבוחר את פתקי ההצבעה ה"נכונים".
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il