תיאטרון יפו, מקום מפגש של שפיות ושלום

תיאטרון יפו זיכה אותי בחוויה אומנותית מרגשת, כשצפיתי במחזהו של פרופסור אבנר בן עמוס, רמי ובסאם, המתמקד במסע אישי של אב יהודי ואב פלשתיני, שבנותיהם נקטלו על-ידי השנאה חסרת המעצורים

איתן קלינסקי יומני בלוגרים ישראלי-פלשתיני תגובות
ביפו העתיקה במבנה רב קשתות המשקיף על הים, שהיה בעבר הרחוק בית המושל הטורקי, מתקיים כבר למעלה מעשרים וחמש שנים דגם מלהיב של חיים משותפים. פועל, חי ונושם תיאטרון יפו, הוא מקום מפגש של תרבות ערבית-עברית.

בימים סוערים של גילויי שנאה בין שני עמים, החיים בין הירדן לים, העולים מדי כמה שנים על שרטון של מציאות חיים מדממת, מתקיים בטיילת של יפו ברחוב מפרץ שלמה 10 מפגש תוך גילויי כבוד הדדי ומתוך אמונה בדרך של שלום ופיוס בין התרבות העברית ובין התרבות הערבית. המפגש הוא על במת תיאטרון יפו, המחבק בחום את מרחבי התרבות העברית-הערבית.

תיאטרון יפו זיכה אותי בחוויה אומנותית מרגשת, כשצפיתי במחזהו של פרופסור אבנר בן עמוס, רמי ובסאם, המתמקד במסע אישי של אב יהודי ואב פלשתיני, שבנותיהם נקטלו על-ידי השנאה חסרת המעצורים. שני אבות שכולים, שיצאו מזירת הכאב והשנאה אל תוך זירת הפיוס והרצון להידברות בין שני העמים, החולקים את אדמת ארץ ישראל.

ישבתי בשורה הראשונה, חשתי שאני רוצה לקום ממקום מושבי ולחבק את בסאם ורמי, שתי דמויות של שפיות במציאות של שנאה ואיבה. רציתי לזעוק מדוע אין לנו מיליונים של רמי אלחנן בחברה הישראלית, ואין לנו מיליונים של בסאם עראמין בחברה הערבית. רציתי לחבק את שני האבות, הישראלי והפלשתיני, שהפכו את הטרגדיה האישית שלהם לקריאה אנושית ומרגשת לשלום בין העמים ולתקווה, שנצליח להשתחרר ממלתעות השנאה.

העלילה היא אמתית. עביר, בתו של בסאם עראמין, נהרגה מירי של כדור גומי שירה חייל ישראלי. סמדר, בתו של רמי אלחנן, נהרגה בפיגוע שבצעו פלשתינים במרכז ירושלים. בסאם ורמי מצאו עצמם מתנתקים מהשנאה ותחושות הנקם, ועוברים להנהגת פורום המשפחות השכולות הישראלי-פלשתיני, המונה מעל 800 חברים שכולים, פלשתינים וישראלים, שהוקם לפני 30 שנה. ארגון משותף, המונה מעל 800 הורים שכולים, שבחרו להפוך את הכאב האישי לכוח של פיוס, דיאלוג ושלום, ולא לכוח של שנאה ונקמה.

כאב לי, שהמעמד של שפיות היה בתיאטרון קטן, שהיו בו כ-200 צופים, המעלה את ההצגה כפעמים בחודש ולא באולם תיאטרון גדול, שנוכחים בו מאות רבות של צופים, כשהשפיות והפיוס הם שלאגר השוטף את הארץ כולה. אני מאמין, שהשלאגר הזה עוד ישטוף את 7.5 מיליון היהודים, ו-7.5 מיליון הפלשתינים החיים בין הירדן לים. אני מאמין, שהשלאגר הזה עוד ינוגן, כש-7.5 מיליון היהודים יכירו במאוויי העם הפלשתיני להקמת מדינה עצמאית, ו-7.5 מיליון הפלשתינים יכירו במאוויי העם היהודי לבית לאומי בארץ ישראל.
תאריך: 28/01/2026 | עודכן: 28/01/2026
+האופוזיציה הליברלית שותקת כשסמוטריץ' מצית אש
22:31 28/01/26 | איתן קלינסקי | לרשימה המלאה
סמוטריץ' ובן-גביר אומנם בלעו את גלולת אי-החלת הריבונות, אך מהר מאוד מצאו דרך אלטרנטיבית של מתן גיבוי מוחלט ל"ניקוי" השטחים מנוכחות ערבית
סמוטריץ'. תוכנית מדינית סדורה [צילום: חיים גולדברג/פלאש 90]
+דאהרייה: מחבל שהשליך בקבוק תבערה חוסל בירי כוחות צה"ל 17:43 28/01/26 | עידן יוסף
במהלך פעילות מבצעית אתמול במרחב דאהרייה שבחטיבת יהודה, מחבל שהשליך בקבוק תבערה לעבר כוחות צה"ל חוסל בירי. מחבל נוסף שיידה אבנים נורה וזוהתה פגיעה. מוקדם יותר היום אירע פיגוע דקירה במרחב מחסום המנהרות שבחטיבת עציון - ללא נפגעים. המחבל נוטרל.


מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
תיאטרון יפו, מקום מפגש של שפיות ושלום
תגובות  [ 6 ] מוצגות   [ 6 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
בן ציון
28/01/26 09:55
2
שוחרת שלום.
28/01/26 16:45
3
איה הלא משוכנעים?
29/01/26 10:24
4
בן ציון
30/01/26 08:16
5
שבתשלום לישראל
31/01/26 10:04
6
די לכיבוש
2/02/26 21:09
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / ישראלי-פלשתיני
בלב שטח B מתנחלים הקימו מאחז דרומית מזרחית לשכם סמוך לכפרים קוסרה, ג'וריש, ג'אלוד וטלפית. הצבא הודיע, שהמאחז בלב שטח שהוא בסמכות הרשות הפלשתינית, לכן יש לפנותו. למעשה באותו יום המתנחלים חזרו והתיישבו במקום שפונה. אנחנו עדים לעוצמת פער בין הודעות כל גורמי הביטחון, שהמאחז פונה ובין העובדות במציאות, שהמאחז קיים ואף מתרחב.

ראיתי בטלוויזיה את רשימת הפייק ניוז של השנה. אבל, לא מצאתי שם את הפייק ניוז של המאה: האג'נדה הפלשתינית. האג'נדה הפלשתינית קובעת שליהודים אין זכויות בארץ ישראל כי הם קולוניאליסטים אירופים ששדדו מהם את אדמתם. העובדות ההיסטוריות מפריכות את האג'נדה הפלשתינית אבל למרבה התימהון העולם קונה את השקרים של הפלשתינים וכתוצאה מהשקרים האנטישמיות התגברה בכל העולם וחייהם של היהודים היו להפקר.

ועדת המשנה של ועדת החוץ והביטחון למדיניות חוץ והסברה, בראשות ח"כ משה טור פז, קיימה (25.1.26) דיון שעסק במערכת הכלכלית בעזה. חלקו הראשון של הדיון התקיים בפומבי וחלקו השני במתכונת חסויה.
25/01/2026 | עידן יוסף | חדשות

כוחות הביטחון השלימו (22.1.26) מבצע חטיבתי נרחב בשכונת ג'בל ג'והר בעיר חברון, במסגרת פעילות מתמשכת לסיכול טרור ולמיגור תופעת החזקת אמצעי לחימה בלתי חוקיים במרחב חטיבת יהודה.
23/01/2026 | עידן יוסף | חדשות

ביום שבת עשרות מתנחלים רעולי פנים נכנסו לכפר מוחמאס, הנמצא דרום-מזרח לרמאללה. המתנחלים הציתו מבנים, עשרות פחונים אוהלי רועים, כלי רכב ופצעו תושבים. כן נפצע פעיל זכויות אדם, שבא לסייע לקהילת רועים בדואית שחיה במקום. משטרת ישראל טוענת, שהאחריות למה שקרה במוחמאס זו באחריות הצבא, הצבא טוען שהאחריות מוטלת על המשטרה, והתוצאה שאף לא מתנחל אחד נעצר.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il