|
קונים טרי [צילום: שלומי כהן/פלאש 90]
|
|
|
|
|
הצרפתים אוהבים מזון טרי וניגשים כל יום למאפיה השכונתית לקנות בגט טרי ו/או לירקן / מכולת / סופר, לקנות ירקות וגבינה. אצלנו היה נהוג לפני כעשור שניים "לרכז קניות" ולהעמיס את המקפיא הביתי, מאז חל גם אצלנו שינויים בהרגלי הקניה, התרגלנו לעובדה שחנויות המזון זמינות ונגישות בדרך-כלל וחבל "לממן" את הסופר ולהחזיק את המלאי המיותר אצלנו בבית (מכירות המקפיאים, שהיו פעם להיט בכל בית, הולכות ויורדות מדי שנה). גם המבצעים היום הם לא משהו וחבל לקנות דברים עודפים ומיותרים לבית.
מנגד, חל שינוי במודעות של הציבור לבריאות ולטריות, מושגים שבדרך-כלל הולכים טוב זה עם זה. עדיין ישנם מרכולים ורשתות, שטרם הפנימו מציאות זו ועדיין מדפי השימורים והמזון היבש תופס שטחים נרחבים מאוד.
הידעת?
באוסטרליה שם המודעות לנושא הטריות נמצאת במקום גבוה ביותר. נראה מדפים ארוכים של מיצים טבעיים סחוטים טרי, ירקות ופירות חתוכים ומוכנים לאכילה ומנגד מדף שימורים קטן או ברוחב של מדף אחד בודד.