שופטי בג"ץ, מישכו ידיכם <br>

הם חושבים להיות מומחים יותר מהרבנות הראשית לישראל ביעודו של הכותל, במהות התפילה, במהות ההלכה, במהות היהדות. כאילו למדו שלושים שנה בישיבה. הם מתיימרים לקבוע סדרי המקום המקודש ביותר בימינו המשמש לדת ישראל, ולמי תינתן סמכות ליזום סדרי תפילה
מאמרים תגובות
רבנו הגדול הרמב"ם מציין כמה פעמים בצער רב את התופעה שאנשים מתבטאים בביטחון מופרז בתחום לא להם. גלינוס היה בלי ספק רופא גאוני, אך מהרגע שלקח לעצמו את הסמכות לקבוע בפילוסופיה, מקצוע שלא למד, הוא נתכסה בוז וקלון. וכן הרופא אלראזי.

התופעה לא פסקה בימינו, ואפשר למצוא חתן פרס נובל בכימיה שיודע לקבוע אם יהודה ושומרון שייכת לעם ישראל או לעם ערבי, זמר שנותן הוראת לראש הממשלה, מנהל חשבונות שמודיע לרמטכ"ל איפה להציב כוחות, ומוכר גלידות המחלק כספו של רוטשילד.

אבל ציפינו ששופטי הבג"ץ, האמורים להיות אנשים חכמים ונבונים, לא ישפילו את עצמם לגיחוך הזה. ברור שאנו מעדיפים בית דין של תורה, אך אנו מבינים שבינתיים הם הרשות השיפוטית הגבוהה במדינתנו.

טעינו. הם חושבים להיות מומחים יותר מהרבנות הראשית לישראל ביעודו של הכותל, במהות התפילה, במהות ההלכה, במהות היהדות. כאילו למדו שלושים שנה בישיבה תלמוד בבלי וירושלמי, רמב"ם ושולחן ערוך, הם מתיימרים לקבוע סדרי המקום המקודש ביותר בימינו המשמש לדת ישראל, ולמי תינתן סמכות ליזום סדרי תפילה.

אך ייאמר לזכותם שלא יעלה על דעתם לקבוע סדרים במקומות תפילה נוצריים או מוסלמיים. לפחות בכך הם מבינים שאינם מבינים.

לכן אנא מכם, שופטי הבג"ץ הנכבדים, חדלו לבזות את עצמכם. אל תשימו עצמכם ללעג בפני כל יהודי בריא ביהדותו ואפילו בפני כל גוי ישר בנפשו, או כמו שאומרים באמריקנית עממית:
Don't Touch My Tomatoes!
אל תגעו בתחום לא לכם!
הכותב הוא ראש ישיבת עטרת ירושלים ורב הישוב בית אל
תאריך: 27/08/2017 | עודכן: 27/08/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
שופטי בג"ץ, מישכו ידיכם
תגובות  [ 6 ] מוצגות   [ 6 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
יוסי ד.
27/08/17 17:11
2
הירונימוס
27/08/17 20:39
 
ב_שמואל
28/08/17 14:14
3
ב_שמואל
28/08/17 12:30
4
רימונה
31/08/17 20:22
5
אחד העם
1/09/17 02:33
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עוד כמה תגובות קצרות בדרך כלל - בנושאים גדולים כקטנים, שהציקו לי, או עניינו אותי והפעם - נטאי, נטישה, סיוע וגאולה

ישנו "כוכב" חדשות ששוב ושוב התקשורת הישראלית נותנת לו פתחון פה מכוער, עד כדי שערוריות זוועה. מנגד, הרי שאלה שמעלים אותו לשידורים בוכים על קיצוניותו ומטיפים לא לעלותו שוב פעם, עד הפעם... הבאה! מאחר שאינני מאמין ב"מקרה" בכול הנוגע להעלאת אישים ותופעות בטלוויזיה הישראלית, הרי שכנראה העלתו של האיש מביאה גם קורת רוח למישהו. אבל לא בזה רציתי לדון, אלא בתרכובת הגזענות וההקצנה שפיו פולט ללא הפסקה. אני מכיר פרופסורים מכובדים ממנו ובמקביל גם אישים המיצגים יותר ממנו את גווני הציבוריות הישראלית, ובעלי מטען ידע והשקפה גדולים ממנו. אבל אותו ואת דבריו נאלצים כולם לשמוע. מנגד, בהאזנה בין השורות לרעיונותיו הרי שאי-אפשר לומר שאין מאחוריהם מסר והשקפה. מסתמא שבליל הפרובוקציות שלו מצליח להסתיר את ההיגיון בדבריו. המראיינים והמתמודדים מולו תמיד מנסים להצביע על אישיותו ה"מעורערת" ועל מוחו כאחראיים לדברי הבלע הללו. הסברים "פסיכולוגיים" כאלה מתאימים יותר למדינות חשוכות שתמיד שונאות להתמודד עם האמת נגדן ואז מאשפזות את מתנגדיהן. אם נקלף את הפרובוקציות שלו ונערוך "בורר" לדבריו נגלה שדבריו בהחלט רחוקים מלהיות חסרי שחר. הוא איננו סובל מבורות ודבריו נאמרים בכנות ולא מתוך משוא פנים. לדעתי חצרוני מייצג את רוב ה"אליתא" בציבור הישראלי, ששונאת אותו בגלל שהוא אומר את מה שהם מסתירים מאיתנו, ומנסים לתמרן אותנו מבלי שיאמרו מהי באמת מטרתם. לא לחינם הוא זוכה לעודף שעות שידור, כדי שאלה שחושבים כמוהו בשקט יחבטו בו וכך יתנערו בפומבי מגזענותם והתנשאותם. והעיקר, המסקנה הסופית שלו כל כך נכונה שהדומים לו פוחדים ממנה כמאש, ולכן הם מציגים אותו כ"קוריוז".

התרת ההפגנות כנגד היועץ המשפטי לממשלה על-ידי הבג"ץ היא הפתח להרס מעמד הרשות השופטת.

המוח היהודי ידוע בכל העולם. כבר דיברו על זה. על החלק היהודי בקרב מקבלי פרס הנובל (196 מתוך 881 - 22 אחוזים) לעומת חלקו הקטן מאוד באוכלוסייה. חברת מובילאיי שנמכרה לא מזמן לחברת אינטל, ועוד המצאות שהבאנו לעולם. תארו לעצמכם עולם בלי וייבר, פייסבוק (מארק צוקרברג הוא יהודי) או וויז.


+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il