מחרימי ההווה מול חולמי העתיד

כאשר גופים פוליטיים ואורגנים של הממשל מחרימים טכס, שאושר על-ידי הממשלה, הם פוגעים בעמודי התווך של השלטון ושלטון החוק ● פוליטיקאים בהווה שמחרימים טכסים ממשלתיים, ישלמו על כך ביוקר עם מפלגותיהם בעתיד ● החרמה היום - תחזור כבומרנג אליהם מחר
אברהם פכטר מאמרים תגובות
התקדים של החרמת טקס ממלכתי - פועל לשני הכיוונים, גם בשינוי הממשל או במהפך פוליטי. יש קונצנזוס של רוב הציבור היהודי ציוני, שגבולות 67 לא יחזרו ולא יהיו קו גבול של ישראל. כאשר נשיאת בית המשפט העליון מחרימה טקס ממלכתי, שלא תתפלא שהממשלה ורוב הכנסת יחרימו ויתנערו מבית המשפט העליון. השתתפות בטקס - אינה מחייבת הסכמה לכל מהלכי הממשלה אלא מתן כבוד לכנסת.


החרמות - הם מהלך מסוכן

החרמת טקס ממלכתי על-ידי גופים פוליטיים לרבות החלטת נשיאת בית המשפט העליון היא פגיעה ועלבון באושיות השלטון וחרם על ממשלה נבחרת. השתתפות בטקס שאושר על-ידי הממשלה הוא עניין של כיבוד השלטון הקיים. השתתפות בטקס אינה בהכרח הסכמה על כל מהלכיה, אלא ביטוי לקבלת רוב העם שבחר בממשלה. יו"ר העבודה גבאי שמחרים את הטקס ומפלגתו, וכן הגופים האחרים, ישלמו על כך ביוקר בעתיד. נשיאת העליון שפגעה בממשלה שלא תתפלא שהממשלה תפגע בבית המשפט והוא יאבד עוד נדבך מאימון הציבור. שימו לב לאבסורד - רוב הישובים בגולן וביש"ע, הוקמו באישור ובעידוד ממשלת העבודה אלון, רבין, ברק ונתמכו על ידם. היום יש קונצנזוס שלא תהיה חזרה לגבולות 67 כך שמהלך החרם לא הגיוני ולא נבון. שהרי חרם מעין זה פועל כבומרנג כי עם חילופי השלטון התקדים יחול וישיג גם אותם. לאמור, שטות שאתה עושה היום תשלם עליה ביוקר בעתיד.

הפיגוע הקטלני בהר-אדר

מחבל רצח 3 מאבטחים ופצע קשה שלישי במחסום הר אדר. מבירור העובדות כפי שהוצגו בתקשורת נראה לי שהיה כשל חמור בתגובה של החילים במקום. מהרגע שחשדו במחבל ואפשרו לו לירות ב-4 חיילים ועד לתגובה שהייתה מאוחרת למדי. ברגע שהמחבל שלף את הנשק היה צריך לחסלו ולא אחרי שאפשרו לו לרצוח שלושה ואחד כמעט ולירות 10 כדורים. אני מקווה מאוד שלא יתברר שהיה כאן אפקט אזריא. תנחומים למשפחות.

פרס מפעל חיים - למוזיקאי שלמה גרוניך

אחרי 25 שנה באה אישה ועושה שימיג פומבי לאדם, בעיתוי קלאסי, כדי להדביק לו כתם של מטרידן. צריך לשלוח מסר ברור וחד לכל המתלוננות והמתלוננים בעם כי תקופת ההתיישנות היא המסגרת החוקית לתלונות. מעבר לכך זאת הטרדה הפוכה, זאת חוצפה, זאת נקמה זולה, העולה כדי תביעת לשון הרע, דיבה ופיצויים. ודבר נוסף: גברת שתקת 25 שנה? ממליץ שתשתקי 25 שנה נוספות. כל הרעיון של תקופת ההתיישנות לשים קץ לפרשה ולתת לאדם להמשיך ללא כתם בעברו לא רק פלילי אלא גם ציבורי וכל זה בתנאי שהיה ממש בתלונה והיא אינה המצאה לצורך נקמה מאוחרת או תקווה שענב יגלוש לדקולטה.

תפילתי ליום כיפור

אני מקווה שכשלון הבנת הנקרא כשלון הקונספציה של סבירות נמוכה למרות כל הנורות שדלקו והבהבו סביב לא יחזרו על עצמם. המציאות מוכיחה שהמסקנות לא הופנמו במלואן ומלחמת לבנון השנייה היא הוכחה חותכת. תורת המינים של דרווין מלמדת שהחזק הוא ששורד וזאת כל תורת הקיום וההמשכיות על רגל אחת. באיזורינו ובמצבנו ביטחון הקיום תלוי בחוזקינו, בעוצמתינו ובמעשי ידינו. יש לי הרגשה שלא כל נבחרינו ומנהיגנו ערים לסיטואציה ולתפישת עולם זאת שיכולה לקבוע את עתידינו. זאת תפילתי, זאת תקוותי שנמשיך לעמוד איתן כנגד כל אויבנו מבחוץ ומבפנים ושתמצא הדרך לאחד את הקרעים למען ביטחון המדינה והמשך שגשוגה כמדינה יהודית דמוקרטית מדינת הלאום היהודי ברוח הכרזת המדינה. זאת תפילתי ליום הכיפורים הזה.
הכותב הוא עורך-דין, בעל תואר שני במשפטים, המתמחה במשפט פלילי, צבאי וציבורי, והיה בעבר מדריך בקורס קציני שריון, ראש לשכה של האלוף טל, פרקליט צבאי, יועץ משפטי ביו"ש וברצועת עזה, שופט צבאי בדרגת סא"ל, סגן פרקליט מחוז, משנה ליועץ המשפטי של מועצת העיתונות ופרשן משפטי בהווה.
תאריך: 02/10/2017 | עודכן: 03/10/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
מחרימי ההווה מול חולמי העתיד
תגובות  [ 3 ] מוצגות   [ 3 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
לתת לגיטימציה
2/10/17 10:38
 
בני בנקר
3/10/17 10:42
2
בני בנקר
3/10/17 10:33

בלוגרים נוספים ברשת
הנערה אסתר גיטה דינר ע''ה
09/10/2026 | 15:26 | חיים שאולזון | [email protected]

זמני התפילות בשבת בגור
09/10/2026 | 15:20 | חיים שאולזון | [email protected]

מולד - חשון תשפ"ז
09/10/2026 | 15:11 | חיים שאולזון | [email protected]
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]