פיני כהן מוכר מניות רדומות אותן קיבל כהטבה פסולה

פיני כהן חתם בספטמבר 2017 על עסקה למכירת מניותיו בחברת דוידוף סוכנות לביטוח סוד כמוס הוא כיצד קיבל בשנות ה-80' את אותן מניות (12%) בעת שכיהן כמנכ"ל אררט ופעל למען דוידוף תוך ניגוד עניינים
יואב יצחק מאמרים תגובות
אחת העסקות המעניינות שנעשו בתקופה האחרונה, בשקט בשקט ו"מתחת לרדאר", בוצעה במניות חברת דוידוף סוכנות לביטוח. על-פי הסכם שנכרת, רוני דוידוף רוכש את מניותיו של פיני כהן בחברה לפי שווי 400 מיליון ש"ח. השלב הראשון בוצע בספטמבר 2017. העסקה עשויה עתה לעורר שאלות ולחייב בדיקה מצד כמה גורמים, נוכח הורתה כפי שנבהיר להלן.

פיני כהן החזיק 12% ממניות סוכנות הביטוח. דא-עקא, סוד כמוס הוא שאת המניות הוא קיבל בשנות ה-80' או רכש במחירים מגוחכים, ובדרך בעייתית: בתקופה שכיהן בתפקיד מנכ"ל חברת הביטוח אררט, הוא קיבל מאחורי הקלעים מניות בחברת דוידוב סוכנות לביטוח שהייתה בתחילת דרכה. פיני כהן ניצל אז, בתמורה, את מעמדו באררט, והפעיל גורמים נוספים כדי שידחפו לקוחות לסוכנות דוידוף. פיני כהן פעל אז להעצמת הסוכנות תוך ניגוד עניינים ברור ופסול, ובפועל קיבל את אותן מניות כהטבה מפוקפקת. ברי כי קבלת המניות לא דווחה לחברי מועצת המנהלים של אררט ועד עתה לא ברור האם שילם בזמנו מס בגין ההטבוה הגלומה.

שנים רבות נהג פיני כהן במניות אלה כבמניות רדומות. פיני כהן פרש מאררט והמשיך בדרכו. הוא נמנע מלסחור בהן, ובפועל המתין שנים רבות כדי לממש את אותה הטבה פסולה שקיבל. פיני כהן מונה בהמשך למנכ"ל קבוצת ההחזקות דאז אפריקה ישראל. לאחר מכן מונה ליו"ר ושותף בחברת הנדל"ן אמריקה ישראל ויו"ר קרן נוי המשקיעה בתשתיות (העוסקת בהשקעה במיזמים גדולים).

ניתנת האמת להיאמר: פיני כהן העז בזמנו לקבל את המניות, באופן שקיבלן, בגלל הסביבה המושחתת שבה פעל. יד רחצה יד. אלא שעתה טעונה עסקה זו בדיקה מצד רשות המיסים, ולו לשם סיווג העסקה/הרווח וחבות המס בגינה.
Author
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך: 26/05/2018 | עודכן: 26/05/2018
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
פיני כהן מוכר מניות רדומות אותן קיבל כהטבה פסולה
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יש שופטים בירושלים. יש גם חברי כנסת ושרים. בירת ישראל היא ירושלים. תודה מקרב לב לראש הממשלה נתניהו ולנשיא ארה"ב טראמפ ש-70 שנה לאחר הקמת המדינה מקבלת ירושלים מעמד בינלאומי כבירת ישראל.

בדרך כלל פרשת השבוע נָשֹׂא נקראת בשבת שאחרי חג השבועות. כלומר, החג החשוב הזה, האמצעי בין שלושת הרגלים, חל בין פרשת במדבר שקודמת לו תמיד ובין פרשת נשא שעל הרוב נקראת לאחריו. פרט מיוחד הבולט בחג הזה הוא שלמרות היותו רגל בפני עצמו הוא נמשך יום אחד בלבד, בשונה מפסח וסוכות הנמשכים שבעה ושמונה ימים. ולכאורה, מדוע נגרע חלקו של שבועות מחלקם של שני הרגלים האחרים? כ"ק אדמו"ר מליובביץ' מסביר שלא מדובר בגרעון אלא אדרבה, בתוספת; הפסח מבטא את חסדו הגדול של הקב"ה שהוציא אותנו מבית עבדים בלי שנהיה ראויים לכך מצד עצמנו, חג הסוכות מבטא את הגבורה הנדרשת מאתנו לשוב אל ה' ושניהם בתהליך מתמשך.

הניצחון של חיזבאללה בבחירות האחרונות בלבנון לא היה מפתיע. במרוצת השנים האחרונות חלו התפתחויות ושינויים שהכשירו את הקרקע לעליית כוחו של חיזבאללה.

הדבר היחיד שמונע וימשיך למנוע את הקמתה של ממשלה חלופית הוא האגו של מי שרק איחוד כוחותיהם יאפשר זאת. אי-הנכונות של מי שספק אם הם ראויים להיות מספר שתים בחיים לא יסכימו לא להיות מספר אחת, ודי בכך כדי להכשיל כל ניסיון לאיחוד.

אין שום סיכוי למגר את הזנות, ושלא יהיו לאיש בשל כך אשליות כלשהן. הגם שהזנות היא רעה חולה, הפושה ונפוצה בארץ הקודש, אין שום דרך להציב לה מחסום, וצריך, לפיכך, לעשות את הכל כדי ללמוד לחיות עימה בשלום.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il