|
יואב יצחק
היועצת המשפטית לממשלה מחויבת לפעול ליישום החוק ולמען האינטרס הציבורי היא אינה מחויבת לתת גיבוי עיוור לשגיאות שנעשו על-ידי בכירים בפרקליטות או קודמה אביחי מנדלבליט בנסיבות החדשו...
|
|
|
איתמר לוין
החוקרים לא הציגו לשלמה פילבר מסמכים שלא עלו בקנה אחד עם תזת החקירה, ואפילו לא תפסו חלק מהם ז'ק חן סיים לחקור בסוגיית הרגולציה וממחר ינסה בועז בן-צור להוכיח ש"פגישת ההכוונה" בכלל ...
|
|
הבלוגרים הנקראים ביותר ב- News1
|
|
|
קובי סודרי (נולד: 26 באפריל 1967), משפטן ואיש תקשורת.
|
|
|
|
|
נשיא אוקראינה ווֹלוֹדימיר אוֹלֶכְּסָנדרוביץ' זֵלֶנסקי (נולד: 25 בינואר 1978), פוליטיקאי, קומיקאי ושחקן אוקראינה
|
|
|
|
|
פוליטיקאי רוסי סרגיי קוזוגטוביץ' שויו (נולד: 21 במאי 1955), פוליטיקאי רוסי. בנובמבר 2012 מונה לכהן כשר ההגנה של רוסיה. ממנהיגי מפלגת "רוסיה המאוחדת", המפלגה התומכת בשלטונו של ולידמיר פוטין
|
|
|
|
|
הסינים באים! הזדמנות תנופה לחדשנות הישראלית
|
|
מעצמה טכנולוגית עולמית [צילום: איתן לסרי - אתגר, יח"צ]
|
|
|
|
|
החברות הסיניות מעורבות גם בעשרות פרויקטים אסטרטגיים של תשתיות בישראל הסינים מעוניינים ללמוד מאתנו על מחקר חקלאי יש לנו מכון וולקני מהטובים בעולם ונוכל לסייע בפיתוח מערכות המזון העולמיות בסיוע צמחים וחלבונים חדשים, בשימוש בטכנולוגיות גידול דגים בים וביבשה ועוד
▪ ▪ ▪
במדינת הענק גילו בשנים האחרונות את הטכנולוגיה הישראלית: אנשי עסקים ובכירי ממשל רבים מגיעים לביקורים, וחברות מסין מקימות כאן מרכזי פיתוח וההשקעות זורמות לשוק הישראלי. זו הזדמנות שאסור לנו לפספס. סין היא הכלכלה השנייה בגודלה בעולם והיא צומחת במהירות שיא. ישראל היא בין המדינות המובילות בחדשנות בעולם, והיא מעצמה טכנולוגית עולמית. הצמיחה המתמשכת של שתי המדינות והכלכלות הללו מצריכה חדשנות וקנה מידה. השילוב בין הטכנולוגיה הישראלית בחדשנות עם התעשיה, המומחיות והשווקים הסינים הוא רב עוצמה. השבוע הסתיים עם ביקורו החשוב של סגן נשיא סין - וואנג צי'-שאן Qishan) (Wang שיחד עם רה"מ נתניהו עמדו בראש המפגש הרביעי של ועדת החדשנות ישראל-סין בירושלים, ופתחו את אירועי ועידת ראש ה ממשלה לחדשנות לצד משלחת של מנהיגים וראשי חברות טכנולוגיה מובילות בעולם, וכבר השבוע מגיעות אלינו שתי משלחות נוספות בהובלתו של סגן מושל מחוז יונאן (YUNNAN) בסין, צונג גואואינג (Zong Guoying), שביקר השבוע לראשונה בישראל בביקור מכונן למטרת מינוף מהלכים עסקיים ואולי אף מדיניים בין המחוז השוכן בדרום מערב סין, שבו האוכלוסייה מונה כ-50 מיליון תושבים, לבין ישראל. סגן המושל הגיע יחד עם נציגי חברות טכנולוגיה ושירותים נוספים להשתתף בכנס חדשנות ועסקים עם ארגון הסחר של מחוז יונאן. לחברות בישראל ובכלל קיימת תחושה של הגברת הנוכחות של אנשי ממשל ועסקים מסין בישראל. המשלחת הסינית לישראל, כללה שרים וסגני שרים מ-13 משרדי ממשלה סיניים. במהלך המפגש רה"מ וסגן נשיא סין קיבלו דיווח על התקדמות בשיתופי הפעולה, חתמו על 8 הסכמים משותפים בתחומי המדע והטכנולוגיה, מדעי החיים, חדשנות, בריאות דיגיטלית וחקלאות. כמו-כן, נחתמה תוכנית הפעולה של ועדת החדשנות 2018-2021.
מדוע אם כן הסינים באים לישראל? מה יש להם לחפש כאן? האם הגעתם הנה מהווה תנופה לקידום הטכנולוגיה שלנו ולצמיחת המשק הישראלי בעולם או גם מהווה סיכון כלשהו להישגי החדשנות והידע הישראלי שצברנו בעמל רב? התשובה לשאלות אלו נעוצה בתוצאות התהליכים המתרחשים בפועל בשטח. בעשור האחרון ניכרת עליה בביקורי נציגי ממשל בכירים כגון יו"ר הפרלמנט, סגנית ראש הממשלה, שר המדע והטכנולוגיה וכעת הביקור החשוב מזה 18 שנה! של סגן נשיא סין מאז ביקורו של הנשיא ג’יאנג דזה-מין בשנת 2000. במקביל, ניכרת עליה דרמטית במעורבותם של נציגי חברות מובילות מסין בשיתופי פעולה בינלאומיים עם ישראלים בכלל ובישראל בפרט!. חברות סיניות כבר פותחות מרכזי מחקר ופיתוח ברחבי ישראל, ומצטרפות למאות חברות בינלאומיות אחרות שבחרו בישראל כמרכז החדשנות שלהם. ידועה בעולם כולו
החברות הסיניות מעורבות גם בעשרות פרויקטים אסטרטגיים של תשתיות בישראל. הסינים מעוניינים ללמוד מאתנו על מחקר חקלאי. יש לנו מכון וולקני מהטובים בעולם ונוכל לסייע בפיתוח מערכות המזון העולמיות בסיוע צמחים וחלבונים חדשים, בשימוש בטכנולוגיות גידול דגים בים וביבשה ועוד. אנו רוצים לשתף פעולה בטכנולוגיה, בבריאות, במזון, במים, בדברים שהעולם יכול ללמוד מאיתנו רבות. "במשך 70 שנה ישראל הפכה ממדינת הגירה עם יסודות חלשים לאחת המדינות החזקות ביותר במזרח התיכון, בשל החדשנות", אמר סגן נשיא סין השבוע והוסיף: "גם סין במשך 40 השנה האחרונות הפכה להיות אחת הכלכלות המובילות בעולם, מתוך מדינה נחשלת שהייתה בעבר. ישראל כיום היא מדינה ידועה בעולם כולו בשל החדשנות שלה וסין הופכת את כלכלתה במהירות רבה לאיכותית, גדולה וחדשנית. בין שתי המדינות יש הרבה מן המשותף והרבה שניתן להשיג באמצעות שיתוף פעולה". ג'ק מא - מייסד ויו"ר קבוצת ענקית האינטרנט הסינית "עלי-באבא" תמך בגישה דומה ואמר השבוע: "בישראל אין משאבים, אין מים, אבל יש פה חדשנות, למען ההישרדות. אין לכם יהלומים, אבל יש לכם את אחת הבורסות ליהלומים הגדולות בעולם. אין לכם מים אבל אתם אחד מיצואני הפירות הגדולים לאירופה. זה מדהים"...וסיכם: "החדשנות של ישראל היא בכל מקום, צריך אומץ וחוצפה, אם יש לך שכל ולב אז הכל אפשרי". שיתוף הפעולה ההולך וגדל בין סין וישראל מושתת בעיקר על החדשנות הישראלית והצורך הסיני בהרחבת היכולות הטכנולוגיות שלה. מדובר במדיניות בהנחייתו של הנשיא הסיני, שי ג׳ינפינג, שהבין כי יש לבסס את הצמיחה על חדשנות ויצירתיות לאחר שהצמיחה שהתבססה על כוח העבודה הזול הגיעה לכדי מיצוי. סגן הנשיא וואנג, ידוע בכך שאינו מרבה בנסיעות מחוץ לגבולות המדינה, לכן העובדה שאישיות כה בכירה הגיעה לביקור בארץ יש בה משום הכרה סינית בחשיבותה ובחיזוק מעמדה של ישראל. כפי שמשתקף מאופיו של הביקור, מכמות השרים שהגיעו איתו ומאנשי העסקים הבכירים שהתלוו אליו, הסינים מעוניינים בעיקר בחדשנות הטכנולוגית שיש לישראל להציע.
בסיכום שני ביקורים שסייענו לקדם השבוע, נחתמו הסכמי שיתופי פעולה אסטרטגיים בין נציגי המשלחת בהובלתו של סגן מושל מחוז יונאן (YUNNAN) בסין, צונג גואואינג (Zong Guoying), לבין חברות ומוסדות ישראלים בין היתר בתחומים: חקלאות, טכנולוגיה ירוקה וחדשנות עם החברות הישראליות אמן, כי"ל ועוד. אירוח המשלחת וארגון הכנס העסקי אורגנו על-ידי לשכת הסחר של מחוז יונאן וישראל ובסיוע החברות אמן, אתגר פתרונות אסטרטגיים ויזמות ושותפים נוספים.
לסיכום ייאמר, כי הגעתן של שלוש משלחות חשובות לישראל בשבוע אחד מעידות כי הצד הסיני מאוד רציני בכוונותיו ומעוניין לחזק את הקשרים ולקדם את העסקים בינינו, במקרה זה, סיפורה של ישראל ויכולותיה הטכנולוגיות הוא סיפור ייחודי יוצא מן הכלל שלא נראה ברמה העולמית והסינים מבינים כעת טוב יותר מאחרים את היתרונות הללו שלנו ומבקשים לשתף פעולה איתם.
סין [צילום: איתן לסרי - אתגר, יח"צ]
|
|
|
|
סגן מושל מחוז יונאן יחד עם שגריר סין בישראל וד"ר איתן לסרי [צילום: איתן לסרי - אתגר, יח"צ]
|
|
|
|
תמונת בכירי המשלחת מיונאן סין על הבמה [צילום: איתן לסרי - אתגר, יח"צ]
|
|
|
|
חתימת הסכם קבוצת אמן עם הסינים [צילום: איתן לסרי - אתגר, יח"צ]
|
|
|
|
חבר הכנסת אמיר אוחנה עם איש העסקים ניר גלעד ואמיר פסטרנק
[צילום: איתן לסרי - אתגר, יח"צ]
|
|
|
|
|
הכותב משמש כמנכ"ל אתגר פתרונות אסטרטגיים, ושימש כיועץ בכיר לראש הממשלה וכמרצה באוניברסיטת בר-אילן. פועל בעיקר בשווקים מתפתחים כמו סין, טורקיה ואוקראינה ועוד.
|
|
תאריך:
|
04/11/2018
|
|
|
עודכן:
|
04/11/2018
|
|
ד"ר איתן לסרי
|
הסינים באים! הזדמנות תנופה לחדשנות הישראלית
|
|
|
כותרת ההודעה
|
שם הכותב
|
שעה תאריך
|
|
1
|
|
לוגי
|
5/11/18 12:26
|
|
לירידה מן הארץ יש, מן הסתם, היסטוריה ארוכה כאורך הגלות. היא חוזרת ושבה בימינו אלה אל הכותרות, בעיקר בעטיים של הישראלים שהיגרו לגרמניה בשל מצבם הבלכלי הירוד, ובשל אותם ישראלים לשעבר שהיגרו לארה"ב.
|
|
|
"על הפליט לישון תחת כיפת השמיים, כדי שלא ישכח שיש לו שמיים אחרים. עליו לעבוד כמשרת (בעבודה קשה) כדי שלא ישכח שיש לו משימה לאומית. עליו להתנגד לקליטה כדי שלא ישכח את פלשתין"
|
|
|
יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן יגיע בקרוב למסקט, בירת נסיכות עומאן, לשיחות עם שליטה, הסולטן קאבוס בן סעיד.
|
|
|
מן הראוי לפתוח באמירה הנחרצת של ד"ר אורי מילשטיין בראיון לעיתונאי עופר אדרת במוסף הארץ ביום ו' 2.11 - "אני מתנגד לרצח, ודאי לרצח ראש ה ממשלה."
|
|
|
כל מי שאי פעם קרא את ספר הספרים זוכר בוודאי את האמרה "הזורע רוח יקצור סופה". אינני בטוח אם כל הקוראים יודעים מה פירוש המשפט הזה ולכן חשוב לפרש להם את המלים הנפלאות האלה שהן למעשה אמירה מוסרית שמשמעותה ברורה וחשוב ללמוד ממנה. וזה הפירוש: מי שמנסה לעורר מהומות, להפחיד את הבריות ללא סיבה, לזרוע שנאה בין איש לרעהו ולפגוע בכל מי שרק ניתן, עלול לגלות במהירות שהתוצאות השליליות של מעשיו ודיבוריו ישובו אליו ויפגעו בו כפל כפליים.
|
|
|
|
|
|