|
אורי מילשטיין
יעילות כיבוש כוויית על-ידי עירק; גיבוש הקואליציה נגד עירק סדאם חוסיין איתר את נקודת התורפה המערבית - מרד בשר התותחים ישו - נביא מרד בשר התותחים; מה בין ישעיהו הנביא לישו אחרי...
|
|
|
טובה ספרא
הקורונה תמשיך להשפיע על חיי היומיום, ולא יהיה קל, גם בחודשים הבאים. נובמבר יהיה קשה במיוחד. פתיחת הגבולות וחידוש הטיסות מסתמנים מפברואר. בנט צריך לזכור ש"סקרים הם כמו בושם". כוכב מ...
|
|
|
עו"ד גל גורודיסקי
תקנות סדר הדין האזרחי החדשות מחייבות את הצדדים לפנות לגישור - אך מגבילות את מספר המגשרים, ואף מונעות כניסתם של חדשים לתחום משום שהן מונעות מהם לצבור את הניסיון הדרוש
|
|
הבלוגרים הנקראים ביותר ב- News1
|
|
|
עורך דין רועי בלכר, (נולד: 1970) עורך דין ישראלי. שותף מייסד במשרד עורכי הדין KRB.
|
|
|
|
|
קומיקאי, שחקן גורי אלפי (נולד: 18 בספטמבר 1976), ישראל. קומיקאי, שחקן, זמר, במאי ויוצר טלוויזיה ישראלי.
|
|
|
|
|
שחקנית מגי אזרזר (נולדה: 10 בספטמבר 1986), שחקנית ישראלית. שמה המלא: מרגלית אזרזר סבג.
|
|
|
|
|
|
נתניהו. ימתין [צילום: מרק ישראל סלם/פלאש 90]
|
|
|
|
|
יש להבין את טענותיו של נתניהו כלפי הפרקליטות בעניין דרישותיו להתעמת עם עדי המדינה בטענות אלו ובסירוב הפרקליטות להענות לדרישותיו, רוצה נתניהו להמחיש את אי-האמון שהוא רוחש לה - דבר שיש בו ליצור נסיבות מתאימות שיצדיקו, לפחות ציבורית, ויתור על הליך השימוע
▪ ▪ ▪
הכרזתו של נתניהו בפתח "ההודעה הדרמטית" שבה הקפיד להדגיש כי "יש שופטים בירושלים" נועדה, כך נראה, ליצור במופגן חציצה של ממש בין השופטים מצד אחד לבין הפרקליטות והיועץ המשפטי ל ממשלה מצד שני.
משמעות הדברים, בנסיבות העניין, היא כי נתניהו רוצה להפגין את אמונו בשופטים בלבד, וכך להבליט את חוסר האמון שהוא רוחש לפרקליטות, וכל זאת כדי להכשיר את הקרקע ואת דעת הקהל לקראת הודעה מצידו שהוא מוותר ומדלג על הליך ה שימוע בפני הפרקליטות, וכל זאת כדי להוציא את האמת לאור במקום שבו הצדק שולט ללא מיצרים. כלומר, בבית המשפט.
לא נתייגע כאן בניתוח יתרונותיו וחסרונותיו של הליך השימוע, ונסתפק בכך שנקבע כי לא פעם מי שזקוק לשימוע היא דווקא הפרקליטות ולא החשוד, וזאת כדי לנסות ולחשוף את קווי ההגנה שלו - מעין "משחק מקדים" וכיול מערכת הראיות לקראת המבחן האמיתי בבית המשפט.
לא ידוע באלו עצות מועילות צייד עו"ד וינרוט המנוח את נתניהו לפני שהסתלק מאתנו, אבל יש רגליים לסברה, שהוא יעץ לו לבנות את מערכת שיקוליו וליצור אווירה ציבורית כך שהשימוע ישאר מחוץ לדלת.
נסיבות מתאימות
מכל מקום, סביר למדי כי בנסיבותיו המיוחדות של נתניהו, כראש הממשלה, אין לו כל עניין להתמקח עם הפרקליטות כדי לנסות לדלל את האישומים נגדו, אם אין באפשרותו להביא לביטולם המוחלט. יש אפוא להניח שנתניהו הגיע להערכה מושכלת שהוא לא יוכל לשכנע את הפרקליטות לרדת לחלוטין מכתב אישום, ולכן אין מבחינתו טעם להידבר עימה.
על-רקע זה יש להבין את טענותיו של נתניהו כלפי הפרקליטות בעניין דרישותיו להתעמת עם עדי המדינה. בטענות אלו ובסירוב הפרקליטות להענות לדרישותיו, רוצה נתניהו להמחיש את אי-האמון שהוא רוחש לה - דבר שיש בו ליצור נסיבות מתאימות שיצדיקו, לפחות ציבורית, ויתור על הליך השימוע.
אשר לעיתוי, סביר להניח שנתניהו ימתין להחלטת היועץ המשפטי להגיש נגדו כתב אישום כפוף לשימוע, ואז בתגובה יודיע נתניהו על החלטתו לוותר על השימוע ולהניח את כל יהבו על בית המשפט.
תאריך:
|
09/01/2019
|
|
|
עודכן:
|
09/01/2019
|
|
עו"ד יוסי דר
|
|
|
כותרת ההודעה
|
שם הכותב
|
שעה תאריך
|
|
1
|
|
שםלי
|
10/01/19 14:41
|
|
2
|
|
אקטואלי
|
12/01/19 21:51
|
|
3
|
|
יהודי מפוכח
|
16/01/19 06:54
|
|
פורום: פרשות נתניהו
|
כתוב הודעה
|
|
+
|
|
קורןנאוה טבריה
|
15/02/20 13:47
|
|
|
|
תודה
|
30/09/20 08:26
|
|
+
|
|
מנדלבליט
|
1/09/20 22:42
|
|
+
|
|
סיירוס
|
25/07/20 21:50
|
|
|
|
למען האמת
|
26/07/20 16:48
|
|
|
|
עוד סתם אחד
|
26/07/20 22:22
|
|
+
|
|
Itzi
|
9/01/20 15:38
|
|
|
|
חרגול
|
26/07/20 14:55
|
|
+
|
|
אוי לשקר
|
10/06/20 08:11
|
|
+
|
|
אוי לשקר
|
10/06/20 08:11
|
|
הדבר: זמן אוויר של פריים-טיים בטלוויזיה. המרמה: הטענה שיש כאן הודעה דרמטית. הנסיבות המחמירות: ניצול מעמדו של הרמאי כראש ממשלה שכאשר הוא טוען כי הוא בא להודיע לאומה הודעה דרמטית הוא לפחות רומז שהוא הולך לדבר על עניין ביטחוני או מדיני - או רחמנא ליצלן, חברתי - ולא על עניין אישי, משפטי, פלילי; וגם פוליטי. הקורבנות: אמצעי התקשורת השונים וכמובן, גם, אזרחי ישראל.
|
|
|
טענתו של ראש ה ממשלה, בנימין נתניהו, לפיה החוקרים סירבו לאפשר לו להתעמת עם עדי המדינה נגדו (יום ב', 7.1.19), היא משמעותית. קשה להעלות על הדעת מצב שבו רשויות החקירה, אשר אמונות על חקר האמת, יימנעו מלאפשר לחשוד להתעמת עם מאשימיו.
|
|
|
ראש ה ממשלה, בנימין נתניהו, דורש (יום ב', 7.1.19) עימות בינו לבין עדי המדינה בתיקים נגדו. הוא גם מאשים את המשטרה והפרקליטות בניהול חקירה מוטה נגדו, תוך אכיפה בררנית והימנעות מחקירתם של פוליטיקאים אחרים שלטענתו קיבלו מנוני מוזס שוחד בדמות סיקור אוהד.
|
|
|
בניגוד לנהר התנ"כי היוצא מעדן להשקות את הגן ונפרד לארבעה ראשים, תיקי נתניהו, עם עשרות האפסים המעטרים אותם, אינם נפרדים מאותו נהר ואינם משקים את אותו הגן. אברמוביץ', כשמזיז את ידו מעלה מטה, גיא פלג כשמקבע את הראש לבל יזוז ויחבל בדיווח הדרמטי, וגם יונית כאשר מרימה גבה לקדם את התדהמה - כולם יחד וכל אחד לחוד מתכוונים לאותו הנהר והגן, אך תנועת הגוף הדרמטית של נבחרתנו הלאומית תעיד אולי על פני הדברים אך לא על בטנם. כולם מתכוונים לנהר השחיתות הנפרד מגן עדן להשקות את נהר השוחד, ועוד נהר ועוד נהר, אולם השקפות משכילות אלו מאירות אומנם את פני הדברים אך לא את בטנם. לא קשה לנחש כי אף מח' ההמלצות של להב 433 והפרקליטים שליוו את הפרשות וסידרו את אפסיהן - רואים עין בעין את אותו נהר עם מערכת אחידה של השקיה: ונהר השחיתות יוצא מבלפור להשקות את הגן האסור, ומשם יפרד והיה לארבעה ראשים: שם האחד שוחד, שם השני שוחד, וכן השלישי והרביעי.
|
|
|
השחתת קבר אביו של היועץ המשפטי ל ממשלה, ד"ר אביחי מנדלבליט, אינה רק שיא הוונדליזם האנרכיסטי. מלבד שהיא נועדה לפגוע אישית ברגשותיו של היועץ המשפטי עצמו, מטרתה לפגוע בשלטון החוק.
|
|
|
|
|
|