|   15:07:40
  יואב יצחק  
מו"ל ועורך ראשי News1
דוא"ל בלוג/אתר רשימות מעקב
מועדון VIP
להצטרפות הקלק כאן
בימה חופשית ב-News1
בעלי מקצועות חופשיים מוזמנים להעביר אלינו לפרסום מאמרים, מידע בעל ערך חדשותי, חוות דעת מקצועיות בתחומים משפט, כלכלה, שוק ההון, ממשל, תקשורת ועוד, וכן כתבי טענות בהליכים בבית המשפט.
דוא"ל: vip@news1.co.il
כתבות מקודמות
כתיבת המומחים
עלויות יישור שיניים: כל מה שצריך לדעת
קבוצת ירדן
המדריך המלא להקמת מקלט בבית פרטי

כמה שווה היריב?

24/12/2002  |   יואב יצחק   |   מאמרים   |   תגובות
 שמות קשורים
  אלי בן-מנחם
  אליקים רובינשטיין


חקירה מפוקפקת לח"כ אלי בן-מנחם

במשך 7 שעות חקרה השבוע המשטרה את ח"כ אלי בן-מנחם, בחשד שהציע ליריבו 2,500 שקל, כדי שיסיר את מועמדותו בבחירות הפנימיות במפלגת העבודה.

המתמודד, לב קרסיניקר, הוא שחשף את הפרשה לאחר שהתברר, כי סיכוייו לזכות בבחירות אינם גדולים. בן-מנחם מכחיש. הוא טוען, כי כוונתו היתה רק לסדר לקרסיניקר לקבל את האגרה ששילם למפלגה.

החקירה הזו הינה בעיני מוזרה. האם מישהו חושב באמת, שקרסיניקר שווה רק 2,500 שקל? האם מישהו היה מתייחס לכך ברצינות, לו היתה מוטחת האשמה דומה באישי ציבור אחרים, כמו יוסי ביילין, יעל דיין או צלי רשף? האם זה סביר שמישהו יקח סיכון לתת/לקבל שוחד בסכום כזה, כדי לוותר על מועמדות לחברות בכנסת - חברות המגלמת בתוכה שכר והטבות נלוות ב-50-40 אלף שקל לחודש? למרות זאת, ובשל האווירה הציבורית, אין לחוקרים ברירה, אלא לחקור. וכאן המילכוד הנורא. לא רק של בן-מנחם, אלא שלנו - כאזרחים האמורים בקרוב ללכת לקלפי.

מקרה זה הוא דוגמא מובהקת למצב אותו ביקש היועץ המשפטי לממשלה למנוע: חקירות נגד אישי ציבור בעיצומם של מהלכי בחירות עקב תלונה של מועמד יריב, בעניינים שוליים יחסית.

תאריך:  24/12/2002   |   עודכן:  24/12/2002
יואב יצחק
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות


24/12/2002  |  יהודה דרורי  |   מאמרים

אהוד יערי ועודד גרנות, פרשני הטלוויזיה לעניינים ערביים, נראים פחות על המסכים בימים אלה. את עיקר נפח השידורים, כמו את עיקר עמודי החדשות בעיתונים, תופסת מערכת הבחירות שנכנסה להילוך גבוה. עם ישראל שקוע רובו ככולו במלחמה הפוליטית הפנימית, שתוצאותיה יקבעו את פני הכנסת ה-16 ואיזו ממשלה תנהל את ענייניו לאחר 28 בינואר.

ידיעות על הקורה סביבנו ובתוכנו, שאין להן נגיעה ישירה לבחירות, נדחקות הצידה. אלה הם ימי הפוליטיקאים, הכתבים לענייני מפלגות, הסוקרים והסקרים - ולעזאל שאר העניינים. ואולם בשעה שמלחמת הבחירות וההשמצות תופסת תאוצה, לא פסקה ולו לרגע אחד האלימות הפלשתינית והטרור הרצחני.

בתוך הדיווחים על חקירות המשטרה בליכוד ובמפלגות אחרות, בליווי שידורים חוזרים ונישנים של סצנות מבחילות מגני התערוכה, ראיונות מעייפים עם פואד, שריד ואולמרט, מצליח בכל זאת הפרשן לענייני ערביים להבליח לתוך השידור ולהראות לנו מטיף בעזה, הקורא להשמדת "הקופים והחזירים" היהודיים. לאנטישמי הזה אין כל חשש מהשמעת דברי הבלע שלו בראש חוצות ובערוץ הטלוויזיה הפלשתיני. ברחוב הפלשתיני יפלו הדברים על אוזניים כרויות ויתקבלו בתשואות. 

ובישראל? האם מישהו אצלנו שם לב לפסוקים ולחומרתם? האם יש למישהו זמן לסגור את התחנה המשדרת ולהניח את היד, או משהו אחר, על אותו מטיף מוסלמי?

בהזדמנות אחרת שוב "פלש" יערי למסך וגזל מזמנם היקר של הפוליטיקאים והפרשנים הפוליטיים. הפעם הראה לנו, כמעט בחטף, תשדיר עיראקי של טיל במעופו עד לפגיעתו במטרה - ראשו המתנפץ של אריאל שרון. מישהו כאן הזדעזע, הרים קול זעקה? כמובן, אף לא אחד. 

לשוא ניסה הכתב להשיב אותנו אל המציאות המזרח-תיכונית, אל גלי השינאה הגואים סביב מדינת ישראל והעם היהודי, אל התעמולה האנטישמית חסרת המעצורים. אך למי יש זמן לעסוק בקטנות שכאלה, כאשר העיקר הוא, אם יהיו לליכוד כך וכך מנדטים, אם תהיה פנינה ח"כית, ואם יצליח אפי אושעיה לחזור לבית המחוקקים...

הערבים סביב, לבטח מביטים בהשתאות על מלחמות היהודים. הם אינם מבינים בדמוקרטיה, הם רואים בה אנארכיה ומעדיפים שליטים נאורים מסוגם של ערפאת וסדאם, ולכן מתעודדים מן ההתגוששות הפוליטית הפרועה בישראל. לדידם, היא רק תקל עליהם להגשים בעתיד את חלומם הרטוב, לחזור ולנסות להשמיד את המדינה היהודית. 

על הכוונת שלהם לא ההתנחלויות בלבד ולא רק חבלי יש"ע, אלא כולנו, ליכודניקים כתומכי העבודה, חברי האיחוד הלאומי כתומכי מרץ. "החזירים והקופים" בפי המטיף המוסלמי הארור הם חברי כל המפלגות הציוניות בישראל וכל אזרחיה היהודיים, לבלי יוצא מן הכלל, והראש המנותץ בטיל העיראקי אינו ראשו של שרון בלבד.

טוב שאנחנו דמוקרטיה, וטוב שהשלטון בישראל נקבע על-ידי כלל אזרחיה, בבחירות כלליות, ישירות וחשאיות, אבל חשוב, בעת שאנו מקיימים את הבחירות שלנו, בעיתוי הגורלי הזה, לבל נטמון ראשינו בחול, לבל נתעלם מגלי השינאה הגואים וממזימות הטרור המוגבר הנרקמות אצל אויבינו בעזה, בדמשק ובבגדאד. המאבק באלה - זוהי החזית העיקרית. זוהי המערכה האמיתית שניצבת לפנינו. לא יהיה מנוס ממנה, אם חפצי קיום אנו, אם ברצוננו להבטיח את המשך קיומה של הדמוקרטיה היחידה במזה"ת ואת עתידה של המדינה היהודית היחידה בעולם. 


24/12/2002  |  יוסי אחימאיר  |   מאמרים

 על-פי החוק מחויבות חברות הביטוח להעביר מידי שנה דו"ח על פעילותן למפקח הראשי על הביטוח.  במהלך השנים לא הקפידו החברות להגיש דוחות, ולאחר שלא נאכף העניין, הפך הדבר לנורמה.

השנה התחלפו היוצרות ומונה מפקח חדש על חברות הביטוח. המפקח, עו"ד צדוק יוסף - ממונה על רישוי תאגידים, החליט לאכוף ביתר תוקף את נושא הגשת הדוחות. עד יום 30.6.02 היו אמורות החברות להגיש את הדוח השנתי של השנה החולפת. אולם, הפעם החליט המפקח להחמיר עם אלה שלא עמדו בזמנים והטיל עליהם קנס בסך של 4,800 ש"ח. ראוי לציין, כי בזמנים קשים של מיתון ואבטלה גואה, קנס בגובה כזה עלול למוטט עסקים, ובייחוד עסקים קטנים.

בישראל פועלות כיום כ-600 סוכנויות ביטוח בע"מ. הקנס שהוטל על אותן חברות לבטח הכניס סכום נאה לכיסוי הוצאות משרד האוצר. על-פי הנורמה בכל חברה מתוקנת, נהוג להתריע מראש על שינוי מדיניות, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בסכומים העלולים להביא להתמוטטותם של עסקים הנתונים במשבר.  מן הדברים שעולים מן השטח, נראה כי מרבית חברות הביטוח לא ידעו של שינוי המדיניות שחלה עם כניסתו של המפקח החדש, וקיבלו קנס לאחר ששנים לא טרח המפקח לאכוף את החוק.

בתגובה לטענות אלה, כתב המפקח עו"ד יוסף לאחר ממנכ"לי סוכניות הביטוח כי כבר "ביום 2.9.02, אחד עשר חודשים בטרם הטלת הקנס, הודיעה המפקחת על הביטוח, דאז, ציפי סמט, לנשיא לשכת רו"ח, נשיא לשכת סוכני הביטוח וכל סוכנויות הביטוח על חובתם להיערך בהתאם". הוא מציין, כי התרעה זו ראתה אור בפרסומים שונים בתקשורת ובהודעות בכנסים מקצועיים של הגורמים השונים בשוק הביטוח.

כאן מן הראוי להדגיש, כי ההתרעות אשר הודיעו על הכוונה להחמיר על סוכנויות הביטוח, נשלחו לגורמים אשר לא נמצאים בקשר ישיר עם החברות. על-פי החוק, לא מחויבות סוכנויות הביטוח להיות חברות בלשכת סוכני הביטוח, ועל כן לא הגיעה ההודעה לכולם.  לכן, אין לראות בהודעה שנמסרה ללשכת הביטוח או הודעות שנמסרו בכנסים שאורגנו על-ידי הלשכה לחבריה, הודעות שנמסרו לכלל סוכני הביטוח. לא מן הנמנע, כי יכלה המפקחת להגדיל ולעשות אם היתה שולחת הודעה אישית לסוכנויות הביטוח, כפי שנעשה כל שנה כשאר מתקבלת הודעה לחידוש רשיון הביטוח.

כל מה שביקשו סוכני הביטוח מהממונים עליהם, הוא קצת התחשבות  וגילוי סובלנות. בימים בהם, משתדל כל אחד לקצץ בהוצאותיו ולשמר על הקיים, יש אשר יראו בהטלת קנס זה "יריקה" בפניהם של המעסיקים.


24/12/2002  |  מירב לוי  |   מאמרים

ועדה מטעם מועצת העיתונות המליצה להוסיף את המילים 'עיתונים מקוונים' להגדרת עיתון בתקנון האתיקה; בנוסף, מבקשת לקרוא לכל העיתונים המקוונים לקבל על עצמם את כללי האתיקה המקצועית של מועצת העיתונות. כך פורסם ב-Nfc לקראת סוף השבוע.

ואני שואלת: האם העיתונות הכתובה צריכה אף היא תזכורת, לעבודה המחייבת עיתונאי - לתחקיר, להצלבת המידע, ולוודא, כי מה שנכתב אכן כך מתקיים במציאות. את מי יש לבדוק? את העיתונות הכתובה או המקוונת? ומה קורה שגם זו וגם זו - שתיהן נקראות ידיעות אחרונות?

ולעניין עצמו:

בימים האחרונים מופצת באמצעות הדואר האלקטרוני שמועה בנושא מחירי שרות 144 ומחיר השלמת שיחה למספר המבוקש. כך פרסם ynet בתאריך 9.12.02. ואכן, גם אני קיבלתי לדואר האלקטרוני פנייה, אמנם לא "דואר זבל" שנשלח להמוני מכותבים, אלא פנייה אישית בנושא בדיקת חיוב בזק בשירות 144. בדקתי את הנושא עם בזק, והתברר כי לא היה ולא נברא.

בהודעה שהופצה ברשת, נכתב כי "כאשר אדם מתקשר מביתו לשירות 144 של בזק, הוא משלם על כל דקה של שיחה ארבע פעימות מונה... ובסיום ההקראה של המספר המבוקש, מציע המחשב שהמתקשר ילחץ על כוכבית כדי לחייג את המספר שהוקרא ולבצע את השיחה (לא אלאה בפרטים, אותם תוכלו לקרוא בהמשך, בידיעה חדשה של ידיעות אחרונות, זהה כמעט לחלוטין).

וכאן, לפי אותה טענה, טמונה כביכול הנוכלות של חברת בזק: "האדם שמתפתה ללחוץ על כוכבית, בעצם עושה שיחה שעולה לו ארבע פעימות מונה לדקה במקום פעימת מונה אחת לדקה, מכיוון שהשיחה החלה בחיוג ל-144 ולא למספר רגיל!!! אנשים משלמים לחברת בזק 4 פעימות מונה לשיחה רגילה שהחלה בכלל מהתקשרות לשירות 144 של בזק. הפתרון: לרשום את מספר הטלפון על הנייר, לנתק ולהתקשר שוב בחיוג רגיל ולשלם רק פעימת מונה אחת לדקת שיחה".

אבל מערכת ynet דאגה, כמובן, ככל עיתון המכבד את עצמו, לבדוק את הנושא טרם פרסומו, ודיווחה על הכחשתה של בזק: "בבזק מזדרזים להכחיש את הטענה. 'לקוח המתקשר לשירות 144 לקבלת מספר טלפון אינו משלם ארבע פעימות מונה', מסר דובר החברה, "שיטת פעימות המונה בוטלה מזמן ועברה מהעולם".

Ynet דאגה גם לפרסם את העלות של השירות: "לקוחות המתקשרים לשרות 144 משלמים 1.82 שקל (כולל מע"מ), ויכולים לקבל עד שלושה מספרי טלפון. "שירות "השלמת שיחה" גם הוא אינו כרוך בתשלום נוסף לשרות 144. השיחה מחויבת כשיחה רגילה של בזק. כאילו רשמתם את המספר שקיבלתם ממוקד 144, ניתקתם את השיחה למוקד והתקשרתם למספר המבוקש".
כך, ופרטים נוספים, שאינם מענייננו לצורך כתבה זו.

אז מה אני רוצה לחדש בעצם?

לאור האמור לעיל, כיצד ייתכן, כי במוסף 7 ימים האחרון (20.12.02), במדורה של העיתונאית אודטה דנין, נכתב כאילו לא היו דברים מעולם, כך (ואל תתבלבלו, זה בסוף השבוע האחרון, לא בתחילת החודש):

"חשוב לנתק אחר שרות 144 ואז לחייג שנית. ולמה? כי תראו מה עושים לנו המונופוליסטים האלה. כשאדם מתקשר מביתו לשירות 144 של בזק הוא משלם על כל דקה של שיחה 4 פעימות מונה. הבן אדם מתקשר, מוקדן עונה לו, הוא מבקש מספר כלשהו ואז במקום להקריא לו את המספר שולח אותו המקודן למחשב שמקריא בקול ממושב (מפתיע?; ה.פ.) ובסיום ההקראה של המספר המבוקש המחשב מציע שהמתקשר ילחץ על כוכבית כדי לחייג את המספר שהוקרא ולבצע את השיחה. וכאן העוקץ: האדם שמתפתה ללחוץ על כוכבית מקבל אומנם את השיחה המבוקשת למספר המבוקש, אבל הוא לא יודע ששיחה זו עולה לו 4 פעימות מונה לדקה, במקום פעימת מונה 1 לדקה!!! וזאת למה? כי השיחה החלה בחיוג ל-144 ולא למספר רגיל. אנשים משלמים לבזק עבור שיחה רגילה (המספר שחוייג עבורם אוטומטית) 4 פעימות מונה לדקה רק בגלל שהיא החלה בחיוג ל-144 ולא למספר רגיל!!! 4 פעימות דקה לשיחה רגילה שהחלה בכלל מהתקשרות ל-144 של בזק. והפתרון - לרשום את מספר הטלפון על הנייר, לנתק, ולהתקשר שוב בחיוג רגיל כדי לשלם רק פעימת מונה אחת לדקת שיחה".

נשמע לכם מוכר? או אולי מבלבל?

אז מה זה בעצם אומר לנו? האם לכל עיתונאי ניתנת במה כדי שיוכל לכתוב ככל העולה על רוחו (שלא לדבר על מיחזור אייטמים) ללא בדיקה ותגובה של הצד אותו הוא משמיץ, כשבועיים לאחר שפרסם הכחשה לעניין מגורם רשמי של בזק (במקרה זה בזק..)?

המפקח הראשי של שירות בזק 144, אמר כי ידיעות אחרונות פרסמו התנצלות בעמוד 7 של עמודי החדשות - "אנו מתנצלים על הטעות". נכון, המוסף מודפס, כפי שידוע לרובנו, לפני הכותרת הראשית, ולכן, למרות הגיחוך שבכך, ידיעות אחרונות את שלהם עשו. האומנם? וכיצד ייתכן שבזק הסתפקו בהתנצלות באותו עמוד, שבסוף השבוע פחות פופולרי ממוספים כגון 7 ימים.

אין לי שום סנטימנטים לבזק. מי שיחפש בארכיון, ימצא ודאי כתבה או שתיים על השירות שלא תמיד השביע רצון הלקוחות. אבל אין לי גם שום עניין בהשמצה של חברה - ללא כל סיבה.

ידיעות אחרונות - תחליטו. כי בקרוב, גם באתרי החדשות המקוונים צריך יהיה לוודא יישום כללי האתיקה.


23/12/2002  |  הדר פרבר  |   מאמרים
ספר בראשית מסתיים בפסוק: כו וַיָּמָת יוֹסֵף בֶּן-מֵאָה וָעֶשֶׂר שָׁנִים וַיַּחַנְטוּ אתוֹ וַיִּישֶׂם בָּאָרוֹן בְּמִצְרָיִם:
23/12/2002  |  ישעיהו נסים  |   מאמרים
בלוגרים
דעות  |  כתבות  |  תחקירים  |  לרשימת הכותבים
צבי גיל
צבי גיל
בעיתונים משתקפת לאחרונה איזו לאות, עייפות, תשישות, רחוק ממלחמתיות. והכותרות כאילו כבדו עיניהן טרם נמנום    מעין שקיעה לתוך אפתיה
דן מרגלית
דן מרגלית
אם למרות הכל עסקת החטופים לא תצא לפועל - האם בני גנץ יפרוש?    האם ביבי יודח?    זה סוף שלטון הליכוד?
יוסף אליעז
יוסף אליעז
אין מנוס מלשמור על ערנות, איסוף מודיעין ומלאי מספיק של חימוש, לרבות מטוסים, טילים ותחמושת אחרת כמו גם אמצעים לגיוס מהיר של כוחות מילואים, רפואה וכל שחיוני להגנה
לרשימות נוספות  |  לבימה חופשית  |  לרשימת הכותבים
הרשמה לניוזלטר
הרשמה ל-SMS
ברחבי הרשת / פרסומת
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 מחלקה ראשונה :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
מו"ל ועורך: יואב יצחק © כל הזכויות שמורות     |    שיווק ופרסום ב News1     |     RSS
כתובת: רח' חיים זכאי 3 פתח תקוה 4977682 טל: 03-9345666 פקס מערכת: 03-9345660 דואל: New@News1.co.il