את נפלאות הבצק האיטלקי אפשר לפגוש, מדי בוקר, ברחוב החשמונאים 101 בתל אביב. לחם-חוקו של בית הקפה והמאפה, "פאנינו", הוא התמחות לשמה בהכנה אמנותית ויצירתית של העיסה העסיסית והדביקה, בדרך שרק האיטלקים מיטיבים לעשות ולעסות.
הפסטריה שוקקת-חיים כבר למן שעות הבוקר המוקדמות. פקידים של צווארון-לבן ולצידם פועלי-מפעלים, סטודנטים ונהגי משאיות, גודשים את השולחנות עד אפס מקום וממהרים לכאן כמה שיותר מוקדם כדי לתפוס מקום.
אנחנו, שחלפנו במקום, התקשינו לעמוד בריחות הניחוח המענגים של "פאנינו", שנישאו עד למרחוק. נכנסנו ונפגענו. צוות גדול של אופים חלף על פנינו מן המאפיה שבמקום והוביל על עגלותיו העמוסות את ערימות הבצקים לסוגיהם, שהכין רק דקות ספורות קודם לכן. צוות אחר, של מלצריות, הגיש לשולחנות את המאפים הטריים: לחמים, צנימים, כריכים, לחמניות וכעכים, וגם עוגות לרוב.
מבחר ארוחות
בין ארוחות הבוקר ניתן לבחור ב"ארוחה אטלנטית", הכוללת שתי ביצים, סלמון, טונה או אנשובי, מבחר גבינות קשות ורכות, סלט-ירקות ולחם הבית, במחיר כולל של 45 שקל.
"ארוחת בריאות", על הבוקר, מכילה ביצה עלומה או קשה, סלט-ירקות ללא טיבול, גבינות רזות, יוגורט ולחם קל מחיטה מלאה, במחיר של 38 שקל. בתוספת של מיזלי - יוגורט טבעי, המוגש עם גרנולה, פירות, דבש או סילאן - מטפס מחיר הארוחה הזו ל-60 שקל.
ויש גם "ארוחת שחיתות", המוצעת למי שאינם מדקדקים בדיאטה, והיא כוללת צנים צרפתי, בליווי אנטיפסטי, גבינת-שמנת, ריבה וזיתים, ב-34 שקל. כל שלוש הארוחות כוללות גם שתייה חמה וקרה.
לחסידי הלחם הקלוי מוצעים צנים של מוצרלה, בולגרי, או של ארבע גבינות - כל אחד מהם ב-29 שקל. לחלופין יש פוקצ'ה - מאפה אפוי בתנור-אבן, על בסיס שמן-זית, והמוגש בתוספת של סלט ירוק, במחירים הנעים בין 24 ל-28 שקל - תלוי בסוג הצנים.
חובבי הכריכים, לעומת זאת, ייהנו כאן ממבחר של לחמי-שאור או ג'בטה, בליווי סלט ירוק. ויש גם כריכים עם חביתה וגבינת-עזים, מוצרלה, סביח, טונה, סלמון, או אבוקדו. מחיר כל כריך כזה נע בין 28 ל-34 שקל. יש גם קישים למיניהם, של בטטה, פטריות, בצל, פלפלים וארבע גבינות, המוגשים בתוספת סלט ירוק, במחיר של 38 שקל.
מבין הקינוחים אפשר לבחור בטירמיסו, מוס-שוקולד ומבחר גדול של עוגות טריות, הנאפות במקום, או בורקסים, כשהמחירים נעים בין 15 ל-25 שקל, הכל עם טעם של עוד.