בנוף המסעדות הישראליות קנתה לה הקולינריה האיטלקית מקום דומיננטי. מטעמי ארץ המגף, בעיקר הפיצות והפסטות למיניהן, זוכות אצלנו, מזה שנים, לקהל-מעריצים גדול, והפכו ללהיטי האוכל המבוקשים ביותר.
רשת המסעדות "ג'ויה", הפזורה ברחבי השרון, התמחתה בבישול מיוחד, בנוסח המטבח הצפון-איטלקי, בעיקר של טוסקנה ומילאנו. ידו של שף הצמרת שלה לשעבר, דינו סרטיראני, עדיין מורגשת היטב במטבח שלה, אף כי הוא עצמו חזר זה מכבר לארץ-מולדתו. היה זה דינו שהאציל על תלמידיו הישראלים מרוח המטבח האיטלקי במיטבו, וזו עדיין מרחפת לה ב"ג'ויה".
מטעמים ייחודיים
שמה של מסעדת האם, שברחוב שנקר 9 בהרצליה פיתוח, יצא לפניה בזכות המטעמים הייחודיים שלה. מרק הריבוליטה, למשל, אף כי מוגש כמנה ראשונה, הוא ארוחה בפני עצמה. זהו תבשיל חורפי סמיך, נוסח טוסקנה, שאין כמוהו כדי לחמם חדרי בטן ולהשביעם. התבשיל הבלעדי של המסעדה מורכב מטעמים דומיננטיים של שעועית וכרוב שחור, ירקות ושמן-זית. אנחנו, שמעדיפים אותו על-פני מרק המינסטרונה השבלוני, אף כי הטעים כשלעצמו, עטים עליו, כמוצאי שלל רב, כל אימת שאנו מזדמנים ל"ג'ויה". בת הזוג, לעומת זאת, הלכה על נזיד אחר, מעניין לא פחות: מרק החומוס, הפיקנטי והמקורי בטעמו. לשני המרקים נתלוותה צלחת גדושה בריבועי-פוקצ'ה, שאותם טבלנו בצלוחית של רסק-עגבניות טרי.
ציפייה משתלמת
מן המנות העיקריות דלינו עוף בג'ינג'ר - מנה ייחודית אף היא ל"ג'ויה". הכנתה כרוכה בסבלנות רבה בשל בישולה הממושך, יחסית, של 20 דקות תמימות. זוהי מנה הגונה של נתחי-בשר רכים, עשויים בתנור, שעליהם מפוזר רוטב ג'ינג'ר מרוכז. במקום מחית תפוחי-אדמה, השנואה עלינו כתוספת, בחרנו בירקות-שורש מאודים, שכללו ברוקולי, גזר ובצלצלים, כשלצידם תפוחי-אדמה צלויים בתנור. מנה עשירה מאוד בטעמה ובדיעבד הסתבר שהציפייה הארוכה לה אכן השתלמה. היה זה בקבוק הסודה האיטלקית, סן פלגרינו", שסייע לעיכולה של הכבודה הזו.
הצלה מהסבך
עכשיו הגיע תורו של הקינוח, והפעם נכונה לנו אכזבה. משום מה התפתינו להצעת המלצרית ל"משהו חדש": מקפא של שוקולד מוקצף, דמוי-קסטה, שבקרקעיתו נחו להן מספר שערות-קדאיף - שילוב מוזר, לא-מוצלח במיוחד וגם "פרווה" מדי בטעמו. קפה האספרסו הכפול הוא שהציל אותנו מסבך השערות, כשחיפה על טעמו התפל של הקינוח. בפעם הבאה נשבענו לחזור אל הקינוח המסורתי שלנו, משכבר הימים, ושמעולם לא איכזב אותנו: ספומה, שהוא מקפא טרופי, דמוי מגדל-פיזה, בנוי ביד אמן, ושילוב של גלידת-סורבה, פסיפלורה וקוקוס.
תמורת הארוחה הזוגית שילמנו 285 שקל, עם תוספת של 12 אחוז תשר.