התעמולה השקרית נמשכת

"תושב חברון" של בצלם היה מחבל מן החמאס

בצלם טוען: חיילי צה"ל עינו והרגו תושב חברון שלא השתתף בלחימה ● חמאס טוען: מדובר בפעיל בגדודי אל-קסאם שלא שעה למעצר וניסה להימלט מכוח צה"ל ● עוד דוגמה הממחישה שאין לסמוך בעיניים עצומות על דיווחי בצלם
יהונתן דחוח הלוי מאמרים ישראלי-פלשתיני תגובות
הלוויתו של המחבל [צילום: אתר חמאס]

יהונתן דחוח-הלוי
עוד דיווח מפוקפק של בצלם

יהונתן דחוח-הלוי
עובר האורח התמים של בצלם - טרוריסט

יהונתן דחוח-הלוי
ה"עובד" של בצלם התברר כמחבל בכיר

יהונתן דחוח-הלוי
עוד "נער תמים" של בצלם היה מחבל

יהונתן דחוח-הלוי
בצלם והעובדות החסרות בדיווח

יהונתן דחוח-הלוי
"איכות" המחקר של בצלם

יהונתן דחוח-הלוי
"הנער התמים" של בצלם היה מחבל

יהונתן דחוח-הלוי
"השוטר הפלשתיני" של בצלם

יהונתן דחוח-הלוי
"הפרדסנים" הפלשתינים של בצלם

יהונתן דחוח-הלוי
"מקוששי העצים" של בצלם

יהונתן דחוח-הלוי
"המצרי התמים" של בצלם היה מחבל

יהונתן דחוח-הלוי
ה"דייג" הפלשתיני של בצלם

מהימנותו של מסד הנתונים של ארגון בצלם על אודות ההרוגים באינתיפאדת אל-אקצה, מפוקפקת, כפי שהראיתי בסדרת מאמרים שפורסמו באתר News1. במקרים רבים משמיט ארגון בצלם פרטים חיוניים ולעיתים אינו מדייק. הפעם אציג דוגמה בולטת נוספת לכך, העשויה ליצור רושם של דיווח מגמתי.

בצלם: תושב חברון שלא השתתף בלחימה עונה ונהרג על-ידי צה"ל

ברשימת "פלשתינים שלא השתתפו בלחימה ונהרגו בידי כוחות הביטחון הישראלים" מופיעה באתר בצלם (ראה מטה צילום מסך מיוני 2009) הרשומה הבאה:

יעקוב פתחי רביע א-דקידק - בן 27, תושב חברון, נהרג ב-17.12.2001 בחברון מירי. לא השתתף בלחימה בעת שנהרג. פרטים נוספים: נהרג ליד ביתו. על גופתו נמצאו סימני מכות בנוסף לפגיעות הירי.

מתיאור נסיבות הריגתו של יעקוב אדקידק (אדכּידכּ - התעתיק הנכון של שמו) ניתן להסיק, כי מדובר תושב פלשתיני תמים שנהרג על-ידי חיילי צה"ל על לא עוול בכפו, ויתר על כן, החיילים התעללו בו לפני שנהרג או בגופתו. ארגון בצלם נמנע מלמסור כל פרטים על שיוכו הארגוני של אדקידק ועל אופי פעילותו במסגרת הארגון אליו השתייך.

חמאס: מדובר בפעיל בגדודי אל-קסאם שניסה להימלט מכוח צה"ל

חמאס באתר הרשמי של הארגון משלים את הפרטים שארגון בצלם נמנע מלספר לציבור, כפי שיובאו להלן. יעקוב פתחי רביע אדקידק נולד בחברון ב-13 בנובמבר 1974. בשל פעילותו בחמאס ובאגודת הסטודנטים של חמאס באוניברסיטת חברון, נעצר אדקידק 7 פעמים על-ידי כוחות הביטחון הישראלים. בפעם הראשונה הוא נעצר ב-13 בנובמבר 1991 ושהה בכלא עבאס אל-עוויווי, עמיתו להתארגנות גדודי אל-קסאם שבה שניהם היו חברים, אשר סייעה למבוקשי חמאס איאד אל-בטאט ומחמוד אבו הנוד שהוציא לפועל סדרת פיגועי טרור בישראל. הוא נעצר פעם נוספת ב-8 בספטמבר 1992 ונדון לשנתיים וחצי שנות מאסר. הוא היה בא ויוצא את הכלא הישראלי והוא אף נעצר בידי כוחות הביטחון של הרשות הפלשתינית למשך שנתיים.

נסיבות המוות: כוח צה"ל הגיע לביתו ב-17 בדצמבר 2002 בשעה שלוש לפנות בוקר. החיילים קראו לו: "זה הצבא, יעקוב, אתה מוזהר שלא לזוז". אדקידק לא שעה לקריאה החיילים וניסה להימלט. בעת שניסה לקפוץ מעל חומה הוא נורה וגופתו נמצאה בשעות הבוקר המוקדמות מתחת לעץ הזית.

סיכום: תמוהה העובדה מדוע ארגון בצלם נמנע מלמצות את כלל מקורות המידע, ובהם האתרים הרשמיים של חמאס וגדודי אל-קסאם טרם פרסם את ממצאיו. תמוהה שבעתיים השמטת עובדת השתייכותו של אדקידק לגדודי אל-קסאם ולהתארגנות הטרור אשר סייעה לבכירי המבוקשים של חמאס שחלקם היו מעורבים בתכנון ובהוצאה לפועל של פיגועי התאבדות בישראל. תיאור אדיקדק כ"תושב חברון" ללא ציון עובדת היותו טרוריסט מסוכן ונסיבות הריגתו על-פי גרסת חמאס מעלה שאלות נוקבות באשר לדפוסי המחקר הנהוגים בארגון בצלם ו/או לתום הלב של הארגון.

מקרה זה, כמו רבים אחרים שנסקרו באתר News1, מלמד שאין לסמוך בעיניים עצומות על דיווחי בצלם ויש לבחון בדקדקנות את מהימנותם ושלמותם.
צילום מסך מאתר בצלם (יוני 2009)
Author
סא"ל (במיל). מזרחן וחוקר טרור ותנועות אסאלמיות קיצוניות במזה"ת ובצפון אמריקה. חוקר בכיר במרכז הירושלמי לענייני ציבור ומדינה. שותף בחברת Orient Research Group, המספקת מידע וייעוץ אסטרטגי.
תאריך: 29/06/2009 | עודכן: 05/07/2009
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
"תושב חברון" של בצלם היה מחבל מן החמאס
תגובות  [ 7 ] מוצגות   [ 7 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
זו הבעיה באמת
29/06/09 10:14
2
בצלמ-חצי בלבד
29/06/09 12:23
3
שמעון כהן
29/06/09 15:40
4
נחום שחף
29/06/09 19:53
5
Gilead
29/06/09 21:33
6
ביבי תוציא את בצל
29/06/09 21:48
7
דו ה
30/06/09 02:44

בלוגרים נוספים ברשת
הנערה אסתר גיטה דינר ע''ה
09/10/2026 | 15:26 | חיים שאולזון | [email protected]

זמני התפילות בשבת בגור
09/10/2026 | 15:20 | חיים שאולזון | [email protected]

מולד - חשון תשפ"ז
09/10/2026 | 15:11 | חיים שאולזון | [email protected]
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]